FOTO/VIDEO - Festivalul carnatilor de Plescoi – 3 si 4 octombrie 2015

Pe o vreme  e poveste - cu soare cald si inmiresmat de toamna, asa cum ne-am obisnuit, in fiecare an, Pensiunea „Casa Matei” din Berca organizeaza, Festivalul Carnatilor de Plescoi, a VIII-a editie (3 – 4 octombrie 2015).  Evenimentul amintit, a fost deschis de “Nemuritorii” - haiducii calare pe cai, care si-au facut o intrare triumfatoare in “arena” pensiunii. 

Carnatii de Plescoi, reprezinta prima marca traditionala inregistrata in Romania, iar reteta lor este pazita cu strajnicie inca de pe vremea haiducilor care cutreierau aceste meleaguri. La festival nu numai carnatii sunt vedetele ci si soiurile alese de vin si must care fac deliciul celor prezenti. La fel, gratarele, ceaunele cu fasole si tocanita sfaraie si imbie oaspetii sa guste din preparatele pregatite cu multa migala. Muzica populara incante cu siguranta urechile celor care vor trece pragul festivalului, indemnand la distractie si voie buna. De asemenea se va organiza “Miss carnatii de Plescoi” si se vor face demonstratii in aer liber – de catre mari maestrii bucatari -  cum trebuie pregatita o mancare adevarata, la ceaun. La manifestare au participat si oficialitati locale din berca, Buzau si din capitala. S-au remarcat - deputatul PSD Marcel Ciolacu, vicepreseintele CJ Emanoil Neagu si primarul din Berca....Marcu, care trage..."cu arcu" smiley

REVENIM CU VIDEO.

I.G.

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează