FOTO/VIDEO - Transportul greu de pe strada Horticolei – le crapa peretii caselor celor ce locuiesc in apropiere!

transport Greu HorticoleiProprietarii de case de pe Horticolei si alte strazi din municipiul Buzau s-au plans inca de pe vremea primarului Boscodeala ca traficul greu de pe sosea le crapa casele dar… o fac si acum! Diferenta? Atunci, dupa multe insistente, s-au interzis autovehicolele cu greutate mare (HCLM din septembrie – octombrie 2007) si s-a hotarat redirectionarea lor pe centura ocolitoare a orasului (soseaua de la Oborul de vite, cu iesirea in Soseaua Brailei).

Numai ca, la carma Amdinistratiei Publice Locale s-a schimbat gasca de interese si evident “contribuabilii” directi la buzunarele primarului. Noul jupan al urbei - Toma, si-au reluat obiceiul, cu mai mare nesimtire si tupeuca predecesorul sau! Fie ca e vorba de RER, fie ca este vorba de o alta firma de constructii, agreata de Toma si acolitii, “invartitorii de colac” de pe autovehicolele grele “protejate” de la Palatul Comunal, trec cu viteza peste gropile si obstacolele de pe sosea, facand sa crape casele oamenilor ce locuiesc in apropiere. Mai mult – “cocoasele” ilegale din apropierea trecerii de pietoni (zona intrarii in Parcul Marghiloman) fac sa se zguduie peretii caselor, producand adevarate cutremure zilnice. Proprietarii sunt disperati! Sesizeaza autoritatile si chiar arunca in camioane cu tot ce gasesc, dar… degeaba! Cu toate ca HCLM (2007) de pe vremea lui Bosco (si a lui Bebe Ionescu, viceprimar) este inca in vigoare, se pare ca nimeni nu este dispus sa respecte nico lege sau prevedere locala. De asemenea, trebuie mentionat ca in 2017, Consiliul Local Municipal a aprobat un alt Proiect de Hotarare (nr.172/2016) care “limiteaza” accesul masinilor “grele” pe aceasta strada: “Transportul de marfă pe teritoriul Municipiului Buzău se desfășoară cf. HCL nr.172/2016 privind stabilirea unor limite de circulație pentru vehiculele de transport marfă pe unele drumuri publice din municipiul Buzău. Conform acesteia, se interzice circulația pe toate arterele de circulație din municipiul Buzău a vehiculelor de transport marfă a căror masă totală maximă autorizată este mai mare de 7,5 tone, inclusiv a celor cu gabarit depășit și a celor care transportă mărfuri și produse periculoase. Prin excepție, este permisă circulația autovehiculelor de transport marfă pe următoarele trasee: a) șoseaua Brăilei, Aleea Industriilor, Șoseaua Nordului, Șoseaua Spătaru, Șoseaua Pogonele, strada Transilvaniei-tronsonul dinspre DN 10 până la intersecția cu B-dul N. Titulescu; b) șoseaua Brăilei, strada Horticolei, strada Dorobanți (tronsonul de la intersecția cu strada Horticolei până la digul de protecție al râului Buzău (DC 246-zonă pod Vadu Pașii), Centura de Est a municipiului Buzău (până la Pod Mărăcineni) în ambele sensuri de circulație. c) Aleea Industriilor, strada Aurel Vlaicu, strada Șantierului, strada Urziceni, strada Dimitrie Filipescu,

Aleea Industriilor, în ambele sensuri de circulație ;

d) Bd. Unirii – tronsonul cuprins între Pasaj Nehoiaşu și Patinoar.

Pe baza autorizației speciale de transport, circulația vehiculelor cu masa totală de peste 7,5 tone este permisă numai pentru aprovizionarea/desfacerea de mărfuri și prestărilor de servicii transport marfă”.

Iata ca nici aceasta HCLM nu este respectata, iar locuitorii din zona se plang atat de zgomotul infernal facut de aceste masini care trec peste cocoasele si gropile de pe strada cat si de urmarile acestei nerespectari a unor norme de circulatie rutiera – craparea zidurilor caselor din apropierea soselei.

Si pe aceasta cale, buzoienii direct afectati (vezi VIDEO), roaga Politia rutiera, Politia Locala cat si Primaria sa ia masurile ce se impugn sis a restabileasca ordinea si linistea publica!

REDACTIA

 

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează