CAND PRIMARUL TAU E O “PETARDA”! PETITIE! Buzoienii sunt profund nemultumiti de lipsa de masuri concrete ale AUTORITATILOR LOCALE legate de interzicerea petardelor in oras!

petarde ilegaleCu totii am fost oripilati ani la rand cand autoritatile locale, judetene si institutiile statului nu luau nicio masura concreta pentru STOPAREA DEFINITIVA SI TOTALA a comercializarii si folosire a petardelor si artificiilor periculoase. Anul acesta a fost cel mai rau! Nu era strada din Buzau care sa nu fie bombardata zile in sir de petarde. De unde le procurau “bipezii”? Cine lua “taxa de protectie” oficala pentru asta? Iata ca buzoienii s-au saturat si si-au unit glasurile pentru a protesta impotriva impasibilitatii primarului Toma si a Consiliului Local Buzau. Iata PETITIA:

Buna ziua, Stimati edili ai Buzaului, stimate autoritati locale, stimata politie inexistenta a acestui oras , “va multumesc” pentru sarbatorile dezolante pe care le-am trait in acest camp de razboi din luna decembrie, acest teatru de operatiuni militare in care am fost bombardati cu petarde timp de doua saptamani si pentru indiferenta de care ati dat dovada.

Traiesc in acest oras lipsit de civilizatie impreuna cu familia mea, avand si doi copii de 6 si 8 ani. Va marturisesc cinstit ca am avut copiii traumatizati in perioada sarbatorilor ,datorita bombardamentului cu petarde la care am fost supusi in aceste saptamani. Sotia mea se plimba recent cu cei mici in zona Unirii Sud, iar un grup de tineri inconstienti si necivilizati au aruncat o petarda, care a explodat in preajma celor copiilor…. , iar de atunci in fiecare zi in cartier au explodat zilnic zeci de petarde, asa cum nu am mai auzit niciodata in 42 de ani de cand locuiesc vis-à-vis de scoala 15. Din acel moment copiilor le este teama sa mai iasa din casa si de multe ori au plans cand au auzit bubuiturile de afara, inclusiv in seara de Revelion am stat in casa ca sa-i feresc de nebunia de afara…. In prostia noastra , in inconstienta noastra a romanilor lipsiti de cultura si civilizatie, aceste petrade si explozii inseamna distractie, iar in tarile civilizate sunt strict interzise… Nu stiu ce fel de petarde s-au comercializat anul acesta, dar au fost adevarate bombe, mult mai periculoase si mai zgomotoase decat pocnitorile care s-au folosit in anii anteriori...

Tot in aceste saptamani nu am vazut organe de ordine sa ia masuri, nu am vazut politisti pe strada care sa combata aceste acte de huliganism. Nu inteleg motivul pentru care de o perioda nu mai exista politisti comunitari pe strada, oricum nu faceau mare lucru, dar macar prin prezenta lor mai reduceau din nebunia si inconstienta celor care recurg la aceste acte de tulburare a linistii publice. Oare nu avem nevoie de bani la bugetul local? Oare nu putem amenda pe cei care recurg la aceste gesturi de tulburare a linistii publice, oare nu-i putem amenda pe cei care distrug bunurile publice sau care arunca necontenit cu gunoaie (pungi, hartii) pe strazi?! Oare nu putem prin aceste amenzi sa-i civilizam pe acesti cetateni care nu au cea mai mica urma de bun simt si de constiinta?

Stimati edili, in orice tara normala, pentru a ajunge la un nivel de civilizatie , a fost nevoie de masuri si legi drastice, de constrangeri impuse. Noi cum ii civilizam pe ai nostri concetateni, cu mici si manele? Mai avem mult pana sa fim o tara ca afara…., degeaba s-au vazut unele realizari in oras in ultimii ani, pentru ca lipsa de civilizatie si de bun simt in acest oras, a ajuns la cote alarmante. Pur si simplu imi este lehamite, dar si teama sa imi mai cresc copiii in acest oras…Ma gandesc cu tristete ca va trebui sa ma mut cu familia intr-un oras din Ardeal sau chiar sa plecam din tara. Chiar daca in acest oras m-am nascut eu , parintii si copiii mei, in prezent Buzaul nu mai este un oras cu care sa ma mandresc si in care sa imi faca placere sa traiesc.

Stimate autoritati si stimata politie locala, v-as invita sa vizitati bulevardul Nicolae Balcescu si stradara Spiru Haret dupa orele 22:00, sa vedeti cum arata aceste strazi pline de gunoaie , de pungi si hartii de la shaorma, sa vedeti cum arata parcul de la Casa Alba, ca o veritabila groapa de gunoi. Este strigator la cer ca un parc in care exista si un monument al eroilor sa fie transformat intr-un parc al nesimtirii, al mizeriei, al manelistilor. Va propun schimbarea denumirii parcului, din Parcul Eroilor in PARCUL NESIMTIRII, cred ca asa ar fi un adevarat simbol al orasului. Este asa greu, ca politisti in civil sau in uniforma sa patruleze prin oras si sa-i amendeze pe toti cei care arunca cu petarde, cu gunoiaie,cu mucurui de tigari, pe toti cei care merg cu masinile avand manelele date la maxim pentru a impresiona cu “inteligenta” lor si care deranjeaza linistea publica???

Datorita serviciului meu, am putut vizita majoritatea oraselor mari din Romania, iar in Europa am fost in peste 30 de orase in diverse tari, dar nicaieri nu am vazut mizeria si nesimtirea care exista acum in orasul Buzau. Iar acest lucru in spun cu durere in sulfet, pentru ca si eu vreau o un oras ca afara…

Dle Primar, va felicit ca ati facut unele lucruri frumoase/pozitive pentru oras in acesti ani, dar din pacate nu cred ca ati inceput cu prioritatile , cu eradicarea nesimtirii si prostiei care domina acest oras. Degeaba puneti cosuri de gunoi si bancute pe Bulevardul Nicolae Balcescu si pe Spiru Haret, pentru ca vad aproape zilnic cosuri de gunoi distruse/daramate, vad tot timpul banci rupte si vandalizate. Daca tot nu mai avem politie in acest oras, oare nu se pot monta camere de luat vederi pe trotuare , camere care sa monitorizeze traficul pietonal si sa-i putem avertiza/amenda pe toti cei care sunt surprinsi aruncand gunoaie si toti cei care distrug bunurile publice?

In incheiere va indemn, daca tot va sunt indiferente aceste probleme stringente care ne afecteaza pe noi, cetatenii orasului, macar sa votati aceaste petitii care spune NU PETARDELOR, poate in felul acesta vom reusi aprobarea unei legi in Parlament privind interzicerea lor.

https://www.petitieonline.com/spunem_nu_petardelor          

https://www.petitieonline.com/dorim_interzicerea_producerii_si_a_vanzrii_petardelor_si_artificiilor  

Cu stima, Marius!"

REDACTIA