Dati "Cezarului ce e al Cezarului" si idiotilor ce e al idiotilor! Crestinii cretini vs crestinii constienti!

COVID BisericaSunt roman si ortodox, inteleg spiritualitatea crestina dar si cretinatatea unor "fuste lungi". Nu mai vreau sa inflamez popimea si nici crestinii simpli care bantuie de colo colo, cautand o mediere intre ideile cu care sunt bombardati din toate partile, in aceste zile cu restrictii privind izolarea legata de posibila infectare cu COVID 19. Daca popimea (nu ma refer la preoti!) mica in simtire si gandire, indeamna lumea la rasculare, marimurile BOR se bat si se contrazic in recomandari, decrete si alte parascovenii.

Zilele acestea IPS Ciprinel Crasnel (Cezar Spiridon)a mai comis una: a incuviintat ca lumea sa stea buluc in spatele unei icoane "Facatoare de minuni" adusa de la Dalhauti, fara sa mai dea "Cezarului ce e al lui" (de altfel vrea banul "Cezarului", dar nu asculta de nicio lege a lui!) - adica interdictia de adunari ale cetatenilor din "subordine". Am pus in paralel imagini de la procesiunea de inconstienti cu imagini de astazi din Atena, Grecia, trimise de un prieten, cu slujbele din catedrala lor. Ei respecta regulile, noi de ce, nu? Pentru cei carora li se urca la cap sangele citind randurile astea va mai spun una, pe limba voastra: Va duceti aminte de pilda vindecarii slugii sutasului Corneliu, din Biblie? Cum s-a vindecat sluga acestuia prin "tele-credinta"? Asa sa faceti si voi (oricum prin slujbele mumificate este clar ca "Duhul" e in vacanta...pe acolo)! In afara de acest aspect, oamenii Bisericii ar trebui sa se ocupe cu altele, sa explice in aceste clipe situatia, sa dea solutii, sa mangaie, nu sa faca procesiuni, slujbe prin boxe ca in statele islamice si sa stea ascunsi in luxul si huzurul lor patriarhal!

Credinciosii nostri sunt blanzi si ascultatori...povatuiti-i, fiti pastori nu cretini! Rusine popilor!

 - Matei 8, 5-13 - "...Pe când intra Iisus în Capernaum, s-a apropiat de El un sutas, rugându-L şi zicând: Doamne, sluga mea zace in casă, slăbănog, cumplit chinuindu-se”. „Doamne, sluga mea zace în casă, slăbănog, cumplit chinuindu-se”. „Dar sutasul, răspunzând, i-a zis: Doamne, nu sunt vrednic să intri sub acoperişul meu, ci numai zi cu cuvântul si se va vindeca sluga mea”. „Că şi eu sunt om sub stăpânirea altora si am sub mine ostaşi si-i spun acestuia: Du-te, si se duce; si celuilalt: Vino, si vine; si slugii mele: Fă aceasta, si face”. „Auzind acestea, Iisus s-a minunat si a zis celor ce veneau după El: Adevărat grăiesc vouă: Nici în Israel n-am găsit atâta credinţă”. „Adevărat grăiesc vouă: Nici în Israel n-am găsit atâta credinţă”. „Mulţi de la răsărit si de la apus vor veni şi vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac şi cu Iacov în împărăţia cerurilor. Iar fiii împărăţiei vor fi aruncaţi în întunericul cel mai din afară; acolo va fi plângerea şi scrâsnirea dinţilor”. „Du-te în drumul tău, şi facă-se după credinţa ta“.