SUNT DIN NOU PROBLEME LA LICEUL “Sf Sava” din BERCA! Va prezentam DOUA variante!

Liceul Berca ScandalDe curand, am demarat o ancheta despre ce se mai intampla prin Berca…o localitate care ne-a ocupat destul timp intre anii 2012 – 2016, cand, in urma anchetelor News Buzau am reusit debarcarea liberalului (doar cu numele) Valeriu Marcu (Remember? “Cel cu arcu”!) si inlocuirea lui (“evident” in urma alegerilor “libere”! :D ) cu fostul liberal – trecut la PSD – Ionel Dobrita, “vicele”!

 

Am trecut peste procesele din instanta, desele chemari la Politie, presiunile media si amenintarile venite pe toate caile…am fost iertatori (mai ales cu Dobrita, care ne-a gresit mult si apasat!) si am rabdat atat indiferenta noului sef de la Berca cat si imorala si neinspirata miscare a darii unor “ajutoare” asa zisilor “presari”, care fie vorba intre noi: nu au miscat niciun deget pentru Berca! Au trecut toate! In ultimul an insa, problemele s-au adunat deasupra cercurilor de interese din Berca si am vazut cum se ascut cutitele si se pregatesc din nou obraznicii, cu ale lor parandaraturi. NU ne erijem in “politistii” primarilor nevrednici…nici nu am avea cum si nici timp de astfel de prostii, dar cand e cazul..raspundem PREZENT cu tot ce avem in dotare (si ne-am perfectionat intre timp, va asiguram!). Deocamdata tatonam…ascultam, sesizam, analizam, decriptam si filtram stirile si sesizarile!

Iata mai jos DOUA VARIANTE! Vrem sa va cerem parerea despre cazurile semnalate! CINE ARE DREPTATE? Nu dam numele celor care ne-au scris, din motive lesne de inteles, bineinteles!

Revenim, cu siguranta!

VARIANTA 1:

La Berca aproape toate cadrele didactice, elevii si parintii suporta o mare si anormala presiune a PSD ului din conducerea scolii Sf SAVA ( ca liceu nu mai poate fi numit deoarece a pierdut acest statut cu ajutorul primarului Dobrita- asta e alta poveste) PSD a dus la disperare unul din profesorii titulari, expert in educatie, deoarece a indraznit printre altele sa dea un 9 unei eleve a carei mama este sus pusa in Consiliul de Administratie al scolii. La comanda expresa si sustinerea totodata a primarului Dobrita, aceasta dna Dumitrache a amenintat pe acest profesor de fizica ( Fratila), si impreuna cu proaspat re-numitul director adjunct Goidescu si in echipa cu directoarea scolii Nan au facut ca acest stimabil profesor sa ajunga in pragul disperarii, comportamentul acestuia schimbanduse la 180 de grade la ultimele ore predate, finalizand cu un grav si dramatic accident de circulatie la iesirea din Candesti spre Buzau in aceasta seara, acesta pierzand controlul volanului si ajungand pe contrasens, in accident jmplicand si un alt autoturism. Martori oculari la scoala sustin ca dl profesor inainte de plecare in aceasta dupa amiaza avea un comportament de om in pragul disperarii, neexcluzand varianta ca acesta ar fi consumat ceva, posibil medicamente puternice care i-au indus un comportament lipsit de claritate.

Situatia la scoala Berca este grava, in demersurile lor echipa de conducere a scolii in frunte cu Dobrita au sustinerea prefectei Ichim. In timp ce accidentatul se afla internat la UPU Buzau, directoarea nu e de gasit iar profesorul Pertea - tot din gasca PSD ar fi facut afirmatia “ cine rezista- rezista, cine nu - sa plece”!

VARIANTA 2:

"Vreme trece, vreme vine,

Toate - s noi și nouă toate...

Multe trec pe dinainte,

In auz ne sună multe. Cine ține toate minte

Și ar sta sa le asculte?..." GLOSSA

 

Da, vremurile trec si vin. La Berca, doar vremea se schimbă,oamenii nu...

