ULTIMA ORA:

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

FOTO - Ziua Internationala a Educatiei, sarbatorita cu fast la Pogoanele

a orasului Pogoanele, incepand cu ora 9.00. Au participat 450 de elevi din 20 de scoli din judet care s-au intrecut  in jocuri sportive, concursuri de dans si de cultura generala. Au fost impartite premii din partea organizatorilor. Activitatea s-a incheiat cu un spectacol al ansamblului de cantece si dansuri populare “Ciuleandra” din Pogoanele. Tinerii artisti de la “Ciuleandra” au fost invitati si duminica, 6 octombrie a.c., la Festivalul Carnatilor de Plsscoi de la Berca, dar nu au putut canta din cauza evenimentului tragic intamplat acolo (o persoana a decedat in urma asfixierii mecanice cu bucati de carne provenite de la carnatii de Plescoi).

I.G.

Comments are now closed for this entry

EDITORIAL

ayatollah ali khamaneiAli Khamenei risca sa aiba o soarta asemanatoare cu cea a lui Nicolae Ceausescu. Revoluţia din România din perioada Crăciunului anului 1989 i-a pus pe clericii Iranului într-o situaţie extrem de dificilă şi ar putea reprezenta o lecţie pentru ei, legată de felul în care o criză politică din Republica Islamică ar putea să se încheie. În timp ce lucurile scăpau de sub control în România comunistă, dictatorul Nicolae Ceauşescu era primit ca oaspete de onoare la Teheran. Atunci când s-a întors acasă şi a fost executat, liderii Iranului s-au trezit derutaţi de motivele pentru care au întins covorul roşu unui despot brutal detestat de către propriul popor. Ziarele şi parlamentarii au pus presiune pe preşedintele de atunci, Akbar Hashemi Rafsanjani şi pe ministrul de Externe, Ali Akbar Velayati. Rolul de a rezolva lucrurile i-a revenit proaspătului lider suprem Ali Khamenei. El a făcut apel la unitate în ceea ce priveşte haosul legat de Ceauşescu şi ambasadorul Iranului la Bucureşti a fost demis pentru că nu a avertizat că tiranul României era vizat de o înlăturare.  

TurnatorulStimaţi cititori, Dintodeauna şi pretutindeni au existat, şi vor mai exista, persoane care informează autorităţile asupra unor aspecte ale vieţii sociale la care ele, autorităţile, nu pot avea un acces direct. Aceste persoane nu trebuie confudate însă cu spionii, care sunt nişte profesionişti ai informaţiilor de orice fel, din spaţiul extern al unei ţări, în folsul căreia ei lucrează, de cele mai multe ori, dintr’o patimă idealistă, curată sau nemernică. Procuratorii neprofesionişti ai informaţiilor sunt priviţi uneori cu simpatie, alteori cu scârbă de către grupul comunitar căruia îi aparţin. Şi asta se întâmplă în funcţie de realitatea politică a ţării respective. Dacă un popor trăieşte într’o stare de libertate, atunci informatorii neprofesionişti sunt nişte adevăraţi voluntari care doresc cu adevărat binele comunităţii, semnalând iregularităţi şi, de multe ori, oferind sugestii de îmbunătăţire a stării de fapte. Dacă, dimpotrivă, un popor traversează o stare de ocupaţie, străină sau a unor forţe interne fără-nici-un-dumnezeu, atunci informatorii neprofesionişti devin, în ochii celor mai mulţi cetăţeni de rând, nişte dejecţii sociale, nişte lepădături, provocatoare de scârbă, ele reprezentând, neoficial dar printr’un larg consens, un pericol pentru fiecare individ “normal”.

Dosarele lui DIDIMOS si RomascanuCe este ”frumos” și interesant este aceea că politichia locală, cu manifestări serioase în presa de partid, ne oferă subiecte aproape zilnic. Astăzi avem declarațiile domnului Romașcanu, senator PSD, evident, cel care alături de primarul Toma nu ezită a se afișa în tot spațiul public local. La conferința de presă din data de 21.01.2020 (vezi sursa: http://agorabuzau.ro/?p=3204&fbclid=IwAR2hX6MMsKDmLQ5sQMcsTtsmvp724O5B7psmxEFFvLjoKKAi9yQPxhSZIpI) domnul senator nu mai apare alături de edilul mult-prea contestat al urbei noastre, o fi semn bun zicem noi! Doamne ajută!

tomaSuntem departe de a trata o stare de fapt în spirit de bășcălie. Ne propunem în mod concis a trasa un profil comportamental și a descrie un anti – model de administrație locală existent la Buzău.

