FOTO DOCUMENTE! Scandalul “Manualului de istorie locala” scris gresit – continua. Va prezentam in EXCLUSIVITATE documentele raspuns ale Academiei Romane, legate de acest scandal, cum a mintit Toma si ce presiuni face (VIDEO)

academie raspunsuri manual istorie BuzauAcademia Romana – cel mai prestigios for stiintific si cultural din tara, incepe sa se faca din nou de ras, fiind pusa la colt, la comanda, de Toma PSD si restul “‘telectualilor”. Dupa ce News Buzau si Grupul de Investigatii Media a publicat pe 29 octombrie 2019 (LINK), date stiintifice despre greselile identificate de specialistii Muzeului Judetean Buzau, prin directorul Daniel Costache, primarul Toma si sleatha de autori ai pseudolucrarii de istorie amintite, grupul PSD a luat legatura cu Academia Romana, prin secretarul de stat pentru invatamantul Preuniversitar Ionel Florian Lixandru ca sa se schimbe “rezolutia” data de academicianul Ioan Aurel Pop.

Un lucru bun totusi: Toma a recunoscut ca exista greseli in manual, dar a minimalizat importanta lor. Si….a facut ce stie el mai bine: NU retrage manualele din scoli, pana la o posibila editie a II-a…corectata, chipurile! Incredibil, dar adevarat! In sedinta extraordinara a Consiliului Local Municipal, Toma a trecut la atac si a recunoscut ca cerut presedintelui CJ Buzau, demisia lui Daniel Costache, pentru SINGURUL fapt ca “l-a infruntat”. La fel, jurnalista TVR – Antonia Ionita, prezenta la conferinta de presa a fost luata peste picior de primar….pentru amanunte, vizionati conferinta de presa afisata mai jos! De asemenea, prezentam, in EXCLUSIVITATE, documentele de la ACADEMIA ROMANA!

PRIMUL DOCUMENT AL ACADEMIE!

București, 9 octombrie 2019

Domnului

Ionel Florian Lixandru

Secretar de Stat pentru Învăţământul Preuniversitar

Ministerul Educaţiei Naţionale

Stimate Domnule Secretar de Stat,

În urma studierii de către specialiștii Academiei Române a lucrării „Istoria Judeţului Buzău. Suport didactic opţional de istorie locală”, destinată elevilor din clasa a VII-a, semnată de către dr. Marius-Adrian Nicoară (coordonator), Constantin Coman, Valeriu Nicolescu. Dumitru Scoroşanu şi apărută sub egida „Ministerului Educaţiei Naţionale”, am constatat, în cadrul său, grave abateri de la adevărul istoric. Încă de la început, menţionăm că, în câteva locuri vizibile de la începutul şi finalul cărții cu rol de manual didactic, apare sigla „Fundaţiei Origini Carpatice” şi este iterat patronajul acesteia asupra întregii întreprinderi. Fundaţia respectivă a devenit persoană juridică, a fost înscrisă în Registrul asociații şi fundaţii aflat la Grefa Judecătoriei Buzău sub nr. 1 din 24 aprilie 2015 ȘI are ca scop „cunoaşterea şi punerea în valoare a ținuturilor de la Curbura Carpaţilor, a spaţiului carpato-dunăreano-pontic, în general, dar şi cunoașterea şi promovarea istoriei adevărate a traco-geto-dacilor-valaho-românilor, strămoşii reali ai poporului român, coborând până la atlanto-pelasgi”.

Autoritățile locale buzoiene, în cazul de față Primăria Municipiului Buzău, susținătoare a acestei fundaţii, au găsit cu cale să colaboreze cu această fundaţie în vederea editării şi tipăririi unui suport de curs de istorie locală, suport destinat elevilor clasei a VIl-a de pe teritoriul judeţului Buzău. Lucrarea, numită în comunicare publică manual de istorie locală, este distribuită gratuit elevilor şi profesorilor, însă se află şi la vânzare, conform anunţului public de pe canalul oficial de Facebook al primarului Municipiului Buzău.

Menţionăm că lucrarea conţine grave distorsiuni de la istoria românilor, aşa cum este ea studiată prin programele școlare și manualele oficiale de istorie în uz şi cum este înfățișată în tratatele Academiei Române. Cu toate că Muzeul Judeţean de Istorie Buzău a semnalat o mare parte a acestor carențe, până în acest Moment nu s-a luat nicio măsură, profesorii şi elevii continuând să fie supuşi asaltului pseudo-ştiinței. În lucrare au fost identificate numeroase erori de ordin ştiinţific, datări false, fenomene istorice inventate, fotografii greşit atribuite etc. Viziunea generală a cărţii cu rol de manual contravine tuturor cercetărilor fundamentale de istorie românească de la Dimitrie Cantemir și Şcoala Ardeleană până la Nicolae Iorga, Vasile Pârvan, Constantin C. Giurescu, Petre P. Panaitescu, Andrei Oțetea, Constantin Daicoviciu, Sextil Puşcariu, Dionisie Pippidi, Alexandru Rosetti ŞI mulți alții. Ideea că românii sunt exclusiv urmașii traco-daco-geţilor, care se trag din „atlanto-pelasgi”, negarea latinităţii limbii române şi a apartenenţei românilor la marea familie a popoarelor romanice sunt aspecte distructive pentru cultura românească și conduc la diluarea credibilităţii noastre pe tărâmul ştiinţei, culturii ŞI civilizației europene.

De aceea, vă rugăm să luaţi măsuri urgente pentru retragerea din şcoli a acestei pseudo-lucrări de istorie.

Cu stimă, ….. academician Ioan Aurel Pop

AL DOILEA DOCUMENT AL ACADEMIE!

Bucureşti, 23 octombrie 2019

Domnului

lonel Florian Lixandru

Secretar de Stat pentru Învățământul Preuniversitar

Ministerul Educaţiei Naţionale

Stimate Domnule Secretar de Stat,

În urma adresei noastre, înregistrate la MEN cu nr. 38808, din 9 octombrie 2019, trimisă dumneavoastră și unor autorităţi locale din judeţul Buzău, in legătură cu un suport didactic opţional de istorie locală, destinat elevilor din clasa a VIl-a, am convenit de comun acord cu autorii să procedăm, prin implicarea Secţiei de ştiinţe istorice şi arheologie a Academiei Române, la o revizuire a textului, în vederea unei ediţii a II-a, îmbunătăţite, a lucrării. Am constatat, la o analiză mai atentă, că, in linii mari, cartea nu se abate de la principiile fundamentale de abordare a trecutului românilor şi că, prin urmare, sunt necesare doar mici intervenţii punctuale.

Vă vom înştiinţa de îndată ce lucrurile vor fi îndreptate şi se va putea trece la publicarea unei noi ediţii”.

GRUPUL DE INVESTIGATII MEDIA - Sectiunea Buzau