New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

VIDEO - Boscodeala vs Toma (realizari si bani)! 16 milioane de euro buget Buzau (Bosco) vs 160 de milioane de euro buget Toma (via Ciolacu)! Bataie de joc si jaf oficial! Vezi aici o mica statistica!

Minciuni vs realitate Toma faliment BuzauDaca Toma continua zilele acestea ”umflarea in pene” si promisiunile mincinoase, ne-am gandit sa oferim si noi, buzoienilor, o mica…foarte mica comparatie intre cele doua administratii ale orasului (Boscodeala si Toma) si unele realizarile ale lor!

Dupa cum bine se stie - Boscodeala a avut “pe mana” 16 milioane de euro bugetul Municipiului Buzau si a realizat 3 cartiere moderne (Posta, Mihai Viteazu – unde nici acum nu s-a stricat asfaltul sau nu s-au infundat canalele!!! si Orizont), Parcul Marghiloman si Vila Albatros, Centru Vechi, Palatul Comunal si altele (asfaltare Transilvaniei – tronson Fabrica de Bere, Unirii partial, etc)… Vezi si ce mai mare investitie de dupa 1990, in Buzau - 300 de milioane de euro fonduri EU ... https://www.bursa.ro/buzau-300-de-milioane-de-euro-investitii-in-infrastructura-de-apa-si-apa-uzata-67637643

TOMA are pe mana 160 de milioane de euro (“cel mai mare buget din istoria orasului” – cuvintele ii apartin! Banii au venit pe filiera Ciolacu PSD) si….ce a realizat? Sa enumeram cateva “bile negre” din lungul sir ce se vede sau nu, “cu ochiul liber”:

A promis un nou “cimitir” militar…s-a razgandit! A spus ca face blocuri pentru tineri – NICIUNUL nu este nici macar la nivel de proiect! A promis un spital Municipal – NEREALIZAT!A distrus sistemul centralizat de termoficare (la data respectiva, era printre cele mai moderne si nepoluante din tara!), a imprumutat buzoienii pe 200 de ani, a promis si nu a facut mai nimic ) - Centru Explorer – ce se voia pentru copii supradotati (NEREALIZAT, ABANDONAT!) – a dat teapa unor evrei, Calea Erorilor (vai de ea – drum ingustat, panouri cu greseli si ilegalitati – portretul lui Ceausescu, imagini cu divizia tradatoare “Tudor Vladimirescu”, inscrisuri gresite, borduri neinlocuite, peisaj dezolant pe o parte, etc) – 3 milioane de euro cost reabilitare (inaungurare cu Dragnea, Ciolacu… si eleviii adusi cu forta si tinuti ilegal in ploaie!). Reamintim pentru memoria scurta a unor buzoieni - a primit vizita unor generali din Rusia si a declarat ca “sovieticii nu au fost chiar asa de rai”. Primul obiectiv a fost reamenajarea Cimitirului cu soldati rusi! A promis asfaltarea tuturor strazilor (la vremea aceea peste 100!) - dupa 6 ani nu a reusit nici jumatate (cu tot cu alei si poteci)! A inceput mai multe proiecte si le-a abandonat – bazin Olimpic – nu se mai face, a promis canal navigabil pe Iazul Morilor, a realizat un kitsch – 1 milion de euro! A “reabilitat” cumva strada Transilvaniei – a prezentat proiectul cu mult tam-tam, prin presa platita pe contractele din bani publici (ex – un singur jurnalist ia pe luna – dovada in SICAP – 200 de milioane de lei vechi, plus alte “bonusuri” din felicitari si contractele de la companiile ce apartin de Primarie!!!). Ce s-a realizat? O baltoaca – care seaca periodic, o asa zisa Moara, fara intrebuintare si scop (a care-i roata se invarte din cand in cand - consumand inutil curentul). A stricat totate sensurile de circulatie din oras si a reabilitat sporadic si prost - stradute, incurcand traficul (Frasinet, Iazul Morilor, Transilvaniei etc…). A inceput reabilitarea strazii Transilvaniei fara acordurile absolut necesare la proiect (Politie, etc), a amenintat si batut cu pumnul in masa (spun zvonacii din IPJ) sa I se dea aprobarile necesare! De abia dupa ce a avut o plangere la DNA privind “fraudarea fondurilor UE” – pe care a incercat sa o ascunda (finalizata partial prin inginerii politicianisto-judiciare cu concursul conducerii PSD si a Procuraturii Generale), a trasat “dungile” pe Transilvaniei in mod ilegal si nefiresc, incurcand circulatia si nemultumind riveranii si cei care tranziteaza zona. In urma scandalului a modificat totusi unele scuaruri si intersectii dar tot a mai facut una: a “plantat” stalpisori inutili care au o pozitionare nefireasca si ilegala. Incurcand si ami mult traficul rutier!

A spus ca face piste speciale pentru biciclete – in proiectul inituial – si NU s-a tinut de promisiune (la fel, a zis ca va ingropa cablurile electrice si altele si NU a facut-o)!

A inceput reabilitarea fara cap si coada a mai multor strazi, blocand circulatia – Unirii (a modificat Proiectul intial adaugand dale si altele), Republicii, etc (pe B-dul Unirii Nord dupa ce a asfaltat drumul cu un strat, a spart din nou carosabilul ca alta bugetofaga – Compania de Apa sa bage niste tevi!!! A ingropat tevile cu pamant de flori, cu buruieni si nu cu balast, asa cum cere regulamentele!). A “ramat” platoul Dacia

Si exemplele ar putea continua….!

In afara de aceste fapte, Curtea de Conturi a facut in fiecare an controale- AUDIT, aratand sumele ilegal atribuite de Primarie diferitelor institutii ce tin de Administratia Locala (neincasari, neevidentieri, treceri ilegale de bunuri si terenuri in alta proprietate – neinventarierea lor, dublari de cheltuieli – Marghiloman, contracte nelegale cu mai multi prestatori de media, pe sume exorbitante – miliarde de lei din bani publici, cheltuieli suspecte pentru reabilitarea C0legiului M. EMinescu – a promis ca o sa fie terminat de aucm 2 ani si nici astazi nu s-au finalizat lucrarile….). A distrus invatamantul buzoian prin incercarea fortata si fara logica a stamutarii unor elevi – comasarile celebre, de la Sc 6 si 16 – A PIERDUT procesele si elevii s-au mutat la loc! A dus in eroare invatamantul buzoian prin crearea unor manuale de istorie si geografie locale – pline de greseli stiintifice si fara aprobarile Ministerului Educatiei (scandalul dintre Toma, Romascanu si dir. MJB – Daniel Costache). A facut experimente scolare cu sisteme educationale ce nu se potrivesc specificului romanesc si nici nu sunt aplicabile de cineva cu pregatire (ex. Finlandez, etc) si a tinut adevarate lectii in scoli, promovand (obligand) cu acolitii, manualele gresite scoase pe bani grei! A introdus un sistem privat de management in administratie – KAIZEN (aplicat mioritic sau “tomitic” – Curtea de Conturi s-a opus acesei practici), fortand angajatii sa faca cursuri obligatorii in domeniu si platind societatilor respective bani grei si multi din fonduri proprii! A distrus Adminsitratia Publica Locala si a introdus un sentiment de teroare printer angajati, incurcand si mai mult fluxul administrativ cetatenesc prin inventii gogonate ce nu sunt aplicabile (stfel buzoienii stau ore in sir la cozi interminabile pentru a-si rezolva roblemele). A interzis accesul in Primarie si a construit ilegal (prin aprobari si derogari de la Comisiile Monumentelor) o cladire monstru in zona Bazar – unde vrea sa mute birourile din Primarie! A obligat pe unii angajati din Primarie sa faca lucruri absurde si chiar ilegale, sub presiuni si amenintari (cazurile de sinucideri ale angajatilor – marturii ale celor din familiile respective care il acuza pe primar ca fiind “autorul moral” al tristelor evenimente)

A cheltuit bani publici cu nemiluita – miliarde de lei pe imagine, presa platita, brosuri de lux, oameni – “specialisti” adusi din alte judete pentru a conduce companiile buzoiene – RAM, URBIS, CAB, etc… A schimbat, prin votul slugilor PSD din CLM Buzau – Regulamentul de functionare a Consiliului, “interzicand accesul liber al cetatenilor si al presei” la sedintele publice! Fapt pentru care Prefectura a atentionat Primaria - Toma mintind public ca va reveni asupra deciziei, dar nu a facut-o!!! A incercat printr-un Referendum sa alipeasca fara logica si fundament comuna natala Tintesti, cu Buzaul – esec total, buzoienii NU au vrut asta! Sunt probleme si presiuni mari in “noile tarlale” unde vrea sa construiasca cartiere rezidentiale – tarlalele 33 si 34 – Sala Sporturilor, zona DEDEMAN – a scos de sub “situl Natura 200”, o zona de protectie in care era flora si fauna protejate. A distrus Padurea Crang prin incercari repetate de taieri ilegale de arbori si constructii kitschoase – gen baraci de lemn si proiecte ce vizeaza defrisari masive in Crang!!! A lasat buzoienii fara strand, in plin sezon de canicula, promitand ca face si drege si…NU a realizat absolut nimic in zona Parcului Tineretului! A inchis parcurile noaptea far aniciun motiv si temei si a redus iluminatul public – pe motiv de economie – dar becurile pe stalpii strazilor din oras au luminat zile la rand atunci cand nu trebuia, in schimb pntru iluminatul festiv cheltuie zeci de mii de euro!

 

Jaf la Compania de Apa (a promis in campania electorala ca NU se va muta CAB in sediul nou – “este o fidare la adrsa buzoienilor” – cuvintele ia apartin….dar, surpriza…S-A INTAMPLAT!). A crescut impozitele si taxele de la gunoi, apa, canal si restul! A adus autobuze second-hand cu mari probleme din parcurile auto Olandeze (afaceri de familie suspecte) si a umplut orasul si judetul (omorand initiativele private in domeniu) cu transportul “ca sardinele” a cetatenilor, desi promisese autobuze noi, electrice, etc…

In aceasta iarna, peste toate acetea a mai adaugat inca “o bila neagra” la gramada de ilegalitati si nesimtiri – GRINCH de Buzau – TOMA si gasca, au furat buzoienilor obisnuiti CRACIUNUL si REVELIONUL – targul de Craciun si petrecerile consacrate de la trecerea dintre ani, pe Platoul Dacia!

Si exemplele ar putea continua….dar ne oprim deocamdata aici!

Evident, lururile nu se opresc aici pentru ca, chiar in aceste momente cand scriem randurile de fata, Toma si gasca infractionala organizata de la Palat se pregatreste sa dea alte si alte TUNURI imobiliare, si financiare!

Din nou “abureala” pe social media si minciuni prin presa platita!

De curand, la Primarie, Toma faliment a prezentat un megaproiect ce va sta la baza viitorului Plan Urbanistic - o asa zis-a “dezvoltare” a orasului….imagini SF, vorbe goale si multe minciuni ce ascund interese de grup! Asta, in timp ce Buzaul e un santier continuu, parcarile sunt si nu sunt desfiintate, animalele fara stapan umbla libere prin oras sau sunt omorate fara mila de “ciracii” primariei faliment, afacerile se inchid, populatia orasului e in scadere accentuata - ultimul RECENSAMANT - (creste doar numarul angajatilor la Primarie si aiurea, de la fosta sa societate dusa in faliment – ROMET si a angajatilor pe baza de rudenie din Tintesti!).

Cazul “Crizantemelor” – un model tipic pentru cum “dezvolta” Toma orasul (cel mai slab primar din istorie)!

 

“Una zice si alta face”, deviza de baza a primarului si acolitilor flausati!

CAZUL CRIZANTEMELOR – buzoienii sunt nevoiti sa mearga pe strada respectiva (mai ales riveranii) ca in mediul rural…cu galosi din cauciuc din cauza noroiului si dezastrului din santier! Arhitectul sef (o domnisorica cu studii |cica” inalte - o simpla papusa in mainile infractorului sef) si ceilalti responsabili din urbanism simuleaza o dezbatere publica pentru schimbarile ce se anunta in zona si distrug casele boieresti, obligand batranii ce mai locuiesc acolo sa suporte “bombardamentele” afaceristilor de carton si deranjul meltenesc, inimaginabil din zona. Va lasam sa priviti imaginile si redam mai jos comentariile unora dintre cei direct afectati!

RAMANE O INTREBARE: CE A FACUT FOSTUL PRIMAR BOSCODEALA CU 16 MILIOANE DE EURO SI CE A “FACUT” TOMA CU UN BUGET DE 10 ORI MAI MARE? – 160 DE MILIOANE DE EURO? MEDITATI!

Iulian Gavriluta

P.S. Sa ne inteleg bine, nu avem de-a face cu fostul primar, nu ne-a sponsorizat niciodata (cum zic niste trepadusi flausati – pseudojurnalisti naimiti), nu o face si nici nu avem de gand sa facem asa ceva! NU facem parte din nicun partid si nici nu ne-a platit nimeni sa scriem asa! Este strict parerea noastra, a celor care ne scriu, a majoritatii buzoienilor (din pacate nu ies toti acestia la vot!) si a celor din afara care observa mizeria orasului si incotro se intreapta toate aceste minciuni patologice, elucubrate de Toma, presa platita si acolitii din grupul infracitonal organizat!

 

Despre vechile si noile probleme penale ale edilului si a celor apropiati - intr-un episod viitor (Mociornita, Marfin Bank, etc)

COMENTARIILE BUZOIENILOR    :

S-a decopertat trotuarul(din stânga) până la temelia caselor, a gardurilor , s-a pus nisip, s-a desfundat canalizarea stradală. Astăzi am înțeles ca se face același lucru și pe trotuarul cu Lic Agricol. Îmbucurătoare vești! Dar pe stradă dacă tot se decoperteaza de ce nu se verifică și înlocuiesc după caz: țevi gaze, apă, telefonie, internet, electrica în subteran?

Peste ceva vreme vin iarăși cu ,,gauritul" străzii.

De asemenea când cara,,gunoiul"de la nr.16 și când igienizeaza curtea de buruieni,,ca în Pădurea virgină", după ce se termină asfaltarea?

Ar fi o temă pentru inspectorii de mediu, nu?”

Cu siguranță sunt bani ,,de muls"! Măcar să își arunce gunoaiele sau nu are bani sa plătească la RER sau aduce vacile pe islaz de la Amaru...că doar e ,,mare fermier"!

De când a început,,reabilitarea străzii " nevasta celui care a concesionat terenul ( cel din Bariera Ploiești cu Shasul de mașini și utilaje) e în,, priza ". Merge din casă în casă pe la vecini...nu știu ce vrea, că la mine nu are nas sa vină!”

Vă invit pe strada Crizantemelor viitor ,,cartier rezidențial "! E drept că nu poate fi frumos fără să fie deranj, dar nici chiar așa! Nu ai nici-un trotuar pe unde sa poți merge, nu carosabil, iar elevii de liceu în loc sa le deschidă poartă de pe Pompiliu Ștefu, înoată prin noroi , că la ferma de vaci!

Canalizarea stradală înfundată( se tot chinuie sa o desfunde), în loc sa înlocuiască, țevi vechi ciuruit, dar ei lucrează...”

Cu siguranță încearcă să ne adapteze la viță la țară, că tot vrea sa ne înfrațească cu Ținteștiul ! Oricum pe ,,uliță " s-au mutat numai ,,oameni de afaceri " cu aceleași origini și,,arbori genealogici "!

Oricum ieri mi-am cumpărat,,gumari " să răzbat până în civilizație, la Parcul Banu. Acolo, schimb încălțările cu altele de doamnă, că nu pot întra de la ,,vaci" în birou!”

“În spatele blocurilor vis-a-vis de Hotel Pietroasele...se poate vedea de la balconul Primăriei: blocuri anvelopate pe bani europeni, dar ,,grajdul" în spatele ,,palatului"…îmi pare rău că nu mai am și fața blocului cu parcarea amenajată și tarifare conform HOT Primăriei...că de fața ,,rujata", spatele la Colhoz…”

VA URMA!

AdSense 4