Cum este contrazis prefectul Dimian, de DSVSA Buzau, in scandalul animalelor arse de la ferma din Stalpu. Itele sunt incurcate si de “razbunari” politice!

suine moarte Stalpu Prefect DimianPrima “scatoalca” data echipei prefectului de Buzau - Leonard Dimian s-a consumat zilele trecute, in scandalul animalelor arse de la ferma din Stalpu (incendiu din data de 5 ianuarie 2020). Prezent la fata locului, la aproape o saptamana de la eveniment - vineri 10.01.2020, prefectul Buzaului Leonard Dimian a declarat jurnalistilor “alesi pe spranceana” ca: “situatia nu era o urgenta”, desi potrivit prerogativelor, ca reprezentant al Guvernului in teritoru, prefectul putea sa convoace de urgenta CJSU si sa ia masurile ce se impun, fiind un pericol real de declansare a unei epidemii (au fost inregistrate 6486 de cadavre, rezultate in urma incendiului – comunicat DSVSA - LINK). Pe de alta parte, administratorul fermei este foarte suparat pentru ca nu are capacitatea de a igieniza locul si se intreaba de ce autoritatile la care plateste taxe si impozite nu il ajuta, fiind o situatie de urgenta si pericol clar de declansare a unei epidemii.

Intr-un final, la presiunea publica, autoritatile s-au pus in miscare pentru a ajuta administratorul societatii sa debaraseze ramasitele animalelor, in principal carbonizate, dar deja acestea sunt in putrefactie ceea ce inseamna ca in continuare situatia prezinta un pericol real pentru sanatatea cetatenilor din comuna si infectarea zonei respective. Mai trebuie sa precizam faptul ca DSVSA Buzau a solicitat Prefecturii intrunirea de urgenta a CJSU (inca din data de 6 ianuarie a.c. (LINK), Prefectura insa refuzand acest demers. De abia in data de 09.01.2020 a fost inturnita o "sedinta de lucru" a Prefecturii, impreuna cu reprezentantii altor institutii pentru luarea de masuri imediate.  Gurile rele spun ca M.D., administratorul (actionarul) fermei SC Global Pro Suin Srl din Stalpu ar fi “cunostinta” fostei prefecte de Buzau – Carmen Ichim si ca din aceasta cauza actual sef de la Casa Alba nu ar fi vrut sa rezolve situatia. Daca ar fi sa credem acest zvon, este clar ca aceasta situatie este doar un inceput (“cu stangul”) al noii echipe "competente" de la Prefectura, dintr-un lung sir de probleme ce se intrezaresc la orizont. Speram sa ne inselam!

Iulian Gavriluta