New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

VIZITA CEAUSISTA LA INTREPRINDERILE “LOR” DIN BUZAU! Declaratii pompoase si minciuni oficiale, alaturi de mass-media aleasa “pe spranceana”! DEZVALUIRI!

VIZITA DE LUCRU COMUNISTOIDA LA BUZAULa Buzau a inceput in mod neoficial – Campania electorala pentru alegerile din 2024! Cine credea ca obiceiurile comunistoide ale vremurilor ce se doreau uitate – cele dinainte de 1989 – au apus, se inseala amarnic! Progeniturile fostei nomenclaturi comuniste si chiar unii supravietuitori si colaborationisti cu vechiul regim au facut “un desant”, in mare taina, vineri 10.02.2023, la cateva intreprinderi din Buzau (atatea cat au mai rams, dupa ce tot ei le-au faiimentat sau “privatizat”).

Societatile vizitate: Green Group, Yazaki si Sara

Evident, carcotasii sau postacii vor argumenta ca, unele din aceste societati nu au deloc legatura cu fostul regim si ca este o afirmatie putin fortata! Se prea poate, dar stim sigur ca nimic nu misca in “Republica Buzau” fara acordul noii nomenclaturi comunistoide de la Guvern si Palatul Comunal. Poate, in functie de timp, vom dezvalui si cum s-au “intamplat” sa aterizeze aici aceste firme, pe ce terenuri, cu ce “facilitati cadorisite” pe bani publici, cine au fost cei din spatele afacerilor si alte lucruri interesante despre cum se fac afacerile la Buzau!

Deocamdata sa ne ocupam putin de “vizita de lucru” a marimurilor recente, la societatile mentionate si de afirmatiile gogonate, preluate “pe jgheabul” presei platite sa minta!

Ministrul Florin Spătaru: „Buzăul este un pol industrial important pentru economia românească” Afirmatia acestui oficial este una de ras, fie si numai daca amintim ca niciun investitor serios nu a calcat pe aici de cand Toma faliment este la carma orasului dat lui! Mai mult, potrivit ultimelor statistici (INS si cele ale Camerei de Comert Buzau), in 2022, fata de 2021 au crescut indsolventele firmelor cu peste 70 la suta, ceea ce ne situeaza pe PRIMUL LOC PE TARA la aceasta trista statistica!

Nu vrem sa ne extindem in acest articol si la “calitatea” respectarii normelor de munca, a programului si la alte aspecte ce tin de Inspectia Muncii si nici la nenumaratele mesaje de la buzoieni care deplang “sclavia” practicata in unele societati vizitate de efectivul de partid neocomunist!

Intra in scena Lucian Romascanu, ministru Culturii (de ce viziteaza un ministru al Culturii, fabricile…? Sa le “culturalizeze”?)

Liderul PSD Buzău, Lucian Romaşcanu: „Un reprezentant al mediului de afaceri a solicitat o măsură anunţată deja de PSD, şi anume reducerea taxării muncii. Este o propunere ce vine din mediul de afaceri şi colegii noştri de coaliţie ar fi trebuit să îmbrăţişeze această chestiune. Sper ca tipul acesta de semnale vor face ca decizia în coaliţie să fie luată în această direcţie, munca este mult prea taxată, iar resursele pentru reducerea taxării muncii trebuie să vină din acea taxă de solidaritate pe care o promovăm, iar ceea ce facem şi ce ne dorim să implementăm este în linie cu ceea ce mediul de afaceri îşi doreşte”

COMENTARIUL REDACTIEI – Stiti cat se cheltuie pe un muncitor strain adus la Buzau? In medie in jur de 30.000 de euro plus spagi si comisioane! Un muncitor strain adus din afara are un salariu mult mai mare ca un roman, calificat in domeniu! Recent, Curtea de Conturi (Camera de Conturi Buzau), in ultimul Audit dat publicitatii in EXCLUSIVITATE de News Buzau a aratat deficiente grave in desfasurarea santierelor buzoiene in care lucreaza strainii. La fel, surse din respectivele santiere (vezi cel de la Colegiul Eminescu din Buzau, unde nu se mai termina de peste 2 ani lucrarile si se cer mereu suplimentari de fonduri din bani publici!) ne-au declarat, sub protectia anonimatului ca muncitorii straini traiesc in conditii improprii, nu le sunt date salariile la timp si au parte de tot felul de injosiri – multi dintre ei aleg sa plece neanuntati de la locul de munca, satui de tratamentul ilegal si inuman al sefilor! Evident, sunt multe nereguli si legislatia din tara nu este respectata (cine nu stie ca in orice tara civilizata din Europa, intaietate la angajare au cetatenii tarii respective si de abia dupa epuizarea tuturor posibilitatilor se apeleaza si la foirta de munca din afara tarii?!), dar toata Puterea legislativa si de control este in mainile lor si nimeni nu misca nimic pentru revenirea la normal.

Firmele si societatile controlate de gasca penala de la Primaria Buzau sunt entitatile cu cele mai mari datorii la bugetul local!

Mai este o afirmatie a ministrului Romascanu, care ne-a atras indeosebi atentia: “…95 la sută din bugetul Primăriei Buzău direct este asigurat din contribuțiile mediului de afaceri!”.

Sa va explicam si acest fapt: Asa cum s-a intamplat si in vremea vechiului regim de la Palatul Comunal – al primarului Boscodeala, acolitii de partid, patronii de carton ai judetului au in continuare parte de scutiri ilegale si contracte preferentiale. Sa ne aducme aminte de scandalul cu “scutirile de taxe si impozite” anchetat de DNA si terminat nu de mult, “in coada de peste” de la Buzau! Credeti ca s-a terminat cu “smecheria”? Nicidecum. Surse din interiorul Administratiei Publice Locale si informatiile aduse la cunsotinta jurnalistilor nostril de catre unii consilieri locali municipali arata clar ca: TOTI MARII DATORNICI LA BUGETUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BUZAU sunt acolitii sau cei direct controlati de primarul Toma si gasca penala! Atunci, cum ramane cu afirmatia ministrului CULTURII? Evident, este o intrebare retorica – bunul simt si cifrele vorbesc!

CA SA NU O MAI LUNGIM…

Incercam sa incheiem acest material cu urmatoarele cuvinte ale “no-name”ului ministru al Economiei - Florin Spătaru: “… trebuie să ajutăm mediul de afaceri să îşi păstreze competitivitatea, să păstrăm locurile de muncă, să facem investiţii şi să asigurăm cadrul necesar pentru creşterea economică”.

Pai cum tovarase Spataru, cum vreti sa “pastrati competitivitatea” cu oameni ca Toma care a falimentat atatea firme personale si a daramat atatea societati publice si a indatorat populatia municipiului Buzau pe sute de ani? Cum vreti sa infloreasca economia judetului cad nu se angajeaza nicio femeie de service fara ”pile la partid”?, Cum vreti ca buzoienii sa traiasca mai bine, muncind cinstit, cand isi platesc taxele din ce in ce mai mari, venite de la Primarie si de la consilierii “de carpa” ai PSD, iar in schimb nu au locuri de parcare, sosele moderne, asfalt de calitate, lucrari bune si un oras mai curat? Dumneavoastra pe unde v-ati deplasat la respectivele societati vizitate in mod ceausist? Cu elicopterul, cumva? V-au placut vesnicile santiere din oras, facute nu pentru mai binele buzoienilor, ci pentru mai binele spagarilor care implementeaza asa zisele Fonduri UE? Voi traiti pe lumea asta sau doar in bula voastra de interes? Sa va fie rusine!

Continuam altadata cu amanunte interesante!

Reamintim –Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut vineri, 10 februarie, o vizită la câteva fabrici din Buzău, pentru a vedea cum pot ajuta autoritățile mediul de afaceri buzoian. Alături de ministrul Economiei a fost și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, totodată președinte al organizației județene a Partidului Social Democrat, primarul Buzăului, Constantin Toma, primarul Râmnicului, Sorin Cîrjan, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu și vicepreședintele Adrian Petre, subprefecții Constantin Cristea și Gabriel Ilie, responsabili din Ministerul Economiei, precum și parlamentarii social-democrați Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș.

Autoritățile au vizitat fabricile Green Group, Yazaki România și Sara SRL,

Iulian Gavriluta

AdSense 4