Dosarele lui Didimos - Statuia, senatorul, directorul, istoricii de carton și ținteșteanul sau Cronica unei “epopei sublime” - pangarind o zi sacra - a lui Brancusi (VIDEO)!

Dosarele lui Didimos ZIUA Brancusi News BuzauNu cred că există buzoian care să nu știe despre faptul că furatul bust al avocatului Stănescu a fost recuperat și a reintrat în colecțiile Muzeului Județean din Buzău. Fără prea multe detalii în februarie 2019 opera de artă a fost prezentată de către directorul muzeului alături de președintele Consiliului Județean Buzău și reprezentanți ai unor instituții din Buzău, precum IPJ și IJJ ș.a. (LINK)

 

Tot de pe atunci, senatorul, pardon, directorașul de la Cancan de Buzău, Romașcanu, Lucică (responsabilul cu video “pornache” a' la Bosco – n.r.) cum îi zic apropiații, începuse să se laude că datorită lui statuia a reajuns la Buzău, deși nimeni nu a dat doi bani de acele vrăjeli politicianiste (v-am mai spus eu că ăia mici își caută legitimitatea-pe care le-o cară broasca-încercând să se asocieze cu cei mari)! Nebăgat în seamă, ministrul lalelelor sare la gâtul directorului muzeului (recte - DR. - "cum laude" al Academiei Romane, Daniel Costache - n.r.) fie că nu îi recunoaște meritele (nemeritate), fie că protejează prea tare opera și nu dorește scoaterea ei din ”magaziile” muzeului. De reținut că presa tomistă răspunde la comandă și începe să arunce cu noroi în același director care îi tratează însă cu disprețul bine meritat (LINK emisiune). După acest moment liniște și pace, Toma și Romașcanu, cei doi reformați ai PSD-ului de la Buzău, par a se fi obișnuit cu gândul că buza umflată este mai onorantă decât ceafa plesnită! După o perioadă de acalmie ”bietul” director are ”tupeul” de a se lua de minunata hârtie igienică numită manual de istorie locală apărut sub emblema Primăriei Buzău (LINK). După argumentata poziție științifică, după demersurile legale întreprinse și încercare de a întrerupe aberanta distribuire a sulurilor de hârtie igienică tipărite de tipografia buzoiană abonată de ani buni la supapa primăriei același director s-a trezit amenințat de același senator de carton, tot cu privire la lucrarea semnată de Brâncuși (in subsidiar anuntam ca asemena metodelor bolsevice i-a cerut demisia prin activul de partid, ca de...iti trebuie "ceva oua" sa faci asta public, nu? - iarasi Nota Redactiei!). Deși nu ne cunoaștem personal am înțeles că a fost sfătuit să acționeze în instanță aceste golăneli politicienești meltene însă de la înălțimea unei eleganțe, greu de înțeles pentru mulți, directorul muzeului a ales să trateze cu același dispreț amenințările "cow-boilor" locali.

            Ei, acum este ziua "domnului sculptor Brâncuși", așa cum a declarat mascota, pardon, cântăreața aleasă de onor ministerul culturii să reprezinte imaginea marelui sculptor român. Și cu această ocazie ce să vezi? Bustul avocatului Stănescu este expus în Dumbrava. Care o fi jocul? Care o fi șpilul? Ne scapă deocamdată. Asta însă nu ne împiedică să ne dăm cu părerea. Poate că directorul muzeului, supus și altor presiuni ale măreților combatanți politico-comedianți a acceptat în final să cedeze. Poate că a ales să îl lase pe ținteștean să se pozeze cu lucrarea respectivă pentru a se mai face de râs încă o dată. Poate că s-a sictirit de atâta scârbă și a decis să îi bage în .... .... lor! Poate că văzând că este singur în lupta surdă cu prostia nativă, minciuna și găinațul emanat pe gură de către profesorii care au pupat dosul țăran cu cartea în mână și-a băgat picioarele. Acum, el și cu Dumnezeu știu despre ce este vorba. Cert este că melteanul nostru, o să se scalde în fața camerelor de "luat vederi" ale televiziunilor plătite din banii noștri, atât cele locale, cât și cele centrale mai nou, bâlbâind interminabili îîîîîîîîîîîîîî, ăăăăăăăăăăăăăăăă, eeeeeeeeeeee (ăsta este singurul român în viață care reușește să împartă în silabe șirurile de îîîî și ăăăă!), asta după ce o să sughițe și o să râgâie mici ieftini din Drăgaică. Mai mult, doctorul pe cârnați de Pleșcoi, se știe el, o să își mai treacă o carte semnată cu tractoriști și pensionari, așa cum a mai făcut (sic! vezi că știm ”domn profesor”?), tot pe banii noștri, în palmaresul de carton presat și plin de urină de mâță zgubilitică! Perdanți în fața unei istorii la fel impasibile și scârbite, acești marțafoi se vor lăuda din nou, pe banii noștri, cu ceea ce au făcut ei pentru săraca noastră urbe, uitând să spună ceea ce au realizat de fapt: dezastru economic, cataclism socio-financiar, viol al bunului simț în raport cu cetățeanul!

            Cine este cel mai văduvit în final de toate astea? Păi, "domnul Brâncuși", cel care se răsucește în mormânt văzând duimul de proști de la căpătâiul său, proști atât de proști încât trebuie să caute pe google anul său de naștere. Prefăcuți îmbrăcați în haine de urzică ce nici măcar nu reușește să le bășice șoriciul. Agățați de funcții pentru care nu au nici un merit, nutriți din avortul minciunii abjecte, vor dănțui pe piatra de mormânt a celui care a fost unul dintre cei mai mari artiști ai omenirii, Constantin Brâncuși!

DIDIMOS