New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

ASTA VRETI BUZOIENILOR? TOMA A RECUNOSCUT PUBLIC - “…mai am un dosar de spalare de bani si evaziune fiscala la Dambovita! "DOCUMENT OFICIAL! Dosarul primarului Toma care se voia uitat! Anchetat penal pentru “delapidare si spalare de bani” (Fonduri UE)!

GIM fraude Toma BuzauEdilul Buzaului - Toma, invitat la postul local de TV - Focus, a fost intrebat de moderatoare daca mai candideaza la viitoarele alegeri pentru functia de primar, daca mai are probleme cu dosarele penale si daca ii este frica? Toma, dupa ce a inceput sa se lamenteze si sa se laude totodata intr-un mod demn de cartile de psihiatrie, A RECUNOSCUT PUBLIC CA MAI ARE UN DOSAR PENAL LA PARCHETUL DAMBOVITA in care este acuzat de Fraude cu Fonduri UE - "delapidare si spalare de bani" (vezi VIDEO)…mai am un dosar de spalare de bani si evaziune fiscala la Dambovita…ba, am spus-o atunci…ba, Toma s-a dovedit a fi nepenal, spre bucuria idiotilor astora care-mi vor numai raul…!” Trecand peste modul ghiorlanesc de exprimare si peste faptul ca CNA la Buzau doarme, facand jocul PSD, trebuie sa remarcam ca respectivul DOSAR este pregatit pentru a fi inaintat in instanta, primarul avand calitatea viitoare de "acuzat". Sursele noastre ne spun ca se fac presiunia supra procurorilor de la Dambovita pentru a se "tine la sertar" inca cativa ani dosarul, ca sa se prescrie fapta si sa nu mai fie..penala. Dupa termenul oficial (care se pare ca este 2025!), fapta penala se prescrie, ramanand doar prejudiciul "civil", care se pare ca este in valoare de 29 de milioane de euro, la data formularii lui. Intrebam si noi Ministrul Justitiei si procurorii de la Dambovita daca este adevarat ca se tergiverseaza intentionat rezolvarea DOSARULUI si rugam sa ne precizeze OFICIAL care este stadiul acestuia (redactia noastra a facut o a treia adresa la DNA si Parchet, cerand, in virtutea "dreptului la informatii de interes public" - L 544/2001, sa se precizeze stadiul in care se afla ancheta si alte amnaunte legate de "calitatea" celui invinuit - daca s-a trecut de la cea de "suspect", la "acuzat"....REVENIM CU AMANUNTE!). Speram ca "filtrele" de la Parchetul Dambovita sa nu mai informeze "suspectul" de demers si sa lase cererea jurnalistilor pe "circuitul" firesc al petitiilor, iar ancheta sa se deruleze firesc si legal...DOSARUl fiind unul "beton" - spun sursele noastre!

 

REAMINTIM!

Un subiect pe care primarul Toma il voia uitat: "Cazul de delapidare cu Fonduri UE!" News Buzau a fost prima publicatie care a scris despre un dosar greu, instrumentat acum la Dambovita si pe care primarul Buzaului - Constantin Toma il voia uitat. Ce s-a mai intamplat de atunci? Edilul si cei apropiati (inclusiv membrii din familie!) au fost audiati si "au dat cu subsemnatul" pe la organele de ancheta.

 

Sursele noastre spun ca in acest an (2021 - n.r.) Dosarul merge mai departe (cu toate ca s-a facut trafic de influenta de orice fel pentru ca ancheta sa fie tergiversata)! Deja la ora cand scriem acest articol au fost inteprinse mai multe actiuni in acest sens si reluate audierile. Mai mult, reprezentanti ai societatii civile au fost personal la institutiile de supracontrol ai celor de la Procuratura si au adresat in mod oficial cereri in vederea lamuririi cauzei si confirmarii informatiei de interes public! Tot din surse oficiale, se pare ca primarul are deja calitatea de "suspect" in acest dosar. Daca este asa, ne intrebam cum sunt pacaliti in continuare sefii din PSD, cei din Asociatia Municipiilor si altii cu numirile in functii importante ale "suspectului" Toma Constantin si acoperirea acestor acte si dosare...penale?

Sa ne reamintim!

Potrivit unei informari venite “pe surse” inca de acum 2 ani, primarul Toma Constantin este anchetat penal pentru “delapidare si spalare de bani” in dosarul 670/p/2015. Iata faptele si traseul dosarului penal de care Toma ar fi vrut ca buzoienii sa nu afle. Spicuim din materialul de la Inspectia Judiciara si din dosar:

La data de 25.09.2019, la Inspectia Judiciara a fost inregistrata, sub

numarul de mai sus, sesizarea formulata de…….

2. Aspectele sesizate.

in cuprinsul sesizarii, petentul invedereazd tergiversarea cercetarilor

penale in dosarul nr.670/P/2015 al Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, stramutat la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita.

3. Data finalizérii verificarilor prealabile si conginutul acestora.

La solutionarea lucrarii au fost avute in vedere sesizarea formulata de

petent, precum relatiile comunicate de catre Parchetul de pe langa Curtea de

Apel Ploiesti, ca urmare a solicitarii inaintate de inspectorul judiciar.

Verificarile prealabile, efectuate in conditiile art. 45 alin. 3 din Legea nr.

317/2004, republicata si modificata, au fost finalizate la data de 06.11.2019.

4. Situatia de fapt.

in urma verificdrilor prealabile au rezultat urmatoarele: La data de 26.10.2015, avand in vedere aspectele semnalate de catre

ONPCSB in adresa nr.C/Xill/2038/09.10.2015, Parchetul de pe langa Tribunalul . Buzau s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea de catre reprezentantii legali ai SC AGROGLOBAL SA (fosta SERVAGROMEC - n.r.), SC AGRA SA, SC AGRIROMEST SRL, SC AGROEST SA, SC AGROSUD SA, SC TERRA VERDE SRL a infractiunitor de evaziune fiscala $i spalare

de bani, prev. de art.9 alin.(1) lit.c) din Legea nr.241/2005 si art.29 din Legea nr.656/2002, prin derularea, in cursul anului 2013, a unor “fluxuri financiare care nu au avut la baza operatiuni reale”.

Astfel a fost inregistrat dosarul penal cu nr.670/P/2015, iar prin ordonanta

din data de 02.11.2015 s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunilor evaziune fiscala si spalare de bani, prev. de art.9 alin.(1) lit.c) din Legea nr.241/2005 si art.29 din Legea nr.656/2002.

Au fost intocmite note de dispozitie de cdtre procurorul de caz pe data de 06.05.2016 $i 11.07.2017.

La data de 03.03.2017 a fost audiat martorul Nazare Luminita.

Prin incheierea nr.116 din data de 13.07.2017, pronuntata in dosarul nr.2517/114/2017 al Tribunalului Buzau a fost incuviintata obtinerea de catre procuror de la toate unitatile bancare si oricare alte institutii care efectueaza tranzactii financiare a datelor privind tranzactiile financiare efectuate de la deschiderea conturilor la zi sau pana la inchiderea acestora, pentru un numar de 14 persoane fizice si 52 de persoane juridice.

Au fost obtinute date financiare cu privire la mai multe societati comerciale.

Prin ordonanta din data de 27.10.2017, confirmata de procuror, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Toma Constantin pentru savarsirea infractiunilor evaziune fiscala si spalare de bani, prev. de art.9 alin.(1) lit.c) din Legea nr.241/2005 si art.29 lit.a) din Legea nr.656/2002.

Suspectului Toma Constantin i-a fost adus la cunostinté invinuirea la data de 08.11.2017, precum si drepturile si obligatiile acestei situatil judiciare, fiind intocmit procesului verbal in care se mentioneaza ca suspectul a precizat ca nu va da declaratii in cauza decat dupa consultarea dosarului si obtinerea de fotocopii.

Prin ordonanta din deta de 95.12.2017 au fost aprobate cererile aparatorului ales al suspectului de a i se elibera fotocopia ordonantei din data de 27.10.2017, de efectuare in continuare e urmaririi penale, precum si de participare la efectuarea actelor de procedura in cauza si a fost respinsa cererea acestuia de studiere a dosarului cauzei.

Prin cererea inregistrata la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la data de 24.11.2017, suspectul Toma Constantin a solicitat trimiterea dosarului nr.670/P/2015 al Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau la un parchet egal in grad, invocand in esenta faptul ca: “in municipiul Buzau exist un conflict major in care sunt implicati oameni politici, persoane care ocupa importante functii publice, organe de presa, procurori si judecatori”.

Prin ordonanta nr.3107/C/2017 din data de 15.12.2017, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul art.326 Cod proc. penala, a admis cererea formulata de Toma Constantin si a dispus trimiterea dosarului nr.670/P/2015 al Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita.

Prin adresa din data de 23.01.2018, Parchetul de pe langa Tribunalul  Buzau a inaintat dosarul Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita.

A fost inregistrat dosarul nr. 34/P/2018, care a fost trimis la I.P.J. Dambovita - SICE in vederea efectuarii cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunilor pro. de ant.9 a.(i) da n RS podea Mc) din Legea nr.261/2008 și ant 29 îa) din

Au fost întocmite adrese la 03.03.2018, 15.98 17.98.2038, 23.05.2018 catre Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, din Directia Județeană a Finanțelor Publice Buzau și Administrația Județeană a Finanțelor Publice  Galaţi prin care au fost solicitate copii ale actelor de control întocmite cu Ocazia controalelor efectuate la mai multe societăți comerciale. 

Totodată. au fost solicitate relatii în legătură cu eventuale fonduri europene de cate au beneficiat societățile comerciale implicate.

La data de 08 10 2019 a fost audiat un martor."

VA URMA!

Grupul de Investigatii Media 

 

 

AdSense 4