LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA ! De la ora 18:00!

VIDEO - Bienală de Artă de la Florența – locul unde buzoianul Vladimir Păun Vrapciu, a luat „Premiul Special al Juriului” si „Best Artist Award”!

NEWS BUZAU Premii Bienala de Arta Florenta Vladimir Vrapciu 2021Buzoianul Vladimir Păun Vrapciu a participat la Bienala de Arta de la Florența cu lucrarea intitulată „24-25 Decembrie“, o pictură, ulei pe pânză, cu dimensiune de 150x150 cm sia reusit sa uimeasca publicul si juriul. Artistul plastic a primit „Premiul Special al Juriului” si „Best Artist Award”. „Cele două premii obținute la Florența reprezintă o încununare a activității mele artistice; o activitatea prin care încerc să transmit diverse mesaje sociale, politice și culturale, într-un limbaj plastic.

Bienala de la Florența și în general bienalele și expozițiile îmi dau o încărcătura pozitivă , un stimulent extraordinar în crearea de noi lucrări. Mă simt ca și cum mi-aș lua energia de la o centrală atomo-electrică. Mulțumesc organizatorilor Bienalei de la Florența și World Association of Visual Arts. De asemenea, mulțumesc familiei mele și colaboratorilor mei pentru sprijinul necondiționat oferit. Dedic aceste premii familiei și părinților mei dragi!”, ne-a declarat Vladimir Păun Vrapciu. Artistul a expus si in Muzeul Județean Buzău, Muzeul Național al Țăranului Român din București, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească“ Târgoviște.

Cea de a XIII-a ediție a Bienalei de la Florența s-a desfășurat în perioada 23-31 octombrie, în Fortezza da Basso (Cetatea Sfântului Ioan Botezătorul), un important monument istoric, construit în urmă cu 500 de ani, ce a aparținut familiei Medici.

Iulian Gavriluta

 

https://www.youtube.com/watch?v=4g9g6JJt1js