DOSARELE LUI DIDIMOS - Buzăul cade în cap, în timp ce edilul-faliment se visează The Greath Leader

tabel localitati venit BuzauCe am tot pălăvrăgit pe parcursul anilor 2019 și 2020 s-a adeverit. Cine a avut ”ochi să ne asculte”, bine, cine nu nu, dar iată că, din nou, am avut dreptate. Buzăul, orașul magnet, a căzut în cap! I s-a scufundat faimosul indice Fitch (https://www.newsbuzau.ro/editoriale/41337-dosarele-lui-didimos-si-fitch-noi-materiale-ale-presei-de-partid-sau-cum-ar-trebui-citita-stirea-legata-de-ratingul-orasului-buzau-acum-in-preajma-alegerilor) despre care la momentul potrivit am menționat și demonstrat că este o gogomăneală imensă. I s-a demagnetizat (I)Eurovizionul, iar faimosul trai pe vătrai s-a dus naibii (nu că ar fi fost vreodată real)!


Iată că minciunile ies la iveală și mucegaiul a ieșit la suprafață, atât de mult încât ne împiedicăm de el. Oribilele probleme de discutat sunt multe căci minciunile fără margini ale lui Toma Constantin, marele primar al municipiului Buzău, au bușit ca un gheizer furios din haznaua în care îndesa cu piciorul în timp ce privea spre turturele. De aceea, săptămânal, așa cum v-am obișnuit, o să vă aducem în atenție probleme precum: beleaua cu transportul din afara municipiului – falimetar din prima clipă, cum am spus-o de acum un an; beleaua cu impozitele; beleaua cu parcările; beleaua cu șomajul; beleaua cu sportul local și tot așa.
Astăzi am ales să mă opresc asupra comparației la limita inimaginabilului, apărută în presa încă plătită de edilul buzoian: Buzău vs Paris sau Buzău = Oradea = Cluj ș.a.m.d.
Nu o să vă obosim cu prea multe vorbe, ar fi de prisos. Însă vă prezentăm situația din tabelul de mai jos (sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/top-ul-celor-mai-bogate-orase-din-romania-bucurestiul-si-cluj-napoca-nu-se-afla-pe-primele-locuri.html).
tabel localitati venit
Prin urmare avem următoarele întrebări, retorice, evident:
1) pe ce loc este municipiul Buzău? Nu de alta, dar în primele 30 de localități din țară NU se află.
2) Ce calcule folosiți atunci când comparați Buzăul cu Clujul, de exemplu? Alea făcute de Vâlfoi și alți băieți deștepți din zona scaunului de edil?
3) Aveți idee în ce clasament se află Buzăul în top 3? În cel al șomajului. Și asta înainte de marile concedieri din ultimele 2-3 luni: ”11.506 șomeri și o rată a șomajului de 6,7%” (sursa: https://www.zf.ro/eveniment/dolj-buzau-mehedinti-conduc-clasamentul-judetelor-cea-mare-rata-19480056).
Dar, să continuăm (sursa: http://statisticiromania.ro/clasamente):
Venit mediu/capita municipiul Cluj (locul 2 în țară):
2017=2670 lei; 2018=3048 lei; 2019=3470 lei; 2020=3811 lei;
Venit mediu/capita municipiul Buzău (locul 38 în țară):
2017=1890 lei; 2018=2164 lei; 2019=2530 lei; 2020=2562 lei;
Mai vreți? Haideți să încercăm:
Topul taxelor și impozitelor locale din România: marele câștigător – municipiul Buzău. Aici sursele sunt multiple și o să vă dăm câteva citate ale primarului, pe care nu o să le vedeți prin preșa locală, precum și analize ale unor publicații de profil. ” Este suportabilă această creştere. Vorbim şi de alte oraşe vecine, cum ar fi Galaţi şi Ploieşti, unde populaţia are aceleaşi venituri ca în Buzău", a mai adăugat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.” (sursa: https://www.bursa.ro/2021-vine-cu-taxe-si-impozite-mai-mari-cu-pana-la-300-procente-la-buzau-41146147). Analiză pe scurt: Primăria Buzău încasează ”biruri” precum: taxe și impozite de la persoanele juridice și de la persoanele fizice; taxe pe locurile de parcare permanente/de reședință; taxe de parcare în zona centrală ș.a. Oricât ar părea de absurd mărirea acestora NU are ca efect creșterea încasărilor la bugetul local, ci diminuarea lor. De ce? Șomajul a crescut alarmant în ultimele 2-3 luni. Municipiul Buzău are o populație îmbătrânită, deci populația activă este deloc numeroasă. Puterea de cumpărare a scăzut simțitor. Investițiile sunt praf, nefiind create locuri de muncă, în timp ce peste 6000 de angajați au ajuns în șomaj (estimare ziarul Bursa, la nive de martie 2020: https://www.bursa.ro/concedieri-pe-timp-de-pandemie-81272934) – între timp numărul real al disponibilizaților a fost covârșitor mai mare. Deci, din lac în puț!
Între timp însă, în mintea primarului, și a echipei lui tinere, la Buzău o să se vorbească franceza. Asta pentru că, bostanii scriu că ne batem cu Parisul. Ei, asta nici nu merită comentată. Nici măcar în satiră, singura concluzie care se desprinde fiind aceea că la Buzău treaba este groasă, iar băiatul ăsta din Țintești, împreună cu băiatul ălălalt, din Lopătari, au intrat în etapa finală, aceea de a distruge iremediabil această urbe.
P.S. Don Marcello și senatorul ”(...) o "p%$ă în c&r” pe unde sunt? Nu îi mai văd defilând de mânuță cu don Toma! O fi vreun alt semn că municipiul este în cădere liberă în cap?

Alt P.S. firmele de casă ale PSD mai trăiesc? Cum care? Alea prin care s-au dus bani spre campanie în speranța că butoanele vor cădea tot în mâna ”cui trebuie”.

https://www.transformmagazine.net/awards/europe/how-to-enter/fees-and-payments/?fbclid=IwAR3-NlbUQweKi1JPsamKVO4j0BAIvRx9n2JwGPeGBBLd2FaLh2aGq2U_860

 

https://www.newsbuzau.ro/social/32342-foto-video-vezi-aici-de-unde-a-fost-copiat-logo-ul-buzaului-12000-de-lei-aruncati-sau-impartiti-pe-o-poza-furata-si-un-semn-copiat-logoul-buzaului-identitate-fara-strategie

 

DIDIMOS