Întrucât de ceva timp liceul din această localitate este supus unei noi avalanșe de mizerii gratuite, consideram necesară informarea cititorilor din surse bine documentate și oneste.

Cei ce sunt interesați de presa locală isi amintesc, cu siguranță, faptul că s-a mai vorbit despre situația de la Berca. Orice om care a călcat vreodată pragul acestei instituții de învățământ și - a format deja o părere. Aici lucrează oameni responsabili, bine pregătiți profesional și cu o conduită morala superioara. Ca mărturie stau rezultatele obținute, atât in plan local, dar si județean si național.

Însă, printre cei mulți, se ascund, in umbră, câțiva ochi care, de-a lungul timpului, au adus dezbinare și conflicte. Dar ai cui sunt acești ochi? Sunt ai celor ce au fost, la un moment dat, in funcții, vremelnice, de altfel, si care astăzi nu mai sunt, revenind la catedră. De la administrația locală si pana in școală, aceste cozi de topor, au împrăștiat ură. Și cum funcțiile sunt trecătoare, a trecut si vremea lor. Acesta este, de fapt, deranjul. Si de când nu mai sunt, au scos de la naftalina artileria de ură :reclamații peste reclamații, certuri și mizerii aruncate.

Vizată a fost noua conducere a scolii, care, deși numita prin concurs național, a fost supusă unor atacuri in rafală, cu speranța că va ceda psihic si că va demisiona, așa cum au făcut alții cândva. Din vremuri vechi de câteva decenii acești ochi tulburi din umbra au aruncat cu mult noroi in oricine nu era pe placul lor. Ei sunt reuniți intr - un grup foarte restrâns, format dintr-un număr cât degete la o mana și care grup face scandal si reclamații oridecateori au ocazia. De altfel, acest grup a fost remarcat chiar si de reprezentanți ai ISJ Buzău, prezenți la un consiliu profesoral, cu mai puțin de o luna in urmă. Deci inspectoratul școlar cunoaște situația ca in palmă.

Si cum hotul striga hoții, asta fac si ei, acuzând, de fapt, abuzuri pe care ei le făceau când erau in funcții. Oo, ce vremuri erau atunci. Certuri, sicane, situații penibile, probleme, toate au fost indurate ani de zile de către foarte mulți angajați ai scolii, de la profesori pana la muncitori. Și practica aceasta continuă, astăzi nemaiavând pâinea si cuțitul in mâna se folosesc de mijloace moderne, cum ar fi rețele de socializare, in speța Facebook, de unde, ascunși sub conturi false, arunca cu noroi in directori si profesori, deopotrivă.

De curând s-a trecut la next level, si anume la un site de presa locală. Aici au fost aruncate două articole, cu acuzații grave, in urma unui eveniment nefericit. Iată despre ce este vorba. Un profesor de fizica al liceului din Berca a avut accident rutier zilele trecute, in timp ce se întorcea spre casa, pe raza unei localități, aproape de Berca. Din declarațiile profesorului Marius Frățilă, căci asa se numește protagonistul articolului, rezultă faptul că accidentul s-a produs pe fondul starii de sănătate deloc bună, in acea zi și pe fondul consumului de calmante, asa cum a declarat chiar domnia sa, profesorul, in reportaj. Citez :"Recunosc că trec printr-o perioada groaznică. Am pusee de tensiune, mă doare in piept și am ajuns să iau calmante... E posibil să fi adormit (la volan) din pricina calmantului.."

De toată aceasta situație absolut neplăcută, a profitat "un coleg" "binevoitor" al domnului Frățilă, care a facut publice, in presa, atât starea de sănătate a d-lui profesor, situația conflictuala in care dl Frățilă este cu o colegă, a publicat date din catalogul unei clase, precizând nume si medie, lucru interzis prin lege, catalogul fiind document oficial, iar notele strict confidențiale. Si a acuzat cu gura plină conducerea școlii că l-a adus pe profesorul Frățilă in situația de a face accident.

Pe scurt, iată cum au decurs lucrurile, vis-a-vis de cele doua articole publicate de colegul bine informat :

Domnul profesor Frățilă, venit la Berca acum doi ani, a fost primit cu deschidere si caldura. A avut o bună colaborare cu colegii si copiii. Contrar celor spuse, dl Frățilă nu a fost atras in niciun conflict din scoala, deoarece conflictul se încheiase în anul 2016, intre fostul director al liceului si majoritatea covârșitoare a angajaților, prin faptul ca acesta a demisionat și o alta conducere i-a luat locul. Așadar, ideea aterizării intr-un conflict mai vechi, este falsă. Doar că, din discuție in discuție, patru ochi din umbră, au început să - l asalteze pe dl Frățilă, iar omul, simțindu-se asaltat, a intrat cumva in panică. Și a decis să se autoizoleze, pentru a nu supăra pe nimeni, așa cum declara chiar domnia sa. Izolarea a fost tot mai intensa, la inceputul acestui an școlar. Au apărut si ceva discuții, inerente, de altfel. In toate scolile, inceputul de an școlar vine cu impartiri de ore, norme etc. Comunicarea a fost tot mai puțină si deficitară, domnul profesor Frățilă preferând sa stea izolat. Si astfel, au apărut discuții. Despre acuzațiile Aruncate in presă vă aducem, așadar, câteva lămuriri, dar nu putem emite judecați, deoarece există legi, regulamente și factori de răspundere, care vor analiza situația.Iata,deci,cateva aspecte :

-atitudinea d-lui profesor Frățilă, față de un elev de clasa a saptea, problema ce a fost rezolvata, înțelegem cu părinții si conducerea școlii, deci nu era nevoie să rezolve presa si opinia publica. Intre noi fie vorba, publicarea unei astfel de situații este sub demnitatea unui cadru didactic

-relația domnului profesor Frățilă cu colega de biologie, dna prof. Laura Dumitrache. Din nou "colegul" semnatar de articole și - a vârât nasul unde nu trebuia..

-solicitarea complet neinspirata a d-lui Frățilă către o eleva, de a-i aduce in clasă catalogul, uitat de domnia sa in cancelarie, cerere interzisa de lege, elevii neavând permisiunea să folosească un astfel de document. Si unde mai pui faptul că eleva cu pricina era chiar fiica doamnei Dumitrache, cu care dl profesor Frățilă era într-o relație tensionata. Refuzul mamei si profesorului Laura Dumitrache de a da catalogul unei eleve, chiar dacă aceata era fiica ei, a deschis conflictul intre cei doi.A urmat o discuție foarte aprinsa, dar nu o incaierare, așa cum ne informează "colegul" d-lui Frățilă, tot in presă.

-Intr - adevăr, vineri, in ziua accidentului, dl Frățilă s-a simțit rău la școală, motiv pentru care mai mulți colegi l-au îndemnat sa meargă acasă si s-au oferit să il ajute. Dar domnia sa a refuzat categoric, sperând, probabil, ca va reuși singur sa ajungă la domiciliu...

In concluzie, putem afirma că nu este permis nimănui sa trambiteze in spațiu public, nici starea de sănătate a d-lui profesor Frățilă, nici conducerea autovehiculului pe fondul consumului de calmante, care a condus, cel mai probabil, la nefericitul eveniment, nici relațiile sale cu scoala si colegii.

Ne exprimăm convingerea ca toate aceste probleme se puteau rezolva fără a fi aruncate in spațiul public. Însă ochii din umbră au profitat in mod josnic de toate câte v-am spus, ca să arunce din nou cu lături.

Colegului binevoitor al d-lui Frățilă ii reamintesc faptul ca rufele se spala in familie, nu in piața publică. Și pentru că ii place poezia, ii dedic o strofă :

Oameni răi sunt pretutindeni

Însă tu intreci măsura.

Ai ajuns deja un nimeni

Ce nu-și poate-nchide gura”.

N.R.: Mare atentie la Berca domnilor! Foarte mare atentie! Vorba din popor ramane valabila: “Scara este si pentru urcat…si pentru coborat!”

Iulian Gavriluta