New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

CULMEA IPOCRIZIEI SI NESIMTIRII – Toma inchide luminile si parcurile din oras, dar isi mareste salariul. Angajatii din institutiile statului isi freaca mainile si promit ascultare fata de STAPAN! Cu cât cresc salariile primarilor și viceprimarilor!

salarii nesimtite primarii si CJIn timp ce populatia sufera, alesii de partid, fie ei in demnitati publice sau doar angajati pe pile si cumetrii, se lafaie in salarii umflate, bonusuri si comisioane fara numar. La Buzau lucrurile stau si mai rau – oras imbatranit, prafuit si scump, cu o populatie din ce in ce mai mica, mai ales de cand a venit la conducere comunistoidul nereprezentativ Toma zis si faliment, are un aparat bugeta supradimensionat si in mare parte neprofesionist (singurele criterii de angajare sunt pilele de partid, cumetriile, interesele comune sau cele sexuale!). Pentru a-si fideliza electoratul format mai ales din pensionari si trepadusi flausati fara scrupule, alesii plecati de la Buzau (indiferent de partide) au cerut si…primit, marirea salariilor bugetarilor! Dacă proiectul de lege adoptat marți de Camera Deputaților va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis, salariile aleșilor locali vor fi calculate și actualizate având ca referință salariul minim din 2021 și nu cel din 2019 cum este în prezent.

Parlamentarii PSD, PNL și UDMR care au propus modificările și le-au votat susțin că s-a creat o nedreptate din cauza înghețării în ultimii patru ani a salariilor bugetarilor din administrația locală.

În acest sens un viceprimar într-o comună de 3.000 de locuitori ar urma să primească în plus la salariu 1.410 lei brut. Totodată, viceprimarul Bucureștiului ar putea beneficia după votul deputaților de 4.230 de lei brut în plus la salariu.

În cazul primarilor, aceștia vor primi în plus de la 1.880 de lei brut, în cazul unei comune de până la 3.000 de locuitori, și până la 4.700 de lei brut în cazul primarului Bucureștiului.

De precizat este că bani mai mulți ar urma să primească și personalul din administrațiile locale, pentru că salariile acestora sunt stabilite în funcție de indemnizația viceprimarului sau a vicepreședintelui Consiliului Județean.

Proiectul de lege reglementează oug 115/2022, prin care se acordă începând cu luna august 2022, o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

Reamintim că deputații au adoptat marți cu 68 de voturi pentru, 79 împotrivă și 4 de abțineri majorarea salariilor pentru aleșii locali și funcționarii publici din primării.

Proiectul de lege prevede majorarea indemnizaţiilor persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţii publice locale de la 1 noiembrie 2022.

Primar municipiu reședință de județ - 18.720 de lei brut actual / 20.700 de lei brut după adoptarea ordonanței 1.980 de lei în plus

Primar de oraș cu peste 100 de mii de locuitori - 15.600 de lei în prezent / 17.250 de lei după adoptarea ordonanței / 1.650 de lei în plus

Primar de comună cu între 20.000 și 50.000 de locuitori - 12.480 de lei brut în prezent /13.800 de lei brut după adoptarea ordonanței / 1.320 de lei în plus

 

SURSE: Hotnews.ro, Digi 24, ProTV.

 

salarii nesimtite primarii si CJ

AdSense 4