FOTO/VIDEO - GTC Trophy 2015 - Ziua cea mai lunga din off road-ul romanesc a ajuns la finish. Cine a castigat marele premiu

110 concurenti, 55 de bolizi 4x4, 500 de kilometri si 30 de ore de traseu, premii in valoare de 6.000 de euro. GTC Trophy 2015, competitia de off-road organizata, la sfarsitul saptamanii trecute, de clubul sportiv GTC Motorsport in statiunea Sarata Monteoru, din judetul Buzau, si-a desemnat castigatorii celor trei clase competitionale – Open, Standard si Hobby.

 Aflata la cea de a patra editie, GTC Trophy a avut anul acesta un format inedit, o combinatie de off-road si anduranta, care i-a solicitat la maximum pe participantii care au avut de infruntat sute de kilometri de traseu condensati in aproximativ 30 de ore de condus pe teren accidentat, atat ziua, cat si noaptea.

Concurentii au luat startul vineri, 25 septembrie, la ora 14.00, si au avut la dispozitie 24 de ore pentru a parcurge cei peste 200 de kilometri de traseu la fiecare clasa. Cei care au reusit sa treaca linia de sosire au avut de infruntat o ultima provocare – proba Super Speciala, desfasurata in padurea Paducel, din statiunea Sarata Monteoru. O premiera a fost clasa Hobby, destinata pilotilor amatori dornici sa incerce experienta unei competitii de off-road. Acestia au avut de trecut probe de indemanare si de navigatie, beneficiind si de un curs de off-road oferit de organizatori.

Festivitatea de premiere s-a desfasurat sambata, 26 septembrie. La clasa Open, premiul cel mare, constand intr-un troliu in valoare de 10.000 de lei, a fost castigat de echipajul format din Sorin Parvulescu si Maurilio Zani.

“Mi-a placut foarte mult acest format inedit de competitie, unic in Romania,  de a concura continuu pe timp de zi si de noapte. Astfel, fiecare concurent a avut propria strategie: unii au mers mult pe timp de zi si eu luat pauza noaptea, iar altii, printre care ma numar si eu, au preferat traseul de noapte pentru ca era mai liber. Am reusit sa castig datorita unei strategii bine pusa la punct inaintea competitiei, a unei masini noi, dar, mai ales, datorita navigatorului Maurilio Zani, cu care sunt si foarte bun prieten”, a declarat Sorin Parvulescu, castigator la Clasa Open.

De asemenea, Magda Danciu si Cornel Zamfirescu au ocupat cea mai inalta treapta a podiumului la clasa Standard, iar la clasa Hobby invingatori au iesit Ionut Modruj si Cosmin Doleanu.

“A fost o competitie foarte frumoasa si interesanta datorita acestui format inedit. Eu am preferat sa concurez mai mult pe timp de zi pentru ca atunci poti rula cu o viteza mai mare. Noaptea am parcurs doar doua sectiuni din traseu, apoi am luat pauza. Cel mai mult m-a ajutat experienta pe care am acumulat-o, dar si un navigator excelent, Cornel Zamfirescu”, a precizat Magda Danciu, castigatoarea clasei Standard.

GTC  Trophy 2015 - cea mai lunga zi din off road-ul romanesc – s-a desfasurat sub egida F.R.A.S. – Federatia Romana de Automobilism Sportiv. Partenerii principali ai evenimentului au fost Red Bull Romania, Hitachi Powertools Romania, Pick-Up.Ro, RUD Romania, Line-X Romania si GTC Auto. De asemenea, competitia a fost sustinuta si de Ferma Dacilor, Cabana Izvoranu, Hotel Cazino, Bristot, Ursus, Jidvei, Fasonare Otel, Vesta, Lex Protect, Human Performance Development International, Today Advertising, 4x4 Adventure, Șugaras si Alu-Fix.

 

I.G.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează