ANALIZA! VOTANTII din Romania sufera de “sindromul Stockholm”! Simpatizantii lui Toma, bolnavi sau manipulati? Tot mai multi angajati din primaria Buzau cedeaza psihic in urma acestui Sindrom si au probleme psihice pe termen lung

Primaria Buzau Sindromul Stockholm“Sindromul Stockholm” - descrie comportamentul unei victime răpite sau captive care, în timp, începe să își simpatizeze răpitorul. Persoanele captive încep prin a se identifica cu răpitorii, ca un mecanism defensiv, din teama de violență. Micile semne de bunătate venite din partea răpitorului sunt amplificate, întrucât într-o situație de captivitate, lipsa perspectivelor este prin definiție imposibilă.

 

Încercările de evadare sunt și ele percepute drept o amenințare, întrucât, într-o tentativă de evadare, există marele risc ca cel răpit să fie afectat și rănit. Drept consecință, victima devine hiper-vigilentă în privința nevoilor răpitorului și neștiutoare în privința propriilor nevoi. Separarea de răpitor devine tot mai grea pentru victimă, întrucât ar pierde singura relație pozitivă formată - cea cu răpitorul.

Si in domeniul politicii si mai nou – al administratiei, lucrurile stau la fel. In Buzau – cei care-l urau pe primarul Toma si tineau cu fostul primar Boscodeala, cel care i-a promovat in serviciile actuale din Administratia Publica Locala si a institutiilor din subordine, au unele manifestari de acest fel, ceea ce arata clar ca au suferit “o mutatie psihica” ce tine de “Sindromul Stockholm”. Tot mai multe “victime” ale edilului zis si “Facalet” daca nu recurg la sinucidere sau nu cad din picioare la birou din cauza acestor conflicte psihice sau epuizarii fizice, recurg la medicamentatie specifica anxietatii sau a agitatiei nevrotice. Cei mai “norocosi”, devin sustinatorii bolsevicului, fara sa tina cont ca aceste manifestari (online sau cele de pe strada/birou, etc) sunt dovezi clare ale suferintei psihice de mai tarziu. Psihanalistii spun ca aceste manifestari sunt incercari ale subconstinetului de a “supravietui” in social si a incerca o adaptare clara, imediata(asemenea unei “protectii” psihice). Potrivit specialistilor, dupa aceste incercari disperate ale subconstientului, totul cade brusc si degenerarea psihica se accentueaza, afectand pe cei din jur si mediul socio-uman, unde individul isi desfasoara activitatea.

Este important de subliniat că aceste simptome apar în condiții de stres emoțional foarte mare. Acest comportament este considerat ca o strategie obișnuită de supraviețuire pentru persoanele care sunt victime ale abuzului inter-personal și a fost observat în mult mai multe cazuri…in special de “izolare” si conflict intre idei si sentimente contradictorii puternice. Concluzia: marea majoritate a angajatilor lui Toma sufera de acest sindrom si se manifesta ca atare! Asta se intimpla cand se face o convietuire cu opresorii de ieri, care apar acum ca noii binevoitori. Aceste imbolnaviri subite si subtile vor anula treptat orice forma de lupta pentru adevar si libertate. Multe marturii din sedintele de terapie arata ca aceste caderi nevrotice duc chiar la lovituri fizice - cei in cauza primesc fara vreo impotrivire palme peste fata si scuipat public si nu vor observa niciodata in ce stare se afla. Ei sunt cei carora daca le spui acestea toate devin violenti si asta pentru ca le strici modul de supravietuire si se tem de zona de nesiguranta, prin posibila lipsa a "tatucului" protector/opresor (vezi jignirile de tip: “curve” si altele adresate public, angajatilor primariei de catre edil in diferitele ocazii, inclusiv la aplicarea mioritica a sistemului Kaizen – pretext de supunere neconditionata asemenea dictaturii neo-marxiste). “Trebuie sa fiti foarte atenti, toti acestia descrisi mai sus sunt deja intr-o metastaza unde nu mai stiu ce este bine de facut si ce este rau. de aici toate anormalitatile pe care le vezi...”, declara un cunoscut psiholog buzoian .

VA URMA

DIDIMOS