New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

TUPEUL fara margini: “Sunt CONVINS … până la 1 iulie, să ne vină răspunsul de la DNA Ploiești care să CLASEZE CAZUL…”! Stie Toma deja raspunsul si se antepronunta? Pe ce se bazeaza? Vezi aici detalii INCENDIARE!

Plangeri penale TomaNu este prima data cand pe edilul Buzaului  Toma, il ia gura pe dinainte si se antepronunta in unele dosare penale sau procese din instanta, dar ca acum, parca nu a fost niciodata! Daca la Buzau mai intelegem ca procurorii, in marea lor majoritate, unii dintre magistrati si cativa politisti anchetatori tremura de frica si “raspund la apasarea pe butoanele politice”, nu intelegem insa de ce nu se aplica legea de la nivel mai inalt, national si chiar international, in astfel de cazuri? Prin trambitele sale de presa, de curand, lui Toma “i-a scapat porumbelul din gura” (sau “cioara”) si a spus nici mai mult nici mai putin ca “ESTE CONVINS” ca pana la 1 iulie, DNA “VA CLASA CAZUL” (Sansanews)…. “Vă asigur că dosarul va primi clasare” (G4Media)! Sa ne reamintim:

“DNA Ploiesti a facu un Dosar penal in rem la DNA (inregistrat pe data de 10 februarie 2022) privind contractul de finanţare cu fonduri europene pentru reabilitarea unor bulevarde din Buzău (străzile Transilvaniei, Bulevardului Unirii și Industriilor)/ Primarul Constantin Toma (PSD): Nu am furat nimic! Problema e că ne-au suspendat plăţile. Sper ca dosarul să fie soluţionat rapid…”. Sursele noastre ne spun ca inainte de a se afla in presa de scandalul cu Fonduri UE, Toma ar fi mers la procurorul general al Romaniei “de mana” cu un alt demnitar si ar fi facut presiuni atat pentru “clasarea” dosarului cat si pentru aflarea “paraciosului” de la Parchet. Cert este ca domnul procuror sef nu ar fi vrut sa se amestece direct in problema pentru ca doreste “pensionarea speciala” in liniste mai dihai decat “rezolvarea” cazului chiar si pentru cei care facuse “lobby” de la nivel inalt…foarte inalt. Cert este ca lucratorii DNA nu-s asa prosti si cu totul manjiti si asteapta si ei un semnal de la adjunctii Sefului “al mare”, ca sa vada ce fel de expert trimit sa examineze frauda! Pana cand se vor calma apele in Parchetul General, oamenii din Servicii s-au impartit in doua: parte din "rezervisti" vad in venirea presedintelui Johannis la Buzau - UN SEMN pentru ca DNA sa claseze cazul, ceilalti – “activii” din contra – vad o “unda verde” data de Johannis, odata cu vizita sa la Buzau si lingusirea lui Toma pe langa el (ca in cazul mai celebru al vizitei presedintelui de atunci - Basescu la Craiova)! Cert este altceva: Dosarul DNA de acum este numai inceputul (vezi FOTO)! Sunt in pregatire altele, la fel de groase si grele! Procurorii spera ca in oricare dintre ele, cei implicati (pe care Toma i-a pacalit ca pot sa fure ca o sa-i apere el!!!) sa faca o intelegere cu anchetatorii si sa-l toarne pe edil si Grupul infractional organizat din jurul lui! Ce mai ramane de facut? Vorba aia…(tot a lui): “Nu ma opresc...si asa am dosare multe si nu cred ca scap de puscarie, barem ii dau tare acum….nu mai am ce pierde!” (citat aproximativ pentru ca nu stii cand vorbeste treaz sau "abtiguit"!).

Informatii de background:

Pe 10 mai 2022, şefa Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional 2014-2020 din cadrul Ministerului Dezvoltării, Luiza Radu, a informat UAT Municipiul Buzău că au fost suspendate plăţile din cadrul contractului de finanțare pentru proiectul ”Reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv piste pentru bicicliști, pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău” pe motiv că „există o suspiciune de fraudă pentru care se efectuează investigaţii de către organele de urmărire penală”. Contractul este în valoare de peste 88 de milioane de lei.

Primarul Constantin Toma a declarat pentru un cotidian national (G4Media)că există o plângere penală, iar presupusa fraudă ar fi că nu au fost făcute piste de biciclişti pe strada Transilvaniei.

„Strada e prea îngustă şi nu s-a putut. Condiţia era să fie bandă unică pentru autobuz şi, dacă se poate, şi pistă de biciclişti. Acolo nu s-a putut. Avem hotărâre de Consiliul local ca strada Transilvania să fie reabilitată fără piste de biciclişti.

Nu nu am furat nimic, nu s-a cerut, nu s-a dat nicio şpagă şi nici nu au fost furnizate informaţii false sau inexacte pentru accesarea de fonduri europene. Problema e că, fiind un dosar penal în curs, au fost suspendate plăţile. E vorba de 20 de milioane de euro, bani blocați până la finalizarea cercetărilor.

Constructorul, compania Strabag, a acceptat să continue lucrările pe banii lor timp de 2 luni şi sper ca, până atunci, dosarul să fie lămurit şi să fie reluată finanţarea pentru că acum tot oraşul este un şantier. Trebuie să continuăm lucrările, nu putem lăsa lucrurile aşa. Vă asigur că dosarul va primi clasare, însă sper să fie soluţionat rapid, sper eu în două luni”, a declarat pentru G4media.ro primarul Constantin Toma.

La o lună de la momentul în care Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional a anunțat Primăria Buzău că au fost sistate plățile europene în cadrul proiectului de modernizare a celor mai importante străzi din municipiu, autoritățile locale au primit și clarificări de la reprezentanții AMPOR. Printr-un răspuns similar celui transmis jurnaliștilor Focus Tv, reprezentanții autorității au transmis Primăriei Buzău că lucrările de reabilitare a străzii Transilvaniei, Bulevardului Unirii și Industriilor pot continua, cu bani de la bugetul de stat, până când procurorii DNA vor încheia cercetările.

“Sunt convins că într-un timp rezonabil, sper eu în cel mult 2 săptămâni, până la 1 iulie, să ne vină răspunsul de la DNA Ploiești care să claseze cazul, pentru că a venit în urma unei plângeri penale care se bazează pe informații false. Nu s-a făcut niciun act procedural, dar s-au cerut documente peste tot, toate documentele coincid în sensul că sunt la fel, este foarte important că nu este mită, ci suspiciunea de fraudă s-ar datora faptului că am folosit informații sau documente false în obținerea fondurilor europene, ceea ce este fals. S-a lucrat extraordinar de curat.”

Între timp, constructorul continuă si nu prea lucrările pe cele trei mari străzi ale Buzăului, fiind depusă o nouă cerere de plată.

Iulian Gavriluta

 

P.S. Ramane o intrebare: De ce nu i se cere de catre seful PSD suspendarea din functie (primarului Toma), pana la decizia finala a anchetatorilor DNA, dupa modelul Arsene de la Iasi (cazul podului daramat)?

Constantin Toma document AM POR

AdSense 4