VIDEO – EXCLUSIV - Academia Romana si ISJ cer retragerea manualului de istorie locala! In tot acest timp, primarul Toma si autorii “pseudo-istoriei” “predau” in continuare fara jena, respectivele elucubratii, in scolile buzoiene! VEZI AICI amanunte!

manual istorie locala gresit BuzauAcademia Romana, prin presedintele acestui prestigios for – Acad. Ion Aurel Pop, a luat pozitie fata de gravele erori din Manualui de istorie Locala din Buzau – propagat de primarul Toma si gasca de lipitori si cere, RETRAGEREA LUI (raspuns oficial adresat NB)! De asemenea si ISJ Buzau a luat act de greselile din manual si a trimis nota autorilor, pentru corectarea greselilor!

IN TOT ACEST TIMP, PRIMARUL TOMA, IN DISPRETUL TUTUROR DOVEZILOR SI LEGILOR, CONTINUA OFENSIVA DE “imbrobodire” a mintilor elevilor din scolile buzoiene!

RAMANE INTREBAREA: De ce continua Toma si gasca sa faca acest lucru? Are vreo comanda de la cineva sa indobitoceasca buzoienii, sau pur si simplu este vorba de orgoliul sau nemasurat, binecunoscut in urbe?

Daca se credea ca scandalul “Manualului de istorie locala”, tiparit de Primarie, Asociatia Origini Carpatice si restul gastii de lipitori, s-a stins…atunci aflati ca va inselati (Conform responsabililor din Primarie, s-au tiparit nu mai putin de 1050 de carti, cu 52.500 de lei, din banii contribuabililor)! Dupa etapa telefoanelor “la sefi”, cereri de demitere a contestatarilor si a blestemelor popesti (Costica Vinatoru), s-a trecut la o noua etapa: ACADEMIA ROMANA si ISJ cer RETRAGEREA MANUALULUI si corectarea erorilor grave din el! Cu toate astea, Toma si sleatha de impostori continua demersul de “popularizare” a erorilor din manual, prin scolile orasului, in dispretul tuturor si chiar a legilor in vigoare. Profesorii neangajati politic sunt oripilati de acest tupeu de meltean si trag un semnal de alarma asupra consecintelor grave ale acestei actiuni, asupra adevarului stiintific din istoria adevarata si aprobata prin Programa scoalara in vigoare! Iata, in PREMIERA cum se desfasoara o astfel de “lectie” de istorie locala propagata de psudo-pedagogi si habarnavisti. Redam mai jos si cateva considerente pertinente, asupra continutului acestui asa zis manual si bineinteles, tot in EXCLUSIVITATE (cine ar mai indrazni, din presa locala si nu numai, sa dea aceste informatii, doar isi pierd contractele grase, nu?) va prezentam TOATE ERORILE DIN MANUAL, identificate de specialisti!

I.G.

Ieri , la Liceul cu Program Sportiv „ Ï.B.Soter” din Buzau , edilul nostru a oferit o noua prestatie de istoric prin definitie dupa cum este domnia sa obisnuit . Poate ca doreste sa dicteze o traditie in acest sens. Mare este gradina lui Dumnezeu ! Lectia de istorie continua. Suntem nedumeriti de alt fapt . Facem reclama unui ” manual” al judetului Buzau girat de edilitate . Acest nebulos produs didactic , manual sau suport de curs, fara de avizul MEN si contestat de Academia Romana nu este inca retras si revizuit ? Managerii scolari vor trebui sa fie extrem de atenti cum vor muta piesele pe tabla de sah a didacticii locale . Chiar si ISJ – ul a inteles ca este o problema cu acest manual si cere revizuirea. Sa lasam pe cei care se pricep sa faca o treaba de calitate si sa nu mai apelam la amatoristi . Nu ne jucam cu scoala si cu beneficiarii actului educational. Vrea cumva edilitatea sa gestioneze discretionar invatamantul si chiar sa impuna invatamantului local o directie fara sa consulte specialistii si profesorii ? Chiar nu mai avem masura in comportament. Sa luam atitudine domnilor intelectuali fata de astfel de acte de impostura.Edilul sa se preocupe de strazi , de parcari ,de.... Sa ne vedem lungul nasului .

A.C.

 

“…Toate aceste erori transmit informații istorice aflate departe de adevărul istoric. Elevii, pe lângă faptul că vor dobândi informații eronate, riscă să se afle în contradicție cu elemente ale conținuturilor manualelor de istorie aprobate de către Ministerul Educației Naționale, din programa obligatorie.

Mai mult, forțarea unor datări conduce la inventarea unor fenomene istorice. Exemplu:

a)        Tezaurul monetar de la Pârscov pus de autori în cadrul cronologic al evoluției locuirii dacice de la Târcov lasă falsa impresie că dacii de la Târcov erau angrenați în intense schimburi comerciale cu lumea greacă, într-o perioadă când cetatea de la Piatra cu Lilieci nu exista.

b)        Inducerea ideii eronate că în neolitic și epoca bronzului existau pe actualul teritoriu al municipiului Buzău Codrii Vlăsiei, care mai mult, influențează apariția primelor comunități umane.

c)         În ceea ce privește locuirea din epoca bronzului de pe actualul teritoriu al județului Buzău nu se menționează nimic de descoperirile de tip Noua (bronzul târziu), lăsându-se impresia că întreaga perioadă a epocii bronzului din zona noastră este dominată de manifestările de tip Monteoru.

d)        Faptul că se poate vorbi despre traci pe parcursul perioadei istorice cunoscută sub denumirea de epoca bronzului este o eroare. Este cunoscut faptul că unele lucrări din anii ˊ60 - ˊ80 ai secolului trecut vorbeau despre triburi tracice însă nici atunci aceștia nu erau plasați în epoca bronzului. Din punct de vedere istoric, cunoașterea populațiilor și culturilor din aceste faze ale primei epoci a fierului prezintă o deosebită importanță, întrucât aceasta este perioada de cristalizare a triburilor tracice și de accentuare a diviziunii ramurilor nord și sud-tracică, precum și de întrepătrundere a culturilor tracice locale cu elemente de cultură cimeriană, ilirică, scitică și greacă (M. Petrescu Dâmbovița, ”Scurtă istorie a Daciei preromane”, 1978, p. 99).

e)        Cunoașterea unor trasee/rute/drumuri pentru Antichitate pe actualul teritoriu al județului Buzău poate fi doar presupusă. Studii în acest sens nu au fost întreprinse până în prezent. Este clar pentru oricine că încă din cele mai vechi timpuri oamenii se deplasau pe anumite rute, alese din rațiuni multiple. Însă documentarea lor presupune mult mai mult decât o presupunere.

f)         Existența unei continuități de locuire de câteva mii de ani, în contextul în care cercetările documentează o continuitate, dar in extenso, și nicidecum în așezările umane menționate. Spre exemplu atât la Târcov cât și la Cârlomănești nu sunt atestate locuiri din perioada neolitică ș.a.m.d. Ar fi o premieră la nivelul județului Buzău să se fi identificat o așezare cu o continuitate de locuire din neolitic până în mileniul I.

Ilustrarea unor conținuturi, ca dovadă a veridicității textului, dar și ca metodă de fixare a unor informații, trebuie făcută cu maximă responsabilitate. În toate cazurile menționate mai sus erorile identificate sunt de natură a crea confuzie în rândul elevilor. Deși autorii aveau la dispoziție sursă științifică, au ignorat veridicitatea acesteia, și au ”aruncat” în text fotografii corespunzătoare altor perioade istorice decât cele la care se face referire în text, sau au utilizat fotografii din alte locații. Ex: după lecturarea textului dedicat Castrului de la Pietroasele și trimiterea la fotografia aferentă elevul este indus în eroare că de fapt ceea ce se află conservat sub podul de la Pietroasele de către specialiștii muzeului este parte integrantă a castrului…”

SURSA: MJB (raspuns la cererea pe L 544/2011, adresata de REDACTIA News Buzau)

P.S.: Se pare ca si Academia Romana, prin presedintele acestui prestigios for – Acad. Ion Aurel Pop, a luat pozitie fata de gravele erori din Manualui de istorie Locala – propagat de primarul Toma si gasca de lipitori si cere RETRAGEREA LUI! De asemenea si ISJ Buzau a luat act de greselile din manual si a trimis nota – autorilor pentru corectarea greselilor!

IN TOT ACEST TIMP, PRIMARUL TOMA, IN DISPRETUL TUTUROR DOVEZILOR SI LEGILOR, CONTINUA OFENSIVA DE “imbrobodire” a mintilor elevilor din scolile buzoiene!

RAMANE INTREBAREA: De ce continua Toma si gasca sa faca acest lucru? Are vreo comanda de la cineva sa indobitoceasca buzoienii, sau pur si simplu este vorba de orgoliul sau nemasurat, binecunoscut in urbe?

IULIAN Gavriluta

ADRIAN Constantin

 

NOTA: DOCUMENTUL CU GRESELILE IDENTIFICATE DE SPECIALISTII MJB, POATE SA FIE CONSULTAT AICI!

 

manual istorie locala gresit Buzau