PREMIERA! “GASCA CUSCRILOR PENALI A REZOLVAT-O CA LA BUZAU: "incalzirea" la Muzeul Judetean ramane tot la…RAM!”

GASCA CUSCRILOR GUBANDRU Toma BuzauAnuntam in PREMIERA ca gasca de la Palatul Comunal si RAM dau un atac asupra culturii si speculeaza nenorocirea institutiilor aflate in imposibilitate ca la iarna sa beneficieze de caldura. Este vorba de Muzeul Judetean Buzau, a carei conducere a fost instiintata (potrivit presedintelui CJ Buzau) IN MOD OFICIAL DE RAM, la sfarsitul lunii august a.c., ca NU MAI POT ASIGURA FURNIZAREA agentului termic la iarna in institutia de cultura mentionata.

Iata ca imediat, dupa cum ii este obiceiul, “noua gasca de la Palatul Comunal” a trimis “ajutoare” sugerand ca pentru centrale termice “ar fi agreata” firma ROMTERM – controlata de cei aminiti mai sus (VEZI FOTO CU INCRENGATURILE!). Dar cum cineva cu “semnatura” din institutia de cultura mentionata a vrut sa doarma linistit si sa nu fie chemat pentru a da cu “subsemnatul” pe la diferite organisme de control, dovedidu-se “nuca tare” - a refuzat politicos oferta (cu comisioane cu tot!). Rezultatul? “NU VRETI SA LUATI CENTRALE DE LA NOI? … RAMANE ASA!” VA PUTEA, NU VA PUTEA LIVRA AGENTUL TERMIC LA MUZEUL JUDETEAN, RAM-ul? Vom vedea! Cert este ca situatia este tipica pentru BUZAUL CONTROLAT BOLSEVIC DE TOMA& Co. Ce l-a determinat pe acelasi cuscru (a lui TOMA) – GUBANDRU, sa se razgandeasca la numai o luna de zile de cand spusese clar, sub semnatura, ca nu va putea sa asigure livrarea agentului termic la MJB si ce l-a facut sa spuna acum, altfel? TOTUL E CUSUT CU ATA ALBA, SE VEDE DE LA O POSTA! Intrebare,  isi va afla raspunsul concret ...la iarna, cand exponatele de valoare si angajatii cladirii - ce gazduieste 3 institutii de cultura, vor avea de suferit din cauza frigului sau a diferentelor de temperatura!

REAMINTIM:

"Masura de a opri apa calda si caldura in orasul Buzau face victime « colaterale » : principalele institutii din municipiu risca sa ramana si ele in frig, la iarna. Una din cea mai afectata institutie, a carei cladire a fost de curand reabilitata pe fonduri UE, este cea a Muzeului Judetan Buzau. In interiorul cladirii de pe bulevardul Balcescu din oras, functioneaza mai multe institutii de cultura, printre care si Muzeul Judetean – cu o bogata colectie de piese de o deosebita importanta locala, nationala si universala, ce au nevoie de conditii speciale; in anotimpul rece. Potrivit presedintelui CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu, ca sa se rezolve situatia in care a fost pus pe nepregatite, s-a dispus alocarea de urgenta a unei sume uriase de bani publici pentru ca MJB sa beneficieze de cladura, la iarna.

Cu toate ca suma respectiva de bani (necesara organizarii de licitatie, lucrarilor de montare a centralelor termice si racordarii la sistemul de gaze naturale) nu a fost prevazuta in buget, Neagu spera ca problema sa fie rezolvata pana la iarna, chiar daca timpul este foarte scurt pentru parcurgerea etapelor legale pentru acest lucru. Sa mai spunem ca MJB si CJ a primit o notificare de la RAM Buzau, prin care se anunta ca la iarna nu mai poate garanta livrarea agentului termic la Muzeu. Lucrurile sunt foarte complicate si o recunoaste si seful CJ, pentru ca respectiva cladire de patrimoniu a fost de curand reabilitata pe Fonduri UE si nu sunt permise modificari ale constructiei. Iata cum un primar faliment distruge un oras, un sistem performant de incalzire centralizata si cum lupta impotriva culturii si confortului esential al buzoienilor. Ne asteptam acum ca sa se gaseasca rapid niste firme subordonate primarului faliment care sa exploateze situatia de la Muzeu si sa preia lucrarile de instalare a centralelor termice…evident, tot pe banii buzoienilor ! (ARTICOL PUBLICAT IN PREMIERA DE NEWS BUZAU, IN DATA DE 29.08.2019).

IULIAN Gavriluta