UPDATE - FOTO/VIDEO - Co-presedintii PNL: Alina Gorghiu, Vasile Blaga la Buzau. Vezi aici amanunte.

Co-presedintii Partidului National Liberal Alina Gorghiu si Vasile Blaga au venit sambata, 24.10.2015, la Buzau si la Ramnicu Sarat, pentru a se intalni cu membrii PNL din judetul nostru. Cei doi co-presedinti au fost insotiti de  secretarii generali Gheorghe Flutur si Marian Petrache. 

Vizita delegatiei liberale a inceput in muncipiul Buzau, la ora 10,00, la Statiunea de Dezvoltare - Cercetare pentru Legumicultura Buzau, unde liderii partidului au participat la o actiune civica de plantare a unor pomi fructiferi, in cadrul actiunii „Romania prinde radacini“. Incepand cu ora 11.00, liderii Partidului National Liberal au vizitat o fabrica de confectii cu 200 de angajati din municipiul Ramnicu Sarat. Potrvit programului oficial anuntat urmeaza incepand cu ora 15.00, sedinta Birourilor Reunite ale PNL Buzau, cu participarea invitatilor de la centru, in cadrul careia se va face o analiza a activitatii organizatiei judetene a Partidului National Liberal si se va discuta pe tema unei bune implementari a protocolului de fuziune la nivelul judetului Buzau. Ultimul punct al vizitei se va desfasura incepand cu ora 16,30, cand va avea loc intalnirea cu membri de partid din judetul Buzau, precum si o conferinta de presa.

Alina Gorghiu, la SCDL Buzau:Din pacate, statiunea inteleg ca a avut 500 de hectare, iar jaful a fost de 400 de hectare, astfel astazi activitatea din institutie se desfasoara cu foarte putin. Dar iata, cum se poate si cu mineriadele, poate vor fi gasiti vinovatii (...) Romania este o tara cu 0,4 la suta PIB pentru cercetare, este clar ca astfel nu vom evolua in nicio directie, pentru ca bugetul pentru Cercetare, la fel cum este cel pentru Educatie, este mizerabil”.

 

UPDATE - Dupa discutiile din public (primarul din Ziduri) legate de problemele dintre PDL si PNL: 

Alina Gorghiu la Rm.Sarat: "...Nu mai exista nici fostul PDL, nici fostul PNL si cine nu pricepe acest lucru mai bine pleaca. Sunt cat se poate de categorica in aceasta remarca. Adversarul nostru nu e in interiorul partidului. Adversarul nostru este PSD, asta trebuie sa priceapa toata lumea”.

Vasile Blaga: “Statiunea, in loc sa fie ajutata de Guvern si de autoritatile locale, aici a fost unul dintre cele mai mari jafuri si nu a raspuns nimeni. Este tipica aceasta actiune a administratiilor conduse de pesedisti, situatii similare sunt peste tot, ei trateaza proprietatile pe care le gestioneaza ca pe propriile mosii. Din nefericire, iata unde am ajuns. Cand noi am fost la guvernare,  ponderea sumelor alocate, a investitiilor pentru cercetare a fost mult mai mare. Acum suntem la cel mai mic nivel atins vreodata, atat pentru cercetare, cat si pentru investitii”.

 

Vasile Blaga, la Rm.Sarat:  "...cei care nu inteleg ca in prezent e un singur partid, PNL,  „mai bine isi gasesc alta cale”.

 

Vasile Blaga la conferinta de presa: ”…in politica nu trebuie sa spui niciodata “niciodata”, aici raspunsul e categoric nu, cand vine vorba de o colaborare cu PMP si Traian Basescu campania electorala, noi, dupa ce democratic l-am desemnat pe Iohannis candidat, imi aduc aminte clar cum a spus domnul presedinte; pentru ca eu asa ii voi spune cat voi trai, pentru ca mi-a fost presedinte de partid si presedintele de tarii: “Vasile, puteai sa gasesti pe cineva mai bun”. 

 

Alina Gorghiu despre moartea politistului Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei: ” …Sunt in continuare intrebari la care Oprea nu a raspuns. Si vorbim de patru zile de tacere de cand politistul Bogdan Gigina si-a pierdut viata in misiune. Se distruge credibilitatea institutiilor, in primul rand a Ministerului de Interne, a carui credibilitate trebuie aparata de oricine, inclusiv de ministru, dar, iata, ca se refuza o explicatie, o reparatie morala, familia merita toate explicatiile despre ce s-a intamplat acolo. Daca aceste lamuriri nu vor fi facute publice, atunci se impune o demisie, e un gest necesar, iar daca nu va fi, se impune demiterea de catre premierul Ponta…Vorbim de mijloace parlamentare: o motiune simpla impotriva ministrului de Interne, o comisie de ancheta, interpelari si orice mijloc parlamentar care va reusi sa lamureasca o situatie pe care avea obligatia domnul Oprea sa o lamureasca. Nu a facut-o, noi punem interesul public inaintea oricarui interes politic. Luni, vom discuta cu grupurile parlamentare, vom discuta si vom opta pentru partia parlamentara cea mai eficienta. Putem face interpelari fata de diverse institutii, sa chemam ministrul in Parlamentar, sunt multe parghii pe care le vom analiza si luni va vom prezenta decizia pe care grupurile parlamentare o vor lua”, a precizat Gorghiu.

 

I.G.

 

 

UPDATE: La conferinta de presa a fost prezent, pe langa cei mentionati mai sus si Catalin Predoiu.

 

 

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează