FOTO - Campionatul National de Rovere, desfasurat la Vulcanii Noroiosi

„Temerarii astronomi“ de la Colegiul Economic si „Urmasii lui Copernic“ de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret“, alaturi de alte 146 de unitati educative din tara participante, au ajuns la finalul Concursului National Interscolar „Nicolaus Copernic“. Inventiile lor au facut dovada creativitatii si a seriozitatii participarii in cadrul acestui concurs. 
Coordonatorul echipelor buzoiene este profesorul Serenella Liliana Dinu, de al carei nume se leaga o serie de simpozioane si concursuri in plan regional, national si international si a carei activitate a fost monitorizata cu interes de ziarul nostru. Concursul a fost organizat de catre Asociatia Secular Umanista din Romania, cu sediul in Bucuresti, avand ca parteneri institutii cu rezonanta in domeniu: ESA (European Space Agency), ESERO (European Space Education Resource Office) Romania, Insitutul Polonez Bucuresti,  dar si  sponsorul principal, System Plus SRL Romania. Concurentii au fost prezenti cu inventiile lor la Campionatul National de Rovere, desfasurat la Vulcanii Noroiosi. Tinerii pasionati de explorarea spatiului, dar si de robotica au avut prilejul sa arate ca pot construi masini, ce-i drept la scara redusa, care sa rivalizeze cu vehiculele folosite de NASA pentru a explora planetele din sistemul nostru solar. Noua echipe mixte, formate din elevi de liceu cu varste cuprinse intre 14 si 19 ani, au avut ocazia sa-si probeze inventiile in cadrul Campionatului National de Rovere. Si pentru ca asemanarea sa fie si mai mare, intrecerea s-a desfasurat la Vulcanii Noroiosi, unde relieful pare sa creeze impresia unei incursiuni in spatiu, un loc plin de solitudine si de mister.
 
 
Adrian Constantin
 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #1 profesorPopa Claudia 01-12-2015 21:41
Nu am stiut de aceasta activitate. Va felicit, atat pe organizatori, cat si pe participanti!
Citat