Buzau – Batalion disciplinar sau loc de ascuns ofiterii cu..probleme penale? Colonelul de jandarmi Sebastian Cucos (cercetat in dosarul 10 august) transferat la Buzau…”in misiune”! Lt col Pascu Mihail Loren (comandant ISU la COLECTIV)

CUCOS IJJ Pascu Loren ISUMulti cetateni nu stiu ca psihologia “de enclava” functioneaza foarte bine mai ales in domeniile institutiilor de stat “inchise” (a celor care poarta” uniforma”, indiferent de care!) si ca aici, pentru a se proteja intern se recurge atat la “OMERTA” intre cadre, cat si la mutarea ofiterilor cu probleme in garnizoane mai marginase, pentru a li se pierde urma si a nu mai fi in atentia publicului larg. Iata doua cazuri care au zguduit Romania – “Reprimarea protestatarilor de catre jandarmi din 10 august 2018 si incendiul de la COLECTIV – 30 octombrie 2015…ambele au legatura cu Buzau!

 Colonelul “bataus” Sebastian Cucos, trimis “in misiune” la IJJ Buzau!

Primul caz, legat de reprimarea brutala a demonstrantilor este legata de actiunile si "cariera" fostului sef al Jandarmeriei Romane, Sebastian Cucos, cercetat in dosarul penal 10 august, care, spre surprinderea tuturor - a fost detasat la IJJ Buzau din data de 13 februarie 2020, pentru…3 luni! Misiunea lui este…”Ordinea Publica” (?!). O fi iarasi opera aceluiasi controversat general Iamandi? Reamintim ca atat Cucos cat si Cazan, precum si recent inlocuitul Ionut Sindile, au fost pusi sub acuzare in dosarul 10 august legat de reprimarea violenta a protestului diasporei. In dosarul violentelor de la mitingul din 10 august din Piata Victoriei, Parchetul General a anuntat, pe 21 septembrie 2018, ca seful Jandarmeriei Romane, Catalin Sindile, adjunctul acestuia, Sebastian Cucos, si Mihai Chirica, secretar de stat in Ministerul de Interne, sunt urmariti penal pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva in forma continuata. In acelasi dosar, maiorul Laurentiu Cazan, director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, este urmarit penal pentru abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva in forma continuata, participatie improprie la fals intelectual si participatie improprie la uz de fals.

Cazul Prim adjunctului de la ISU Buzau: lt col Pascu Mihail Loren (COLECTIV)

Pentru cine nu-l cunoaște pe Prim adjunctului de la ISU Buzau: lt col Pascu Mihail Loren va putem spune ca ofițerul a făcut parte din echipa de comandanții care au condus sau trebuia sa conducă intervenția de la Colectiv, la acea vreme avand funcția de comandat detașament intervenție (a se vedea CV), de-altfel el apare și in filmul ținut ascuns de IGSU, la început civil și dezorientat (a se vedea filmul) executa ordinele subordonaților pe care trebuia de fapt sa-i coordoneze. Ulterior apare echipat in ținuta de intervenție. “Deci dl ofițer merge la intervenți in civil, nu știe ce-i cu el pe acolo de subordonații lui nici atat, in schimb este bun sa coordoneze acțiunile de intervenție și inspecția de prevenire in județul Buzau”, ne transmite o “sursa” din interiorul ISU Buzau.

După Colectiv, ofițerul a fost ascuns pe o funcție de execuție in IGSU, ca apoi drept recompensa sa fie promovat la Buzau. Se zice ca ar fi ajuns aici cu sprijinul col Guta , care era inspector sef la ISU BIF Cand a avut loc incendiul la Colectiv și el ascuns prin IGSU. Ar fi multe de spus despre incompetenta ofițerului, conducerea intervențiilor și coordonarea structurilor din subordine. Promovarea acestuia - O umilința adusă ofițerilor din ISU Buzau cei care au condus cu devotament și curaj intervențiile in ultimii 15 ani in județul Buzau .

Cine ii sprijina pe “tovarasii astia” si in ce scop? Se pregateste ceva de…”electorale”?

Iulian Gavriluta