TV NB New header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA ! De la ora 18:00!

„Heart of RoBots” - Robotica – mai mult decât o pasiune

Heart of RoBots 1„Heart of RoBots” este un grup de robotică format din 15 elevi ai Colegiului Național „B.P. Hasdeu”. Echipa a fost fondată în anul 2018 cu sprijinul doamnei profesoare de matematică Irina Drulea și al doamnei directoare Ticuța Iftime, cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 11 Buzău.

Numele are o semnificație simbolică, deoarece exprimă atât pasiunea membrilor echipei pentru robotică, cât și însuflețirea pieselor metalice, roboții devenind ființe de sine stătătoare.

Cât despre viziunea echipei, aceasta este una deschisă, orientată spre viitor, copiii dorindu-și mereu performanțe în domeniile în care activează. Membrii echipei sunt deschiși către experiențe noi, în urma cărora să se dezvolte atât ei, cât și comunitatea din care fac parte.

Elevii ce formează această echipă s-au distins în repetate rânduri, atât individual, cât și împreună, la olimpiadele de matematică, fizică, geografie, limba română, respectiv la competiții în domeniul roboticii.

Mai jos enumerăm o parte dintre premiile echipei, obținute în cadrul competiției First Lego League.

Sezon 2019-2020:

⦁       Premiul pentru performanța robotului – locul 1 – etapa regională

⦁       Premiul campionilor – locul 1 – etapa regională

⦁       Calificare la etapa națională (anulată din cauza pandemiei de SARS-CoV-2)

Sezon 2020-2021:

⦁       Premiul pentru performanța robotului – locul 1 – etapa regională

⦁       Calificare la etapa națională

⦁       Premiul pentru proiectarea robotului – locul 1 – etapa națională

⦁       Premiul pentru performanța robotului – locul 3 – etapa națională

⦁       Calificare la etapa internațională din Grecia

⦁       Clasare în top 100 la evenimentul final din Grecia

La finalul sezonului precedent al competiției First Lego League, rezultatele echipei au fost recunoscute pe plan local de către Consiliul Județean Buzău și de către Primăria Municipiului Buzău.

Cât despre viitorul echipei, membrii ei urmăresc să se alăture competiției “First Tech Challenge”, o competiție din același domeniu – robotica, cu multe similarități, dar cu un grad de dificultate mai ridicat. Concursul se adresează elevilor din învățământul secundar superior, unde echipa s-a înscris ca urmare a îndemnului primit de la doamna directoare a Colegiului Național ”B. P. Hasdeu”, Virginia Mîndruță-Tănăsescu.

Echipa Heart of RoBots și-a propus calificarea la etapa națională in acest sezon.

          Pentru a-și putea îndeplini visul, membrii echipei au nevoie de ajutorul societăților comerciale care sunt dispuse să-i finanțeze (având în vedere costurile ridicate ale materialelor din care sunt construiți roboții, precum și ale altor materiale și instrumente necesare). Pentru cei dispuși să ofere o mână de ajutor, echipa poate fi contactată la e-mailul Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ; de asemenea, suma poate fi direct virată în contul C.N.B.P. Hasdeu RO39TREZ16621E370100XXXX, deschis la Trezoreria Buzău, cod fiscal 4154282, cu specificația „pentru echipa de robotică Heart of RoBots”.

 

Heart of RoBots 2

Heart of RoBots 3