FOTO DOCUMENTE! Beceni, raiul furturilor din bani europeni si locali! EPISODUL al II-lea. DREPT LA REPLICA - Primaria BECENI!

Beceni raiul furturilor proiecte europene episodul 2Scriam acum cativa ani ca “nu are rost sa iti tocesti coatele prin scoli” sau “sa muncesti cinstit”, ci e deajuns sa iti “tragi” un ONG si sa faci Proiecte europene sau nationale si traiesti boiereste din asta, fara sa te obosesti prea mult…chiar daca e posibil ca sa te doara capul, mai tarziu! Cred ca ati sesizat ironia din afirmatia de mai sus, nu-i asa? Demersurile News Buzau si GIM nu urmaresc decat reinstalarea binelui si a normalitatii intr-o societate devalmasita si haotica, de aceea ne propunem sa va aducem la cunostinta modurile cum se fura si cum se imbogatesc unii sau cum mint de ingheata apele...altii! Astfel, in PRIMUL EPISOD (LINK) din Serialul nostru de dezvaluiri, am vorbit despre problemele de implementare a unui Proiect European in comuna buzoiana BECENI, in EPISODUL AL II-LEA oferim posibilitatea unui DREPT LA REPLICA primit pe adresa redactiei din partea reprezentantilor PRIMARIEI Beceni si a altor persoane implicate in acest SCANDAL CU FONDURI EUROPENE.

Asa cum este deontologic, oferim astfel posibilitatea ambelor parti sa isi exprime punctul de vedere legat de subiectul in cauza, urmand ca ulterior sa oferim institutiilor si persoanelor interesate in aflarea adevarului si amanunte din ANCHETA Grupului de Investigatii Media - Buzau!

Iata PUNCTUL DE VEDERE AL PRIAMRIEI BECENI si a altor PERSOANE fizice si juridice implicate in scandal:

Informațiile apărute în spațiul public în legătura cu proiectul european care se desfăsoară în comuna Beceni și care au atac direct la primarul Laurentiu Constantin, având ca scop defaimarea acestuia sunt demontate pas cu pas:

Domnul Laurențiu Constantin, în calitate de reprezentant desemnat de Consiliul Local Beceni în cadrul proiectului impedică implementarea proiectului, astfel:

1.        Referitor la:

„Refuza de 3 luni scoaterea la concurs a unor posturi esentiale in implementarea proiectului, respectiv, coordonarea Primaria Beceni, expert social, psiholog, medici, Cu toate ca s-a solicitat in nenumurate randuri scoaterea la concurs a posturilor, acesta refuză, sugerând de fiecare data ca nu a identificat persoanele potrivite, cu toate ca trebuie sa fie un concurs public si neinfluentat. Mai mult, face presiune pentru schimbarea comisiei de concurs cu acelasi scop a persoanelor potrivite.”

Raspuns:

Precizam ca primaria Beceni a organizat ocuparea acestor posturi in  conformitate cu prevederile Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare.

Comisiile de examinare au fost neutre si externe primariei Beceni si l-au avut intotdeauna ca Presedinte pe domnul Valentin Dimon, ocupand functia de Manager de Proiect in cadrul proiectului ȘANSA pentru Beceni –Împreuna reușim” - POCU ID 114909.

Mai mult, in momentul in care primaria Beceni a organizat concurs de ocupare in data de 14.11.2019 a functiilor vacante, managerul de proiect Valentin Dimon, a solicitat anularea concursului pe motiv ca Monitorul Oficial a publicat cu o zi intarziere anuntul si prin urmare perioada de inscriere a candidatilor a fost mai mare cu o zi. Precizam ca motivul invocat nu a ingradit dreptul candidatilor de a participa la concurs.

Comisia de examinare a candidatilor era externa primariei, fiind alcatuita din persoane cu pregatire de specialitate din cadrul institutiilor de la nivelul judetului Buzau.

In concluzie cel care blocheaza ocuparea posturilor vacante si genereaza intarzieri in implementarea proiectului este domnul Manager de Proiect, Valentin Dimon.

2.        Referitor la:

“ În data de 30 Octombrie 2019 a blocat inceperea cursului de electrician pentru 30 de adulti, membrii ai comunitatii, cu toate ca anterior semnase document in acest sens. Mai mult, desi baza materiala este in administratia Liceului Tehnologic Beceni, iar doamna directoare Cucu Elena semnase acordul, domnul Primar s-a substituit conducerii liceului si a decis blocarea accesului membrilor comunitatii in scoala. Argumentul sau este cu atat mai lipsit de sens cu cat, Liceul Tehnologic Beceni, beneficiaza prin acest proiect de peste 3 milioane lei.

