EXCLUSIV! Calatoriile cu autobuzele TRANSBUS SA Buzau - tot mai nesigure (cel putin din punct de vedere al combaterii bolilor)! Un angajat al societatii de transport local si familia acestuia au fost depistati cu COVID 19 si internati in spital!

Pericol COVID Transbus BuzauDin nou gasca penala – TOMA-TOADER isi dau in petic: in urma unor sesizari repetate venite atat din partea unor angajati ai Adminsitratiei Publice Locale cat si a unor lucratori ai societatii TRANSBUS SA, ne-am hotarat sa atentionam atat cetatenii judetului Buzau (de pericolul infectarii cu coronavirus din autobuzele societatii mentionate) cat si institutiile de control ale statului cu privire la “Zadarnicirea combaterii bolilor cu transmisie” (NCP Art 352) cat si a „Abuzului in serviciu” ( NOUL COD PENAL – ART. 297 ) savarsite de puscariabilii Toma Constantin – primarul faliment si Gica Toader.

 

In fapt, in saptamana ce a trecut, DSP Buzau a anuntat infectarea unor persoane cu COVID 19 (unele persoane au lucrat iar altele inca sunt in activitate la TRANSBUS) – este vorba de o persoana de sex feminin care indeplinea functia de controlor in autobuzele societatii de transport public si a familiei acesteia (din motive lesne de inteles nu-i dam numele aici! Persoanele locuiau in Cartierul buzoian Micro 14). Din primele cercetari facute de echipa noastra se pare ca persoana in cauza s-ar fi infectat de la sotul ei, pensionat pe caz de boala de la aceeasi societate. Lucrurile nu se opresc din pacate aici: familia respectiva ar fi intrat in contact in aceasta perioada cu alte rude care lucreaza si ele la aceeasi unitate de transport public! Mai grav este faptul ca, mai multi angajati ai TRANSBUS SA i-au cerut directorului Gica Toader, un apropiat al primarului penal Toma, sa faca demersurile necesare pentru o testare in masa a angajatilor, actiune pe care „coada de topor” Toader ar fi refuzat-o categoric pe motivul ca: „Nu e cazul...!” (lui „Manivela” ii e frica de „sifonarea” imaginii societatii, aflate si asa in plin scandal si ancheta – dosar penal nr 1485/p/2020, cu aceiasi autori). Surse din cadrul societatii ne-au informat ca o ruda cu care a intrat in contact femeia infectata cu COVID 19 este sofer si a efectuat zilele acestea mai multe curse interne si in afara municipiului, cu autobuzele TRANSBUS, punand astfel in pericol sanatatea buzoienilor!

In concluzie: speram ca de data aceasta, institutiile statului sa isi faca datoria, sa nu mai taraganeze solutionarea cazului si sa nu se mai lase intimidate de unii politicieni si de „gasca lor penala”!

Ca sa nu se mai smiorcaiasca pe la presa aservita lui, ii spunem direct lui Toma ca am facut din nou o sesizare penala!

Lucrurile nu se vor opri aici!

VOM CONTINUA!

Un articol de: Grupul de Investigatii Media – Sectiunea Buzau si News Buzau