FOTO SCANDAL! SC Vis & SUCCES sau SC COSMAR & ȚEAPĂ la Podgoria (judetul Buzau)? PRELIMINARIILE UNEI ANCHETE: Licitatiile si banii europeni trec prin altercatii fizice (la propriu) si sesizari la DNA. Cine pierde? Evident, comunitatea!

Ancheta GIM Buzau PodgoriaPREAMBUL: Ca jurnalist de investigatie nu e usor sa discerni in mod obiectiv cum stau lucrurile cu adevarat in cazul unei anchete si asta pentru ca fiecare parte implicata, de cele mai multe ori, incearca sa se “foloseasca” de presa pentru a castiga lupta lor de imagine si a prezenta noi “dovezi” in fata instantei. Dincolo de itele incurcate ale unei astfel de investigatii mai trebuie tinut cont de un fapt, poate cel mai important: comunitatea respectiva (UAT-urile unde se implementeaza respectivele proiecte) este singura care are de suferit! In rest…managerii de proiect, angajatii si altii "din hora" “toaca” bani europeni, isi iau masini de zeci de mii de euro si fac afaceri cu iz politic sau de moment.

PARTEA I

Ca si in cazul Beceni, in comuna Podgoria se intampla lucruri cel putin ciudate (Proiectul "O sansa pentru Podgoria" - clona celui de la Beceni). Spunem "ciudate" ca sa nu scriem de-a dreptul..penale! Lucrurile incep mult mai din…”spate”, atunci cand ni s-a semnalat faptul ca: pentru a putea desfasura Proiecte cu Fonduri Europene iti trebuie o…diploma, in domeniu. Iata ce am primit de curand “pe sub usa” in acest sens, legat de cazul nostru, bineinteles: “…presedintele si vicepresedintele Centrului de formare profesionala, orientare, consiliere si plasarea fortei de munca "FORMATEMP", un ONG constituit in baza Ordonantei Guvernului nr. 26/2000, modificata si completata prin legea 246/2005 (D-na A. M. D. si d-l V. D.) isi semneza unul altuia rapoartele, isi dau reciproc diplome de formare profesionala, aproba si avizeaza impreuna documente oficiale transmise spre decontare Ministerului Fondurilor Europene, fiind in incompatibilitate evident…" (gurile rele spun ca sunt si “intr-o relatie” – n.r.)… de altfel diploma de manager a d-lui V. D. este semnata/aprobata de d-na A. M.D…:

Lucrurile nu se opresc aici: “…Intre managerul de proiect ("O sansa pentru Podgoria") V. D. si firma SC VIS&SUCCES SRL, castigatorul licitatiei de proiectare si executie a cladirilor din cadrul proiectelor din comuna Beceni si comuna Podgoria, au intervenit conflicte de natura personala, ce au fost aduse la cunostinta celor direct interesati…mai mult intre d-l V. D. si administratorul firmei SC SC VIS&SUCCES SRL a existat si o altercatie fizica care fost inregistrata la postul de politie din localitate…”, ne informeaza sursa noastra.

BENEFICIARII PROIECTULUI NU SI-AU PRIMIT INDEMNIZATIILE!

Spuneam in preambul, ca beneficiarii din respectivele proiecte europene aplicate in judet sunt cei care sufera intr-un final datorita neintelegerilor intre parti si…asa este! Am aflat ca mai multi locuitori inscrisi in acest proiect au muncit "pe degeaba" si nu si-au primit indemnizatiile de luni bune si ca urmare a inceput FAZA PE RECLAMATII LA DNA si la alte institutii de cercetare. Lucrurile sunt incurcate si cum spuneam, in lipsa unei reactii oficiale a partilor nu ne ramane decat sa semnalam "la rece" - "lucrurile necurate” ce se intampla cu fondurile publice sis a speram ca autoritatile vor face lumina si in acest caz!

(VA URMA PARTEA A II-A, cu dezvaluiri incredibile!)

NOTA REDACTIEI: Pana la redactarea acestui material, am incercat sa aflam parerea partilor aflate in conflict – Primaria Podgoria si managerul de proiect, dar in in urma contactarilor repetate si ale insistentelor, nicio parte nu a vrut sa ofere lamuririle necesare!

Grupul de Investigatii Media si NEWS BUZAU