New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

AU INVINS TRADITIA! Procesiunea de Boboteaza de la raul Buzau NU SE MAI TINE! Citeste aici amanunte!

NU SE MAI TINE Boboteaza 2021Am trait sa o vad si pe asta! Sfantul Sava se intoarce cu lemnul inecului trist si abatut de la raul Buzau…catre nicaieri – PROCESIUNEA DE BOBOTEAZA CU SFINTIREA APELOR nu se mai tine! Cine a anuntat asta? Parintele Milea de la catedrala Sfantul Sava din Municipiu Buzau! „Nu. Îmi pare rău să le spun asta buzoienilor. Dar anul acesta nu se mai ține din pricina epidemiei. Sper ca în 2021 să trecem peste asta, iar anul viitor, în 2022 să facem o procesiune de două ori mai frumoasă”, i-a spus părintele Mihail Milea reporterului buzoienii.ro.

 

În aceste condiții, nici tradiționalul concurs de recuperare a crucii din apa rece a Buzăului, moment gustat de publicul buzoian, nu se va mai ține în acest an (SURSA: buzoienii.ro).

Unde sunt vremurile cand cu masca de gaze pe figura, alturi de alti entuziasti voluntari, racaiam zidurile cladirii ce avea sa fie Fundatia Svantul Sava…in anii 90 si parea ca nimic nu va invinge credinta si neclintirea parintelui Mihail Milea si a celor ce-l inconjurau? Imi aduc aminte iarasi cum ne spalam de var si ne intalneam la “Serile Filocalice” unde impreuna cu Pr Holbea – ucenicul pr Staniloaie, cu Pr Damian, cu avva Milea, Amfilohie, Parintele Stefan, Avva Galeriu, Pr Sofian, parintele Teofil Paraianu, Pr Calciu Dumitreasa, avva Justin Parvu si altii vorbeam despre poezia celor din temnitele comuniste, Rugul aprins, jertfa, prietenie si ordodoxism si lupta din viitor impotriva acestor antihristi! Ce vremuri!! Rupeam muntii..unii (cati din cei de atunci sunt acum prin crapaturile pamantului in Athos sau Sinai, ca isihasti sau au zidit manastiri intregi, sau sunt doctori si profesori universitari - teologie, cibernetica, etc...)! Altii intre timp s-au molesit, s-au imprastiat…altii s-au smintit si tot asa…dar asa ceva ca sa se cedeze din randuiala Bisericii pentru…(chiar asa, pentru ce?), nu am mai pomenit! Ne asteapta vremuri grele! Epidemie(nu NENOROCEL?!) este epidemie, nimeni din crestinii luminati, nehabotnici nu contesta existenta SARS COV 2 si a bolii COVID 19, dar de aici si pana la a anunta ca NU SE MAI TINE O PROCESIUNE, care, fie vorba intre noi – LA EA NU A PARTICIPAT NICIUN EPISCOP, NICIODATA – CAZ UNIC IN ROMANIA (vezi AICI un MOTIV)…e mult, mult prea mult! Trist!

Am inteles ca avva Milea facea caz de smerenie cand l-au inlaturat de la conducerea administrativa a Catedralei Sf Sava (si niciun credincios nu s-a opus!) – biserica facuta cu donatiile din alocatiile copiilor, pe cand era Bisericuta Copiilor – aia de tabla (Vezi AICI in ce hal au darmat-o!), am inteles de pe vremea nevrednicului episcop securist si curvar – Epifanie ca singura nemultumire a acestuia era ca avva Milea strangea multimea pe langa el mai ceva ca un magnet si el se temea…am inteles ca era nemultumit ca turla Catedralei Sf Sava era mai mare, cu crucea de pe ea cu tot (?!) decat Catedrala Arhiepiscopala si asta ii eclipsa ctitoria aruncata ca "nuca-n perete" ….am inteles ca parohia a fost trecuta sub “obladuirea” catedralei Arhepiscopale de elevul parintelui Milea – Cezar Spiridon, acum ajuns Arhiepiscopul Ciprian (ca sa controleze toate donatiile venite de acolo!!!), dar cate sa mai intelegem?

Acum….asta - interzicerea procesiuni, maine ce mai urmeaza?

RUSINE, Spirache!

Parinte Milea, trezeste-te!

Credinciosi, dormiti? Asa au facut in modul lax de a intelege crestinismul si credinciosii in fatidica zi de marţi 29 mai 1453, cand in timpul Sfintei Liturghii, turcii au luat cu asalt Catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol…atat au inteles ei…sa se roage, fara actiune -crestinism "lax"! Si i-au decimat si au cucerit cea mai faimoasa Biserica din Rasarit! Asa se va intampla si acum!

Ascultati Duhul, nu “duhurile”!

Iulian Gavriluta

AdSense 4