UN NOU SERIAL DE DEZVALUIRI – marca GRUPUL DE INVESTIGATII MEDIA – SECTIUNEA BUZAU! Beceni, raiul furturilor din bani europeni si locali! EPISODUL I - salariile rudelor primarului PSD Dumitru-Laurențiu Constantin!

GIM Beceni raiul furturilor din BuzauBECENI, noiembrie 2019, la 7528 de ani de la Facerea Lumii! O comuna din judetul Buzau ce se află pe valea râului Slănic, în zona cursului mijlociu al acestuia, în Subcarpații de Curbură, din Romania. Conform ultimului recensământ (2011), populația comunei Beceni se ridică la 4.403 locuitori.  Comuna este administrată de un primar pesedist și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul, Dumitru-Laurențiu Constantin de la Partidul Social Democrat, - ales în 2012. Începând cu alegerile locale din 2016, consiliul local are următoarea componență pe partide politice: Partidul Social Democrat – 10, Partidul Național Liberal – 2, Uniunea Națională pentru Progresul României - 1.

Dumitru-Laurențiu Constantin, primar PSD, genul omului care: “A furat si el, dar barem se vede ceva in urma…". Tipul gandirii FSN-iste a anilor '90, cand se fura pe capete fara sa fie deranjati… pana astazi!

PRIMARE, AM VENIT!

Se obisnuieste prin mediu rural (in general) dar si urban (institutii “fantoma”) ca unii sefi si sefutze sa nu fie deranjati niciodata, nici chiar de jurnalisti (unii dintre ei sunt platiti sa...laude si atat!). In caz ca se junge la ei, incep sa sune “la partid”, sa se intereseze cine-i “indraznetul” si sa..actioneze in consecinta! Asa cum stiu ei – in stil "bolsevico – golanesc de tip mioritic”! Votantii si in general cetatenii, apartinatori unor comunitati anume, trebuie sa stie ca nu este deajuns o data la 4 ani sa puna stampila pe un candidat sau pe altul, ci trebuie sa se intereseze permanent de modul de cheltuire a banului public si sa ceara socoteala celor cocotati in scaunele de conducere.

La Beceni este “raiul furturilor din banul publici si din Fondurile europene”. De curand, jurnalistii de investigatie de la GIM Bucuresti ne-au semnalat cateva din neregulile gasite la Primarie si institutiile ce tin de administratia publica locala si ne-au rugat sa largim investigatia. Astazi, pentru inceput, vorbim de cum impiedica primarul si acolitii implementarea unor proiecte si cum sunt cocotati pe posturi caldicele, bine platite, rudele celui citat mai sus. La o prima vedere, in aceasta prima parte din primul episod dedicat Beceniului, va prezentam “doar” o stare de fapt:

Asociatia - Centrul de Formare Profesionala, Orientare, Consiliere si Plasarea Fortei de munca "FORMATEMP" in calitate de beneficiar al proiectului »SANSA pentru Beceni — Impreuna reusim” POCU/140/4/2/114909, va aducem la cunostinta urmatoarea situatie:

“Domnul Laurentiu CONSTANTIN, in calitate de reprezentant legal, desemnat de Consiliul Local Beceni in cadrul proiectului impiedica implementarea proiectului, astfel:

- A refuzat timp de 3 luni scoaterea la concurs a unor posturi esentiale in implementarea proiectului, respectiv, coordonator Primaria Beceni, expert social, psiholog, medici. Cu toate ca s-a solicitat in nenumarate randuri scoaterea la concurs a posturilor, acesta a refuzat, sugerand de fiecare data ca nu a identificat persoanele potrivite, cu toate ca trebuie sa fie un concurs public si neinfluentat. Mai mult, face presiuni pentru schimbarea comisiei de concurs cu acelasi scop a persoanelor potrivite.

- In data de 30 octombrie 2019 a blocat inceperea cursului de electrician pentru 30 de adulti, membrii ai comunitatii, cu toate ca anterior se semnasera documente in acest sens. Mai mult, desi baza materiala este in administrarea Liceului Tehnologic Beceni, iar Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, doamna directoare, Cucu Elena semnase acordul, domnul Primar s-a substituit conducerii liceului si a decis blocarea accesului membrilor comunitatii in scoala. Argumentul sau este cu atat mai lipsit de sens cu cat, Liceul Tehnologic Beceni, beneficiaza prin acest proiect de peste 3 milioane lei.

- A determinat ca pe anumite posturi sa concureze doar oameni ,,preferati’ astfel ca avem urmatorii angajati din familia Constantin, apropriati sau angajati din alte firme detinute de familia sa: Constantin Silvioara (sotia nepotului)- Expert Primarie 6.836 lei, Constantin Alexandru - fiu, Sofer Primarie - 4.000 lei, Balan Catalina (cumnata) – expert liceu – 8.041 de lei, Bobocel Dragos (angajat la CLubul detinut de primarul Constantin) Expert P 5 12.061 lei, Patrascu Oana (angajata a clubul detinut de familia Constantin) – 6.836 de lei.

TOTAL 57.876 LEI platiti lunar, pentru familia si apropiatii evidenti ai familiei Constantin

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

- A fost sesizat un conflict de interes intre primarul Constantin Laurentiu de catre Ministerul Fondurilor Europene — Organismul Intermediar POSDRU — Sud Est Braila legat se aparitia semnaturilor domnului Constantin Laurentiu pe pontajele si rapoartele doamnei Constantin Silvioara si Constantin Alexandru.

