TV NB New header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA ! De la ora 18:00!

ATENTAT AUPRA MEMORIEI ANTICOMUNISTE: Se inchid ARHIVELE NATIONALE pentru “CUNOAȘTEREA ANTICIPATĂ A CUPRINSULUI UNITĂȚILOR ARHIVISTICE”!

Arhivele Nationale municipiul Bucuresti Bd. ElisabetaDistinsa luptătoare pentru Memoria luptei anticomuniste, doamna Flori Bălănescu , aduce în prim-plan o nouă samavolnicie a Sistemului. Fantoma Securității, de care nu am știut scăpa la timp, ne bântuie astăzi, sechestrând arhive întregi la care, dragi români, dragi cercetători ai istoriei recente și ai Rezistenței, nu vom mai avea acces. În cel mai sovietic stil, în numele secretului de stat, arhive întregi devin inaccesibile. Asta în timp ce CIA declasifica și postează pe net arhive inclusiv de acum 30 de ani. Rușine, stat român comunist!

Flori Balaneanu:

"O nouă fantomă bântuie România – Securitatea travestită – se pare că are 9 vieți!

Nu am deschis televizorul de câteva luni - prea devenise otravă pentru minte, inimă și chiar... literatură&istorie. În timp ce merg zilnic la CNSAS ca un soldat care nu-și încalcă jurământul, și nu mai am timp și energie pentru „viața ca viață”, ce găsesc pe facebook, mai precis pe pagina colegului de sală de studiu la CNSAS, Dumitru Lăcătușu? Că Arhivele Naționale sunt cenzurate, îmbotnițate și desfigurate de fosta-actuala poliție politică. De parcă nu eram deja scârbiți și revoltați de halul în care SRI-ul, în calitate de vajnic moștenitor, dar și de apărător, al moștenirii Securității, și-a făcut mendrele cu selecția de arhive predată CNSAS, fosta-actuala UM „doi și-un sfert” epurează Arhivele Naționale, nu cumva să aflăm vreun imens „secret de stat” și să știrbim imaginea și interesele vreunui individ sau grup de infractori. Să-mi fie iertată puzderia de ghilimele, dar au rost.

Cu ce se ocupă reprezentanții noștri aleși prin vot universal, liber și direct? Cu pandemia au cam rezolvat-o? Se pregătesc s-o întâmpine pe următoarea? În războiul din vecini mai fac pe eroii? Între timp scumpirile au luat-o razna (cum nicăieri în Europa!) și totul se duce de râpă. Iar Securitatea eternă, după cum vedem, ne lucrează din greu.

Așadar, adio și Arhivelor Naționale!

Sunt câteva expresii în comunicatul ANR care mă calcă pe oboseli, înțeleg că sunt sub pălăria MAI, dar-însă-totuși, trebuie să iasă „societatea civilă” în stradă pentru ca NOUA SECURITATE să respecte Constituția și normele internaționale? Conducerea ANR o fi avut ceva de spus ori la MAI ordinul se execută, nu se discută… Ce trebuință/interes o să mai avem noi, căutătorii prin cadavrul comunismului românesc (destul de viu, se vede, pe alocuri), pentru dosarele purecate? E limpede, trăim cu nesaț „necesitatea istorică” – retrăim unii dintre noi –, nimic nu ne mai clintește din relele obișnuințe și din lenea minții. Tovarășii fac iarăși ce vor, ce-au mai făcut, ce vor mai face!

Ca urmare a NECESITĂȚII VERIFICĂRII PREALABILE a conținutului unităților arhivistice solicitate la sala de studiu, în vederea asigurării respectării măsurilor cu privire la protecția informațiilor clasificate, vă informăm că există posibilitatea apariției unor întârzieri în onorarea cu promptitudine a comenzilor și chiar posibilitatea ca unele unități arhivistice solicitate să nu poată fi date spre cercetare.

Până la realizarea unei EVIDENȚE CARE SĂ PERMITĂ CUNOAȘTEREA ANTICIPATĂ A CUPRINSULUI UNITĂȚILOR ARHIVISTICE DIN PUNCT DE VEDERE AL INFORMAȚIILOR CLASIFICATE conținute, ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri create.

SURSA: Florin Dobrescu - facebook