New News Buzau header

LIVE - TV NEWS BUZAU - EMISIUNILE CARE CONTEAZA !

DEZASTRU IN BUZAUL KAIZERIAN AL LUI TOMA FALIMENT – SE INCHID FABRICILE! 400 de angajati pe “recomandari” si supusi la un tratament de munca sub limita legii, de la Yazaki – firma inaugurate de PSD Buzau, parasesc fabrica. Societatea se inchide!

Yazaki faliment Toma BuzauPE CE PUNE MANA CEL MAI SLAB PRIMAR DIN BUZAUSE USUCA! Nimic nu rezista in “Republica lui Toma faliment”! Ultimul exemplu - Yazaki, firma japoneza (inaugurata cu fast de capii PSD Buzau, in urma cu 2 ani) care se ocupa cu componente pentru industria auto, a anuntat ca isi inchide filiala din Buzau din “lipsa comenzilor” pentru piata de profil. Astfel, in aceasta toamna vor fi disponibilizati intr-o prima transa aproximativ 100 de angajati, urmand ca alti peste 300 (total 400) sa isi piarda locul de munca, in perioada urmatoare. In ultima vreme, zvonurile anuntau ca tot mai multe abuzuri in ceea ce priveste relatiile de munca sunt la unitatea respectiva, dar acestea erau repede acoperite fie de cei responsabili de acolo, fie de “pilele si relatiile” politice, ale unui anumit partid politic din municipiul Buzau. Nu este singura fabrica din oras care isi inchide portile – reamntim, Air Liquide, alta fabrica importanta din oras si-a mutat producția la Chitila. La fel, Heurtey Petrochem Manufacturing (din curta fostei IUT sau mai nou - BETA) si-a incheiat socotelile la Buzau la sfârșitul anului 2022.

CONCLUZIA?

La toate aceste obictive care au fost inaugurate cu “surle si trambite” de Toma faliment si compania, se adauga alte esecuri – venite pe filiera KAIZEN – Romet, Aromet, Prestcom, RAM, urmeaza Compania de Apa Buzau…poate chiar Primaria si altele. Daca mai adaugam gradul de indatorare istoric al buzoienilor si faptul ca la Buzau “siroaie” de politicieni (mai ales PSD) au anuntat creerea unor locuri de munca si a unui Parc Industrial (nimic din acestea nu s-au materializat!), avem o imagine mai clara a dezastrului economico-social in care se zbate municipiul si judetul Buzau, acaparat de “Grupul infractional de la Metalurgica”, patronat de meltenaul Toma faliment – cel mai slab primar al Buzaului din toata istoria recenta a orasului!

I.G.

AdSense 4