TV NB New header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA ! De la ora 18:00!

Filiala USR PLUS Buzău – Drept la replică! VOPSEA IN URNA DE VOT (la "Casa Berarilor" - Casa sindicatelor Buzau)! Scandal in USRPLUS, dupa “numararea” voturilor! “Pe lista eligibila nu sunt decat fugarii din USR …au vandut si au negociat posturile” – acuz

USRPLUS BuzauAsa cum se astepta toata lumea, in filiala buzoiana a USRPLUS nu este liniste, cu toate impresia lasata de noua conducere “aleasa democratic”. Iata ce zice intr-o prima interventie un membru USRPLUS, care nu se mai regaseste in echipa:

 

“Scrutinul, alegerile a fost o mascaradă demnă de cel mai prost film comunist! Legat de incidentul cu vopseaua (Bomboana pe coliva acestei struțo-cămile a fost pusă ieri! Vine un nebun și toarnă vopsea galbenă în urna de votare - in camera ce apartine "Casei Berarilor" - Casa Sindicatelor Buzau -, iar membrii PLUS se apucă să scoată buletinele de vot și să le șteargă! Inainte de închiderea procesului de vot!!! INCREDIBIL! Ce face domnul Irinel? Refuză să reclame incidentul și merge pe burtă!), este jenant răspunsul lui Moraru! Nu “șefii” au administrat procesul electoral. Comisia electorală a organizat procesul electoral. Comisia a inclus membri care nu au candidat și care au fost validati de membrii USRPLUS. Incidentul a fost produs de către o persoana care deja are sancțiuni disciplinare, dar are și serioase probleme medicale. Incidentul a fost minor, pentru ca nu a distrus buletinele de vot și nici nu a afectat procesul electoral...Pe lista eligibila nu sunt decat fugarii din USR …au vandut si au negociat posturile: Petriceanu Stefan , Cirstian Sacuiu Marilena , Cristea Claudia, iar mai jos cei care au vândut si au negociat locurile Sindraru Marius ,Serbanica Liliana si Gabriel Ionica. Toata floarea cea vestita a Buzaului …”, a mai spus sursa noastra! Pana la aceasta ora nu am primit niciun rapsuns oficial din parte noii conduceri USRPLUS, acuzata de “manipularea alegerilor” interne!

VOM REVENI

I.G.

 

UPDATE - Filiala USR PLUS Buzău – Drept la replică

In articolul publicat de News Buzau, Intitulat “Vopsea in urnă de vot” exista câteva informații care nu sunt conforme cu evenimentele care chiar au avut loc:

- pentru că în articol se vorbește despre alegeri democratice cu o urma de ironie, ținem să precizăm că alegerile au respectat statutul și regulamentul USR. Acestea au fost organizate de către o comisie electorală, validată de membrii celor de partide, iar rezultatul alegerilor a fost validat de către comisia electorală și de către conducerile USR și PLUS.

- nu au existat reclamații sau contestații in timpul sau după încheierea votului, din partea membrilor sau a candidaților. Prin urmare, nu a existat și nu exista acel “scandal” de care amintiți in articol.

Despre evenimentul despre care ati scris, vopseaua pusă in mod intenționat in urnă de vot, informațiile sunt următoarele :

- persoana respectiva, care a făcut acest gest, nu a putut candida, având contestații aprobate de către echipa tehnica naționala.

- gestul făcut este unul imoral și nelegal, însă am înțeles și faptul ca dumnealui are in prezent anumite probleme medicale.

- incidentul nu a afectat procesul de vot și nici buletinele de vot din urnă. Comisia electorală, după consultarea conducerii ambelor partide, a decis deschiderea unei urne, aproape de finalizarea termenului de închidere a sesiunii de vot, pentru a elimina vopseaua de pe buletinele de vot. Deja procesul de vot era aproape încheiat, iar persoanele care și-au exprimat votul, după acest incident, și-au putut exprima opțiunea fără probleme.

Nu am reclamat la poliție acel incident pentru că, persoana care a provocat acel eveniment are probleme grave de sănătate și nu am vrut să-l supunem unei anchete oficiale care i-ar fi putut agrava starea.

Colegii de la USR care s-au regăsit pe lista finală a Biroului Județean nu sunt „fugarii din USR”, sunt oamenii cărora le-a fost apreciata verticalitatea, determinarea și integritatea. Doar pentru că nu s-au regăsit în cealaltă echipă care a candidat nu înseamnă că au trădat! Nu s-a negociat nicio poziție in Biroul Județean, criteriile de selecție ale membrilor au fost: meritocrația și munca din interiorul filialelor pe care le-au coordonat.

Având in vedere ca noua echipe de conducere a obținut votul a peste 70% dintre membrii cu drept de vot, cu o prezenta la vot de peste 90%, nu pot exista dubii asupra încrederii obținute.

 

USRPLUS rezultate alegeri interne Buzau