New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

DOSARELE LUI DIDIMOS - Epopeea minciunilor si a prețului apei la Buzău. De la NU scumpim și ce salarii nesimțite are conducerea CAB din 2016, la .... realitatea de azi!

Epopeea minciunilor la Compania de Apa BuzauIulie 2016 Începe atacul la conducerea CAB "Am cerut public demisia directorului general Ionel Tescaru de la Compania de Apă. Buzăul are cel mai mare preț la apă, iar calitatea apei o știm cu toții. Din pacate, Compania de Apă este profitabilă doar pentru management și firmele private care lucrează cu ea. Nu pentru buzoieni. Avem nevoie de o schimbare”. (sursa: https://www.dcnews.ro/tupeu-maxim-dupa-reforma-lui-constantin-toma-psd-atac-incredibil_510882.html?)

Ianuarie 2018 Toma invocă calitatea apei potabile furnizată de CAB În acelaşi timp, primarul atrage atenţia consilierilor locali şi în legătură cu calitatea apei potabile pe care Compania o livrează abonaţilor din municipiu. (sursa: https://adevarul.ro/stiri-locale/buzau/constantin-toma-compania-de-apa-trebuia-sa-dea-1840215.html)

2018 se acutizează războiul Toma – Tescaru la Compania de Apă Buzău. La începutul lui februarie, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că va depune mai multe sesizări penale împotriva directorului Companiei de Apă Buzău, dar şi a reprezentanţilor acţionarilor şi a cerut public demisia preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, din funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Buzău 2008”, din cea de preşedinte al Consiliului Judeţean şi din cea de preşedinte executive al PSD Buzău. (sursa: https://observatornews.ro/social/corpul-de-control-al-primuluiministru-la-compania-de-apa-din-buzau-201394.html)

Iunie 2018 Este introdusă în coasta conducerii CAB viitoarea directoare Aflat într-un permanent război cu resposabilii operatorului regional, edilul-şef Constantin Toma a reuşit să-şi infiltreze un om de încredere în conducerea Companiei de Apă. Noul director adjunct, în locul inginerului Dumitru Cristea, ieşit la pensie, este Simona Săvulescu, cea care, în calitate de consilier personal al primarului Toma, coordonează implementarea sistemului de management japonez Kaizen în Palatul Comunal. Cu toate acestea, noul adjunct al Companiei este ignorat, reclamă Constantin Toma. (sursa: https://www.campusbuzau.ro/noul-director-adjunct-boicotat-la-compania-de-apa-savulescu-se-plange-conducerea-neaga-acuzatiile/)

Martie 2019 NU crește prețul apei „Nu mai creștem prețul apei nici măcar simbolic, cu 2%, chiar dacă firma de apă va accesa proiecte importante cu fonduri europene. „Noul director, înscăunat pe 29 martie, și-a intrat în pâine și va propune un nou plan de management. Nu vor mai crește prețurile, ci se vor reduce costurile. Asta poate însemna și reduceri de personal. Se lucrează la o nouă organigramă. Ca să nu existe discuții, personalul va fi evaluat de o firmă independentă, care se ocupă la nivel național cu așa ceva”, a anunțat primarul.

Toma a mai anunțat că la Compania de Apă, după Primăria Buzău, se va aplica sistemul japonez Kaizen, care are ca finalitate un produs mai bun calitativ, la un preț mai mic și cu un timp mai mic de livrare. (sursa: https://www.buzoienii.ro/ce-se-va-intampla-la-compania-de-apa-veste-proasta-pt-angajati/)

Septembrie 2019 Se anunță investiții epocale. La Buzău, vor fi schimbate aproape în întregime conductele de apă care au avut de suferit de pe urma trecerii timpului, vor fi regularizate canalele de scurgere și se va rezolva problema majoră a acumulărilor de apă pe străzi din cauza diferențelor dintre capacitățile de preluare. La aceste performanțe manageriale se adaugă și o grijă continuă a managerului Companiei de Apă Buzău cu privire la calitatea apei, obținerea unui raport bun între cost și beneficii și mai ales, de a supraveghea ca rețeaua de apă potabilă să fie în permanență în siguranță. Se poate spune că marile realizări pe care buzoienii le așteptau în timp și pentru care orizontul de așteptare era destul de mare s-au și înfăptuit printr-o muncă asiduă a directorului Companiei de Apă Buzău, a echipei sale, dar și cu sprijinul și îndrumarea primarului Constantin Toma. (sursa: http://revistaverde.ro/2019/09/30/performanta-de-exceptie-in-actul-managerial-la-compania-de-apa-buzau/)

Noiembrie 2021 Creștem prețul apei. Pentru susținerea contribuției proprii a Companiei de Apă, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008 și toate Consiliile Locale implicate au aprobat, cu Hotărârea nr. 19/ 27.11.2019, o strategie de tarifare care prevede o ajustare graduală a prețului apei potabile și a tarifului de canalizare–epurare pentru perioada 2020–2025.

