VIDEO - Crucea Rosie Buzau - in prima linie! Donatii, voluntariat si multa speranta! 144 de ani de la infiintare!

Crucea Rosie BuzauCrucea Rosie, filiala Buzau - mereu in actiune, mereu in linia intai, cand vine vorba de donatii, ajutorare reciproca si speranta. De mult timp News Buzau a fost alaturi de aceasta mica echipa de voluntari si a constatat mereu suflul viu de speranta pe care-l impartasesc cei imbracati in rosu, ce au mai tot timpul profilul unor furnicute sau albinute care se misca tot timpul pentru semeni. Daca acum cativa ani erau mai putini membri, in ultima perioada numarul celor care fac voluntariat in cadrul Crucii Rosii Buzau, a crescut. De la avocati, medici, cadre didactice, jurnalisti si multi, multi altii, toti au un sigur gand: sa isi ajute aproapele, prin orice mijloc posibil si de multe ori....chiar "imposibil"!

 

Sediul Crucii Rosii a fost mereu primitor si parca, pe undeva "gata de razboi"! Regina Maria a Romaniei vegheaza de sus activitatea colectivului de la Buzau. Majestatea Sa se simte mai prezenta ca niciodata aici, printre semenii pe care i-a iubit atat de mult. Zilele acestea, voluntarii acestei Societati au distribuit alimente, materiale de protectie, consumabile si multe altele la toti cei care aveau nevoie: medici, slujitori ai institutiilor de forta, membrii familiilor sarace sau aflate in izolare si chiar...jurnalistilor, care alearga neobosit pe teren, in aceste clipe de grea incercare nationala. Multumim Crucea Rosie Buzau! La multi ani Crucea Rosie, la cei 144 ani de activitate, pe care-i impliniti in acest an!

Romania a devenit Parte semnatara la prima Conventie de la Geneva din 1864 si a ratificat-o in 1874. Doi ani mai tarziu, la 4 iulie 1876, a luat fiinta Societatea Crucea Rosie din Romania si si-a inceput activitatea in actualul sediu al Spitalului Coltea din Bucuresti.

Printre semnatarii actului de infiintare a Crucii Rosii Romane, se regasesc importante personalitati ale vremii: Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino si Dr. Carol Davila.

Urmariti un mic reportaj facut in aceste zile, la Crucea Rosie, filiala Buzau!

REDACTIA