New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

AVERTISMENT! IN BUZAU DACA S-AR PRODUCE UN INCENDIU DE PROPORTII, HAOSUL URBANISTIC AR FACE IMPOSIBILA INTERVENTIA EFICIENTA A POMPIERILOR! “Edilul si cei care aproba harababura urbanistica vor fi autorii morali ai unor eventuale nenorociri …”

Haos urbanistic Crizantemelor BuzauRecentul incendiu de proportii din Capitala, unde intr-o zona rezidentiala “de fitze”, pompierii nu au putut patrunde si nici nu aveau apa in hidrant, pune sub semnul intrebarii recentele constructii din orasele tarii si modul cum se dau autorizatiile de catre primari si cei responsabili. La Buzau, de cativa ani, edilul nereprezentativ Toma, acorda pe banda rulanta certificate de urbanism unor “grupuri infractionale organizate”,

 fara sa tina cont de nicio regula de constructie sau de vointa riveranilor. Proiectele sunt facute cu “copy paste”, iar asa zisele dezbateri publice sunt de fatada, sub presiuni incredibile. Mai mult, populatia din zonele respective scriu petitii si memorii fara succes, deocamdata. Haosul urbanistic din Buzau se vede la tot pasul si teama ca s-ar putea produce un incendiu in zonele construite fara noima este foarte mare printre cetateni, dar cine sa-i asculte, daca insusi edilul nu respecta legea si vointa oamenilor?

Ca si in alte domenii, in oras se construieste pe unde se apuca, iar celor raspunzatori de autorizatii nu le pasa de eventualele nenorociri ce s-ar putea produce. In aceste zone, datorita constructiilor fara noima, pompierii, ambulantele si altii chemati sa intervina, nu o vor putea face la timp si total pentru salvarea vietilor sau a bunurilor materiale! Cu toate ca pe facebook, responsabili din Primaria Buzau scriu cu mandrie ca avem o doamna "arhitect sef" cu studii la Stanford University” (?!), situatia din teren este una dezastruoasa si continua sa se inrautateasca! Pentru astazi, va prezentam doar un singur caz, mediatizat si arhicunoscut in spatial public – daramarea caselor boieresti de pe strada Crizantemelor si dorinta de constructie ilegala a unor…blocuri si dependinte (News Buzau a prezentat cazul in premiera si in exclusivitate)!

CAZUL CRIZANTEMELOR – APROBARI SI CONSTRUCTII FARA NOIMA!

Ar fi bine să începem cu incendiul din 2019 la firma de calculatoare de pe Pompiliu Ștefu, al cărui sediu este lipit de casa de la nr 28 de pe Crizantemelor. Atunci focul s-a extins atât de repede încât a ajuns pana la nr 26 de pe Crizantemelor( adică exact la cel care acum a concesionat terenul de la nr 16 să se facă,,Complexul rezidențial "( cutii de chibrituri în nr de 47 apartamente)!

Întrucât stradă era plină cu mașini parcate, casele sunt lipite unele de altele, hidranții inexistenți ( din câte știu exista unul pe trotuarul cu Liceul Agricol exact la colțul din stânga pe Pompiliu Ștefu), nu mai știu însă dacă este funcțional , de când cu ,,modernizarile" noului edil, toți locatarii eram cu sufletul la gură, pentru că mașinilede pompieri nu puteau sa intervină din cauza mașinilor parcate. În acea perioadă nu erau străzi cu Sens Unic și tot a fost dificilă intervenția. Sediul Pompierilor este la 30 secunde de stradă.

Eram plecata de acasă, mașinile erau parcate una în garaj, alta în stradă la o casa distanța de locul incendiului.

A fost cumplit sa văd pe camerele de supraveghere video anvergura incendiului și neputința de a face ceva de la distanța!

Imaginați-vă acum în 2022 pe stradă Crizantemelor și așa sufocată de multitudinea instituțiilor publice, a mașinilor parcate pe ambele sensuri , a caselor vechi boierești de pe la 1800 , a noului,,edificiu de la nr 16" ce se dorește a fi un ,,mini cartier de lux" cu 47 apartamente, plus spații comerciale la parter, loc de joacă pentru copii să se întâmple doamne ferește un incendiu ca la București?

Dacă în 2019 în condițiile date doar 28 case din care 10 instituții publice, abia au reușit sa intre cu mașinile de pompieri una din Pompiliu Stefu, alta pe Crizantemelor , dar dacă se v-or mai adaugă încă 47 apartamente?

Acum doi ani s-a încercat de către pompieri o simulare de incendiu la Spitalul Sf Sava.

Ca sa intre o singura mașina de pompieri (fără să fie incendiu), a trebuit blocată stradă de mașina politiei ca mașina de pompieri sa poată intra de pe strada Războieni, pe Păcii , apoi pe Crizantemelor în condițiile în care stradă era liberă, dar în condițiile de astăzi 12.10.2022 ?

La ora 11 , deci nu la o ora de vârf strada era super aglomerată.

Poate stingerea incendiului s-ar putea face cu drone sau elicoptere, dar până să primească ordin de ridicare de la sol, totul ar deveni o torță!

Atașez imagini cu stradă dinspre care facem referire: faimoasa deja și mult ravnita stradă Crizantemelor! Fără infrastructura de actualitate: utilități nereabilitate de 60 ani, fără hidranți, fără locuri suficiente de parcare pentru persoanele care vin la Spital   la Cabinetele medicale, la Casa de Sănătate, la Liceu, la AJOFM, la piață , etc

După 30 ani la Casa de Sănătate se permite intrarea salariaților cu mașinile în curtea interioară . Au loc cât pentru un șantier, dar cred că în urma sesizărilor și fiind in apropiere cu ,,nr 16", vor sa arate că noi,,cei riverani " ne vaitam degeaba

Sa mai spun ca după ora 17 rămâne doar portarul acolo si se face ce se doreste…

La fel ar trebui și la Liceul Agricol (unde a terminat scoala edilul nostru mandru si unde a predat una dintre sotiile sale - n.r.) sa facă accesul elevilor prin str Pompiliu Ștefu, profesorii prin Crizantemelor, iar aceea care vin cu mașina ( profesorii) sa parcheze în curtea școlii.

Sa mai spunem ca in fiecare după-amiază la Liceul Agricol se închiriază săli pentru diverse activități: sport, cursuri, iar în weekend nunti, botezuri, etc, deci va dati seama ce balamuc indura riveranii…!

Ramane intrebarea: Noi, platitorii de taxe si impozite de pe strada Crizantemelor, suntem cumva ramasi in timp, uitati de autoritati, traim prin anii ,,1800" , nu în 2022?. Suntem încă ,,oamenii de Neanderthal"? (randurile de mai sus sunt ale unor riverani, nemultumiti de situatie, care au vrut sa ramana anonimi din motive lesne de inteles – n.r.)

VA URMA!

Iulian Gavriluta

AdSense 4