PROFIL DE INVINGATOARE! In fata dumneavoastra: seful Garzii de Mediu Buzau – Carmen Ichim! Luptele “politically incorrect" de la Beceni!

Sesizare Garda de Mediu Buzau Prefectura Carmen IchimAm iesit din “Starea de urgenta manipulare” si am intrat cu siguranta in “Starea de alerta de prosti”! Toate institutiile statului, cu mici exceptii, sunt penetrate de paduchi flausati, “neica nimeni”, slugi supuse si multi borfasi. Una din “exceptii” este Garda de Mediu Buzau, condusa cu mana forte de Carmen Ichim, fostul prefect al judetului Buzau. Spunem asta noi, care am avut multe conflicte cu doamna comisar sef inca din perioada cand nu era numita prefect! Nu avem nimic fiintial cu nimeni, nu purtam ranchiuna si suntem gata sa “reconsideram” relatiile cu cei in cauza, atunci cand acestia dau semne de indreptare sau cand ne dam seama indubitabil ca am gresit, doar suntem oameni, nu?

 

Consideram ca atitudinea noastra este un semn de normalitate si sanatate sociala si ne-am dori sa nu fie interpretata in alt fel. Niciodata nu vom face o obsesie pentru niciun personaj aflat in spatiul politic sau civil fie el primar, prefect, director, politician sau simplu cetatean. De-a lungul timpului am facut opozitie multor personalitati ale municipiului sau judetului, dar cand acestia au reusit sa depaseasca anumite atitudini si actiuni reprobabile, fara resentimente, am revenit la o raportare altfel, fireasca unul fata de celalat (am putea da multe exemple in acest sens, dar nu este locul si nici timpul pentru acest lucru!).

Sa trecem la fapte: Carmen Ichim a fost de departe cel mai bun prefect avut de Buzau si asta in primul rand datorita abilitatii de care a dat dovada si deschiderii catre toti oamenii de presa si nu numai. Imi aduc aminte ca, indiferent de ora si natura sesizarilor raspundea prompt la fiecare doleanta primita si se straduia permanent ca Prefectura sa fie cat mai transparenta in ceea ce priveste deciziile oficiale. Cum “nicio fapta buna nu ramane nepedepsita”, dupa ce nu a mai fost in functia de prefect al Judetului Buzau, Ichim a inceput sa fie atacata de forte care au priceput ca modelul “altfel” pe care-l livreaza in societate poate sa fie periculos pentru unele gasti si persoane invatate sa cumpere pe toti si pentru toate. Astfel, au inceput sa curga “plangerile”: la Ministerul Mediului si la alte organisme in domeniu. Ichim are insa mai multe avantaje, de care se tem adversarii, printre care enumeram: este o femeie pe care nu o poti intimida, puternica, profesionista in ceea ce face, stabila din toate punctele de vedere si cu “spatele acoperit”, spune urbea (asta ii supara in modul cel mai tamp pe adversari!). De ceva timp a intrat si in politica, dar si-a “suspendat” activitatea pe aceasta linie pentru a face fata, in mod profesionist, muncii de comisar sef la Garda de Mediu Buzau – locul sau consacrat de munca! Si de aici a inceput deranjul!

De la achizitii intracomunitare dubioase, taieri ilegale de copaci, nerespectarea legilor in ceea ce priveste protejarea mediului si pana la anchetele privind sesizarile “pe Mediu” venite la Comisariatul din municipiu – toate au pus pe jar pe unii dedati cu faradelegile. Ultima traznaie a adversarilor a fost sesizarea de la Beceni privind nu stiu ce deversari si arderi de deseuri!

Un mare “fas”!

Neinvatand nimic, unii adversari ai comisarului sef Ichim au reusit “performanta” sa falsifice mai multe declaratii si sesizari cu privire la “incidentul” de la Beceni. Caz penal! Pus in fata faptului implinit, M.B. (din satul Gura Dimienii, comuna Beceni, judetul Buzau), a recunoscut ca “el nu a scris nicio sesizare” la Prefectura si cineva i-a folosit datele personale pentru a face acest lucru! Trebuie sa va spunem deschis faptul ca, practicile de acest fel sunt frecvente in acesta zona de lupte politice surde si in Buzaul “rosu”, dar in ultima vreme unii incep sa o ia razna cu totul!

Care este insa adevarul legat de faptele sesizate?

Il spunem noi! In data de 03.03.2020, Institutia Prefectului Judetului Buzau a primit o sesizare (semnata in fals!) venita din partea lui M.B. prin care se arata ca primaria Beceni “deverseaza ilegal” deseuri in apropierea albiei raului Slanic (Valea Parului) si ulterior se incendiaza gunoiul pentru a face sa dispara urmele actiunii ilegale. Ca totul sa fie cat mai credibil, indivizii ce au ticluit planul de “aruncat cu noroi” atat in primaria Beceni cat si in seful Garzii de Mediu (se banuia o asa zisa legatura de “afaceri” dintre parti), au platit cu ceva maruntis cativa “mercenari fomisti” din Buzau si i-a trimis in zona respectiva ca sa faca, zic ei, cateva poze edificatoare.

Adevarul este insa altul: respectivii au pus ochii pe niste terenuri din zona si erau “incomodati” de Ichim si primarul Laurentiu Dumitru din Beceni si ca atare au trecut la atac! Mai mult, protagonistii telenovelei cu "reclamagii fantoma" sunt bagati pana la gat in afaceri politice necurate si deturnari de fonduri europene.

Deci...

Sesizarile nu au nicio treaba cu deseurile si nici cu alta actiune civica, ecologista sau de alta natura, ci simplu cu: POLITICA! “Marii justitiabili” sunt de fapt niste papagali flausati din Beceni si de aiurea, de care ne-am ocupat si ne vom mai ocupa: indivizi a caror scop principal este castigarea fotoliului de primar in localitate pentru a-si continua in liniste planurile de sustragere atat a banilor publici cat si a unor fonduri europene. Nu stam sa-i amintim aici, nu merita! Ii gasiti insa in toata splendoarea lor de maimute blege pe siteul nostru News Buzau si al colegilor din Grupul de Investigatii Media (LINK 1, LINK 2, LINK 3, LINK 4).

Concluzia:

  1. Sesizarea Garzii Nationale de Mediu, prin Prefectura este o facatura – cel care chipurile ar fi trimis respectiva depesa a precizat ca nu el este autorul randurilor respective si ca nu are habar de asa ceva;
  2. Sesizarea nu este una adevarata ci un amalgam de nemultumiri si frustrari, amestecate cu politica, nascuta din minti bolnave.

Nicio sesizare nu si-a atins scopul, iar “doamna de fier” Carmen Ichim a iesit si de data asta invingatoare.

Asta inseamna sa ai un PROFIL DE INVINGATOR!

Iulian Gavriluta

 

Sesizare Garda de Mediu Buzau Prefectura Carmen Ichim