Raspuns:

Baza materiala a institutiilor si unitatilor de invatamant preuniversitar de stat se utilizeaza pentru desfasurarea procesului instructiv-educativ al elevilor, iar pentru desfasurarea altor activitati este necesara schimbarea destinatiei care se poate face de catre autoritatile administratiei publice numai cu avizul conform al ministrului Educatiei Nationale, in conformitate cu art. 112 (6) din Legea Educatiei Nationale nr 1/2011, si Ordinul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice nr. 5.819/2016, iar “incalcarea dispozitiilor alin (6) constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amenda”.

In sensul acesta va atasam raspunsul Inspectoratului Scolar Judetean Buzau numarul 14429/ 05.11.2019.

               Acordul de inchiriere spatii este nelegal și a fost semnat de catre fosta directoare NEAGU MADALINA intr-un mod abuziv, fara a fi instiintat Consiliul de Administratie a Liceului, Consiliul Local Beceni,, Inspecoratul Scolar Judetean sau Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Pentru acest serviciu doamna NEAGU MADALINA (o persoana foarte apropiata si draga Managerului de Proiect, Valentin Dimon), a fost angajata intr-o functie bine platitia cu aproximativ 6000 lei pe care ii incaseaza si la aceasta data – pentru aceasta situatie au fost sesizate organele competente.

Menționăm că, Autoritatea Nationala pentru Calificări sau prin structurile sale teritoriale (AJPIS) conform legii 129/2000 sunt institutiile abilitatea sa monitorizeze cursurile de calificare si sa dispuna luarea de masuri.

3.        Referitor la:

“A determinat ca pe anumite posturi sa concureze doar oameni “preferati”…”

Raspuns:

In ceeea ce priveste ocuparea functiilor vacante pentru P1– partener in proiectul ȘANSA pentru Beceni –Împreuna reușim” -Proiect POCU ID 114909, va comunicam ca procedura de selectie s-a efectuat numai cu aprobarea Managerului de Proiect, Dimon Valentin

Primaria Beceni a organizat ocuparea acestor posturi in  conformitate cu prevederile Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare. Comisiile de examinare au fost neutre si externe primariei Beceni si l-au avut intotdeauna ca Presedinte pe domnul Manager de Proiect Dimon Valentin.

Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

a) are cetatenia romana, cetatenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor apartinand Spatiului Economic European si domiciliul in Romania;

b) cunoaste limba romana, scris si vorbit;

c) are varsta minima reglementata de prevederile legale;

d) are capacitate deplina de exercitiu;

e) are o stare de sanatate corespunzatoare postului pentru care candideaza, atestata pe baza adeverintei medicale eliberate de medicul de familie sau de unitatile sanitare abilitate;

f) indeplineste conditiile de studii si, dupa caz, de vechime sau alte conditii specifice potrivit cerintelor postului scos la concurs;

g) nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului ori contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie sau a unei infractiuni savarsite cu intentie, care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea

Totodata, orice suspiciune de influentare a angajarilor trebuia raportata la OIR POSDRU SUD-EST, in cel mai scurt timp de catre Managerul de Proiect.

Concubina domnului Manager de Proiect, Dimon Valentin, a fost angajata in cadrul proiectului, aceasta fiind si vicepresedintele ONG-ului în care domnul Manager de Proiect ocupa functia de Presedinte, fiind si reprezentantul legal în Proiectul SANSA pentru Beceni-Impreuna Reusim. Va rugam sa trageti dumneavoastra concluziile.

La concursurile organizate pana acum, datorita conditiilor de participare impuse de Cerere de finantare a proiectului, numarul de candidati a fost mult mai mic decat numarul posturilor vacante si datorita comportamentului agresiv si abuziv al Managerului de Proiect, inclusiv cei angajati si-au dat demisia, iar tabelul inaintat opiniei publice este un fals grosalon ce face obiectul unui process deschis managerului de proiect Valentin Dimon

4.        Referitor la:

“A fost sesizat un confilict de interes intre primarul Constantin Laurentiu de catre Ministerul Fondurilor Europene – Organismul Intermediar POSDRU – Sud Est Braila legat de aparitia semnaturilor domnului Constantin Laurentiu pe pontajele si rapoartele doamnei Constantin Silvioara.”

