New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

LATER EDIT - UNELE POZE AU FOST SCHIMBATE! AM AVUT DREPTATE! POZE CU GRESELI pe Calea Ero(r)ilor din Buzau. Cultul personalitatii si inscriptii cu greseli gramaticale, pe bani publici!

Calea Eroilor BuzauGaleriile de fotografii de pe asa zisa “Cale a Ero(r)ilor” din municipiul Buzau au fost schimbate iar presa aservita a inceput sa elogieze rapid “marea realizare”! Alti bani, alta distractie, dar... au ramas aceleasi greseli gramaticale si o mare bataie de joc pe bani publici (26.000 de euro)! O foarte scurta incursiune in toptanul de greseli facute de echipa de analfabeti functionali de pe langa melteanul sef: va mai aduceti aminte cum ani la rand a fost afisat sloganul Dragaicii cu greseli gramaticale?

 

Ani la rand, baietii celui mai slab primar din istoria urbei au dat copy-paste cu nesimtire si sfidare la greseala semnalata de buzoieni (vezi LINK).

La fel, la Casa unde a locuit vremelnic I.L. Caragiale de langa Gara Buzau, pe acel glob se vorbea de “paralela 45” cand de fapt era trasat si ingrosat in imagine “meridianul” (vezi LINK) – lasand la o pare “inventia” simbolisticii respective! Mai mult, in vechea Galerie de poze de pe Calea Ero(r)ilor apareau imagini care slaveau venirea pe tancurile sovietice a unor soldati din Divizia tradatoare “Tudor Vladimirescu” – cea care a fost responsabila cu bolsevizarea armatei. Acum, odata cu schimbarea pozelor, Tomita si echipa de analfabeti din preajma lui, vrand sa marcheze 1650 de ani de la atestarea documentara a Buzaului, au comis-o din nou! In afara de mentinerea pozei cu globul marcat gresit, despre care am vorbit, doar la o simpla privire, se descopera ochilor cateva greseli rusinoase. De exemplu, la una din pozele afisate (Vezi FOTO) este scris: “…Imperiul Țarist AȘEAZĂ la Buzău…”, corect fiind: “…Imperiul Țarist AȘAZĂ la Buzău …” (Forma corectă de indicativ prezent persoana a treia singular şi plural a verbului „a (se) aşeza” este „aşază”. https://www.dictie.ro/se-aseaza-sau-se-asaza/ ). La fel, in fotografia cu inscriptia in limba greaca in care se aminteste de martiriul Sf Sava de la Buzau, la traducere s-a strecurat o greseala – lucru observat de IPS Ciprian la inaugurarea Pasajului de sub Bulevardul Unirii. Evident, eroarea a fost copiata intocmai de “savantii” lui Toma Faliment. Daca la acestea toate (observate doar la o simpla plimbare la pas) se mai adauga si fotografiile ce gadila orgoliul “tintesteanului” si ale apropiatilor (“marele” cercetator , popa si doctor Costica Vanatorul), atunci avem cu adevarat in fata tabloul mirobolant si ravisant al “realizarilor” echipei de la Palatul Comunal, elogiat de presa platita si habarnavisti! Era sa uit – s-au scos de pe gardul unitatii militare imaginile cu eroii cazuti in teatrele de operatiuni, ceea ce a produs o profunda indignare atat in randul familiilor respectivilor cat si a militarilor din unitate….dar, ce mai conteaza?

I.G.

LATER EDIT! IN URMA SCANDALURILOR DIN PRESA SI SOCIETATEA CIVILA, PRIMARUL TOMA SI RESPONSABILUL CU PROSTIILE - MARIUS NICOARA AU SCHIMBAT UNELE POZE AFISATE PE CALEA ERORILOR!