UPDATE - Am avut dreptate - alegeri in 2 tururi! “Inceputul sfarsitului” mandatului lui Toma! Masura Guvernului care il ingroapa definitiv pe primarul faliment!

Toma in cadere liberaPreliminariile unui “inceput de sfarsit” al mandatului primarului Toma: dupa cum stiti, la masa adevarului, primarul faliment Toma Constantin nu a avut in real decat maxim 10 la suta (cu marjele de rigoare) din preferintele buzoienilor si asta pentru ca PSD este un partid puternic (sau a fost) in Buzau si o formatiune politica (armata) disciplinata. Daca ne aducem aminte, in jur de 60 la suta dintre cei cu drept de vot din Buzau nu s-au prezentat in 2016 la alegeri (ceea ce nu s-a intamplat acum la cele doua scrutinuri din 2019!), iar ceva mai mult din cele 40 de procente care s-au prezentat la urne, au ales PSD-ul.

Dar, dupa cum stiti, Toma a fost impus partidului de presedintele organizatiei judetene Marcel Ciolacu, dupa scandalul fabricat impotriva fostului sef al social-democratilor – Constantin Boscodeala, astfel ca mai mult de jumatate din acestia au pus stamapila pe buletinul de vot cu Toma, fara convingere (gandire care s-a accentuat in cei 4 ani!). Daca tragem linie, Toma a fost votat in realitate de maxim 10% din buzoienii cu drept de vot, ceea ce arata nereprezentativitatea acestuia pentru ocuparea fotoliului de primar. Sa nu uitam, in cei aproape 4 ani de mandat, Toma a reusit sa indatoreze cetatenii municipiului sa faca vrajba intre oameni si sa aduca in atentia buzoienilor numai procese, vrajba si mult scandal. Sondajul pe care l-a comandat PSD la apropiatul social-democratilor Vasile Dancu l-a aratat, intr-adevar pe prima pozitie pe Toma, dar sa nu uitam ca aceste sondaje au mai multe vicii si nu exprima realitatea. Pentru cei deprinsi cu astfel de calculi, se stie ca aceste chestionare sunt facute “la comanda” si la ele se raspunde “la comanda”. Un mare viciu este acela al esantionului ales! Aici, se poat elesne constata ca esantionul nu a fost reprezentativ (din informatiile surselor noastre) pentru ca baza de date pentru interogatorii (telefonice) este livrata tot…de partid (chair daca nu se recunaoste oficial)! De altfel, pe locul al doilea, a fost “desemnata”o doamna care nu a mai facut politica pana cum si care “se incalzeste” pe margine pentru alegerile locale si ii sufla in ceafa tintesteanului. In interpretarea reala a rezultatelor din sondaj este clara o scadere a popularitatii lui Toma si o crestere neasteptata a altora, propusi pe hartie, dintre care se distinge clar doamna despre care am vorbit (deocamdata nu ii dam numele, din motive lesne de inteles). Daca se va materialize si ipoteza de mai jos: TOMA ESTE TERMINAT!

Lovitura finala vine de astazi!

În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi, a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Întrebat dacă este vorba despre o ordonanță de urgență, șeful statului a spus că Guvernul este cel care va face publică varianta la care va recurge. "În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi", a afirmat Iohannis. Întrebat dacă s-a discutat despre adoptarea unei ordonanțe de urgență a Cabinetului Orban pentru alegerea primarilor în două tururi, Iohannis a răspuns: "Veți primi de la guvern variantele pe care le va promova". În acest moment, la Guvern se lucrează încă la planul de impunere a alegerii primarilor în două tururi, în calcul fiind luată chiar adoptarea unei ordonanțe de urgență, potrivit unor surse politice. Până acum scenariile erau fie adoptarea în parlament a legii, fie prin asumarea răspunderii guvernului.

I.G.