În acest context, Compania de Apă Buzău anunță intenția de ajustare a prețului apei potabile furnizate, a tarifului pentru serviciul de canalizare–epurare și a tarifelor la serviciile conexe activității de apă potabilă și canalizare–epurare. În conformitate cu Decizia A.N.R.S.C. nr. 181/17.11.2021, pentru anul 2022, propunerile de ajustare sunt: pentru apă potabilă 13,20%; pentru canalizare–epurare 19,60%. (sursa: https://opiniabuzau.ro/cu-cat-se-scumpesc-apa-si-canalizarea-de-la-1-ianuarie/)

Noiembrie 2021 Creștem prețul apei. Scumpirea apei potabile, la Buzău, este programată pentru începutul anului 2022, conform strategiei de tarifare aprobată încă din 2019. Așadar, prețul apei potabile la Buzău rămâne deocamdată nemodificat. Dar nu pentru mult timp. Conform strategiei de tarifare a Companiei de Apă, aprobată încă din 2019, cu valabilitate până în 2025, inclusiv, la începutul fiecărui an prețul apei potabile și canalizării este majorat. Cu alte cuvinte, buzoienii vor plăti mai mult pentru aceste servicii de la începutul anului viitor, când se vor aplica cele mai mari majorări din această perioadă. Pentru 2022, sunt prevăzute majorări de circa 13% pentru apă, și de aproximativ 19% pentru canalizare. (sursa: https://sansanews.ro/asta-ne-mai-trebuia-se-scumpeste-si-apa-cat-vom-plati-de-anul-viitor/)

Noiembrie 2022 Creștem prețul apei. Compania de Apă Buzău a anunțat azi majorarea tarifelor. Astfel, din 2023, metrul cub de apă va crește cu 9%. Pentru serviciul de canalizare, tariful se va mări cu doar 0,5%. (sursa: https://www.buzoienii.ro/cu-cat-va-creste-pretul-la-apa-si-canal-in-buzau/)

Decembrie 2021 Apă și canalizare mai scumpe, începând cu 1 ianuarie 2022. Locuitorii municipiului Buzău, precum și cei din unitățile administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău-2008” vor plăti un tarif majorat cu 13,20% pentru apă și cu 19,60% pentru canalizare-epurare. (sursa: https://reporterbuzoian.ro/se-scumpeste-apa-in-buzau-tarife-majorate-de-luna-viitoare/)

Martie 2023 Am verificat prețurile celorlalte companii similare de pe piață și am observat că la Satu Mare, care și cei de acolo au obținut o finanțare asemănătoare Companiei de Apă Buzău, costul apei este, paradoxal, mult mai mic decât la Buzău, ca de altefel peste tot în țară. Spre deosebire de alte societății similare subordonate consiliilor locale din țară, la Buzău, circa 42% din cheltuielile Companiei de Apă se duc pe salariile angajaților, circa 54 de milioane de lei, anual, pentru cei 702 angajați.

Ne-am oprit atenți asupra salariului directoarei Simona Săvulescu, o interfață a primarului Buzăului, Constantin Toma, cel care a și propulsat-o în această funcție. Directoarea Companiei de Apă Buzău are un salariu anual de 205.537 lei, ceea ce reprezintă circa 17.000 de lei pe lună, fiind totodată unul dintre cele mai mari salarii din țară, pentru o poziție asemănătoare. (sursa: https://blitz24.ro/anchete/cele-mai-mari-facturi-din-tara-directoarea-companiei-de-apa-buzau-are-un-salariu-anual-mai-mare-decat-al-presedintelui/)

Aprilie 2023 Directoarea Companiei de Apă Buzău, Simona Săvulescu, explică de ce tarifele pentru serviciul de alimentare cu apă și cel de canalizare-epurare sunt atât de mari. „Prețul ne-a fost impus! Nici mie nu-mi convine”, a declarat managerul, conform site-ului buzoienii.ro. (sursa: https://reporterbuzoian.ro/de-ce-platesc-buzoienii-cea-mai-scumpa-apa-din-tara-explicatia-directoarei-savulescu/)

 

NU mai votati si nu va mai faceti partasi prin indiferenta la nesimtire, minciuna, smechereala si impostura!

 

DIDIMOS

AdSense 4