- A intervenit prin diverse metode la prefectul judetului Buzau, laudandu-se ca aceasta are casa/vila intr-un sat al comunei Beceni si a determinat schimbarea din functie a directoarelor Liceului Tehnologic Beceni pentru ca mai apoi sa fie nominalizata sotia sa pentru functia de director adjunct al Liceului Tehnologic Beceni.

- Refuza sa semneze actele proiectului, conditionand in permanenta semnatura sa de diverse ,facilitati”. Suntem in situatia in care retine in biroul sau, pana si ordinele de deplasare pentru a incerca sa obtina beneficii personale. Mai mult, spre exemplu, am solicitat semnarea acordului de parteneriat necesar unui act aditional la contractul de finantare si nici la aceasta data nu a fost semnat.

- A intervenit partinitor in conflictul dintre Managerul de Proiect si reprezentantul constructorului pentru a acoperi lipsa calitatii lucrarilor executate. S-a dus in cancelaria Liceului Tehnologic Beceni sa solicite plata facturilor impreuna cu reprezentantul constructorului, desi nu era in atributiile domniei sale. Se aude in comunitate ca in fapt, societatea care a efectuat lucrarile nu este cea care a castigat licitatia ci o societate legata de familia Constantin…

VA URMA!

Grupul de Investigatii Media – Sectiunea Buzau

P.S. Rugam Prefectura, reprezentantii Consiliului Judetean Buzau, Inspectoratul Scolar Judetean si alte institutii competente sa verifice cele semnalate de noi aici si de alti reprezentanti ai comunitatii din Beceni! Multumim!

 

FOTO - SPICUIRI DIN EPISODUL AL II-LEA: CARACATITA FIRMELOR "de FAMIGLIE" A PRIMARULUI DIN BECENI (BUZAU)

 

Firma 1: CRIAL COM SRL CUI 5356026 -

Risc comercial ridicat

Capacitate de plată 0 RON

Se recomandă plata în avans

Cifra de afaceri in 2016 - 26.664 RON

Vechimea firmei - 25 ANI (înregistrată în 15.03.1994)

Profilul companiei

CUI     5356026

Nr. de înmatriculare          J10/450/1994

Stare firmă   - RADIERE din data 30 Iunie 2017 !!! (ATENTIE LA ACEASTA DATA SI LA AFACERILE DERULATE IN INCOMPATIBILITATE!)

Obiect activitate:          4711 - Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun

Firma 2: ANC TOTAL EDILCONS SRL CUI 37278627 - Risc comercial mediu. Capacitate de plată 1.848 RON

Cifra de afaceri - in 2018: 29.107 RON

Vechimea firmei - 2 ANI,

înregistrată în 27.03.2017 (imediat dupa radierea primei firme!!!)

Profilul companiei

CUI     37278627

Nr. de înmatriculare          J10/350/2017

Stare firmă   INREGISTRAT din data 27 Martie 2017

Obiect activitate Mfinante - 120 - Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale

            APORT PĂRȚI SOCIALE    

1          CONSTANTIN ANDREI       asociat           50 %   -          

2          CONSTANTIN CRISTINA-ELENA  asociat           50 %   Buzău            , Izvoru Dulce         România

Firma 3: PLAY SOCIETY ENTERTAINMENT SRL           BUZAU           BECENI

CONSTANTIN ANDREI       Asociat și Administrator   50 %              

Asociat și Administrator   100 %            - NURAN IMOB SRL           BUZAU           BECENI         

CONSTANTIN CRISTINA-ELENA Administrator                      CRIAL COM SRL       BUZAU           IZVORU DULCE          

Administrator                      CONSANGUS FERM SRL   BUZAU           IZVORU DULCE      

PLAY SOCIETY ENTERTAINMENT SRL CUI 33035242 - Risc comercial scăzutCapacitate de plată 7.376 RON,

Cifra de afaceri in 2018 - 37.965 RON

Vechimea firmei – 5 ani - înregistrată în 08.04.2014

Profilul companiei

CUI     33035242

Nr. de înmatriculare          J10/279/2014

Stare firmă   INREGISTRAT din data 08 Aprilie 2014

Capital social            400 Obiect activitate Mfinante  9329 - Alte activitati recreative si distractive n.c.a.

1          CONSTANTIN ANDREI       asociat           50 %   -           -           România       română         200     |

2          CONSTANTIN OVIDIU       asociat           50 %   Buzău            I zvoru Dulce          România      

Firma 4: NURAN IMOB SRL CUI 28170501

Risc comercial ridicat, Capacitate de plată 0 RON

Cifra de afaceri in 2018: -1.299 RON

Vechimea firmei - 8 ANI, înregistrată în 11.03.2011

Profilul companiei

CUI     28170501

Nr. de înmatriculare          J10/864/2019

Stare firmă   TRANSFER(SOSIRE) din data 11 Iunie 2019

Capital social            400

Obiect activitate :   6831 - Agentii imobiliare

Obiect activitate ONRC     4120 - Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale

Coduri caen secundare    

4941 - Transporturi rutiere de marfuri…

…………………………………………………………………………….