Raspuns:

Mentionam ca domnul primar Laurentiu Constantin nu se regaseste in nicio situatie reclamata de catre domnul Manager de Proiect Dimon Valentin, fapt confirmat si de catre OIR POSDRU SUD EST BRAILA.

5.        Referitor la:

“A intervenit prin diverse metode la prefectul judetului Buzau, laudandu-se ca acesta are casa/vila intr un sat al comunei Beceni si a determinat schimbare din functie a directorului Liceului Tehnologic Beceni pentru ca mai apoi sa fie nominalizate sotia sa prin functia de director adjunct al Liceului Tehnologic Beceni.”

Raspuns:

Prefectul judetului Buzau nu detine niciun imobil pe raza comunei Beceni, prin urmare acuzatia domnului Dimon Valentin constituie o denigrare la adresa prefectului ce va fi sanctionata conform legii.

Directoarea Liceului Tehnologic Beceni, Neagu Madalina a fost demisa de catre Inspectoratul Scolar Judetean, in urma incompetentei manageriale si a rezultatelor slabe, fapt consemnat si in procesul verbal nr.1130 din data 12.06.2019 al Consiliului de Administratie al Liceului Tehnologic Beceni.

Au fost prezentate spre avizare Primariei Beceni si refuzate, sute de delegatii in alb care ar fi confirmat prezenta unor angajati ai magerului de proiect Valentin Dimon si ai altor parteneri, care nu au fost prezenti la activitatile desfasurate in cadrul proiectului pe raza comunei Beceni..

De aici se poate intelege care este de fapt adevarata suparare a d-lui manager Valentin Dimon.

Mentionam ca de exemplu d-na I.S, angajata d-lui Dimon Valentin si responsabila de recrutarea grupului tinta si protejarea datelor cu caracter personal, nu a fost prezenta pe raza comunei Beceni si nu a prestat activitatile mentionate in raportul de activitate si fisa de pontaj aprobate si inaintate spre decontare OIR SUD EST. Salariul necuvenit al d-ne Iacob Silvia este de 7.194 lei.

Managerul de proiect incaseaza lunar din proiectele pe care le coordoneaza in comuna Beceni si comuna Podgoria, suma de 27.805 lei lunar si conduce un SUV Jaguar F –Pace in valoare de aproximativ 3.550.000 lei, suma decontata din proiectele derulate in comuna Beceni si comuna Podgoria.

Acesti bani ar fi trebuit sa ajunga la grupul tinta la proiectului prin achizitia unei ambulante de care sa beneficieze locuitorii comunei Beceni.

6.        Referitor la:

“A intervenit partinitor in conflictual dintre Managerul de Proiect si reprezentantul constructorului pentru a acoperi lipsa calitatii lucrarilor executate…“

Va atasam adresa pe care ne-a trimis-o constructorul si va rugam sa trageti dumneavoastra concluziile.

Pentru d-l manager Valentin Dimon a fost a prioritara achizitia unor autoturisme de lux , nu achizitia ambulantei pentru Centrul medico-social Beceni.

Subventiile pentru participarea la cursurile de formare si bursele copiilor nu au fost platite pana acum, preferandu-se plata salariilor angajatilor d-lui Dimon Valentin.

Constructia celor doua centre sociale si reparatia caselor persoanelor defavorizate selectate, sunt sistate datorita conflictului dintre managerul Dimon Valentin si firma selectata de acesta, motivul fiind aranjamentele de natura financiare .

Managerul de proiect a retras in nume proriu fara drept si fara o baza legala sume de bani din contul de garantie al constructorului.( anexa       adresa nr. 385/25.09.2019)

Acestea sunt cauzele pentru care managerul de proiect Dimon Valentin arunca in spatial public acuzatii defaimatoare la adresa primarului Laurentiu Constantin si a institutie pe care o conduce, in plina campanie electorala, in care s-a implicat din plin, fapt ce va fi sesizat OIR POSDRU SUDEST.

Avem suspiciuni rezonabile ca sumele alocate proeictului sunt directionate catre opozatii politici ai momentului.

Pentru o corecta informare a pubilcului va stam la dispozitie pentru orice alte solicitari ! ….

VA URMA!

GRUPUL DE INVESTIGATII MEDIA – Sectiunea Buzau