DOSARELE LUI DIDIMOS si FITCH ManipulareDe două zile ”netul” este rupt de știrea conform căreia rezultatele politicii dezastruoase ale edilului Buzăului sunt confirmate ca fiind mirobolante de către ratingul primit de la agenția internațională FITCH. Elogiile la adresa primarului sunt dintre cele mai mărinimoase, poate în speranța unor venituri mai mari pentru trusturile buzoiene plătite din bani publici. Cu toate acestea sunt multe cele ce nu se spun. De aceea venim în sprijinul buzoienilor pentru a-i ajuta să deslușească în mod real adevărul despre ”treaba asta cu FITCH”.

1)        este adevărat că indicele FITCH pentru municipiul Buzău este în categoria BBB-;

2)        este adevărat că ratingul de țară al României este BBB-; știrea nu ne mai spune și faptul că este unul dintre cele mai slabe puncte de rating dintre toate țările din zonă (pentru mai multe detalii vezi: https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_%C8%9B%C4%83rilor_dup%C4%83_bonitate#/media/Fi%C8%99ier:Notation_financi%C3%A8re_des_Etats_europ%C3%A9ens_par_Standard_&_Poor's.svg)

Credinta religie crestinismRespectând terminologia specifică folclorului rumegușistic specific, vă scriu următoarele, în chip cât se poate de oficial și mai presus decât oficial:

Preafericite Părinte Patriarh

Topescu CristinaÎn grupul meu de prietene, glumița despre cum o să murim singure și or să ne mănânce pisicile fața e atât de comună, că deja nici nu se mai râde la ea. De fapt, femeia cu pisicile e un simbol atât de puternic înrădăcinat în mințile noastre, încât nu se mai întreabă nimeni de ce în povestea asta femeia singură crește pisici - nu bărbatul. Poate bărbaților nu le plac pisicile? Sau poate doar femeile rămân singure?

exista dreptate eminescuZiua intai in saptamana nu incepe cu Luni! Clar! In aceasta saptamana, evenimentul national a început cu Eminescu și s-a încheiat cu Eminescu. In dimineata zilei cu pricina (15.01. – n.r.) dimineață toate posturile de radio, care până mai ieri erau pline de debitații cretinoide deveniseră posturi ”culturale”, concursurile de genul ”în ce an a avut loc revoluția de la 1848?” au fost înlocuite cu adevărate regaluri de poezie eminesciană.

PSD reforma9 ianuarie 20-20 a reprezentat ziua în care PSD Buzău își poate pune trandafirii pe piept. Cele trei alegeri, europarlamentare + 2 tururi de prezidențiale, din anul 2019 au reprezentat un joc de glezne, în urma căruia cele mai sucite glezne au fost cele ale PSD mun. Buzău. După ce a pierdut cu brio toate alegerile posibile din anul trecut, edilul Buzăului, mereu în asociere cu purtătorul de vorbe, și responsabil al campaniei PSD la nivel de municipiu, adică senatorul Romașcanu, a început să arunce cu vorbe mari: reformarea PSD (iarăși dovada că nu vorbim prostii: https://adevarul.ro/news/politica/primul-lider-psd-cere-reforma-partidul-trebuie-resetat-sus-jos-jos-sus-1_5ddaf5c75163ec427160a94d/index.html). După ce în contextul campaniei la prezidențiale, ne-prezidențiabila Dăncilă a poposit la Buzău, edilul nostru a ajuns pe ”naționale” după ce a jignit-o pe Veorica (altă dovadă că nu vorbim Prostii): digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-prezidentiale-2019/primarul-buzaului-indemn-pentru-psd-isti-de-fata-cu-viorica-dancila-nu-i-un-geniu-dar-e-reprezentantul-nostru-1218297).

Umberto EcoScriitorul italian Umberto Eco a făcut o analiză scurtă a epocii social media pe care o traversăm, punctând principalul ei punct slab (și periculos): televiziunea și internetul, cu rețelele sociale aflate în plină creștere, dau putere „unor legiuni de imbecili”, ridicați azi la rang de „purtători de adevăr”.

fara voiSuntem noi…orice am face si oriunde suntem! Dar oare mai suntem…noi? Ce inseamna in definitiv a fi …”noi”? “Damaschian” vorbind (Sf Ioan Damaschin) “Nu Trupul intineaza sufletul…ci invers”… Gandirea religioasa (Jaspers, Lacroix) distinge intre “origine” si “inceput”. Originea e in afara timpului, iar inceputul se situeaza in timp…e o dimensiune a naturii… “Timpul incepe odata cu creatia” (Sf. Vasile, Fer. Augustin). Originea e necreata, inceputul…creat, si el insusi partas apoi la creatie… Orice inceput nou se misca “intre bucurie si sacrificiu” (L.Laveile).

Mos CraciunCu toţii-L aşteptăm pe pruncul Hristos, El Însuşi este nerabdător să vină, lumina stelei de la răsărit ne transfigurează neîncetat, peştera inimii noastre este gata, simţurile noastre, ca nişte biete animale ne anunţă că totul este aproape...la uşi. Mintea slavosloveşte cu bucurie. Să ne-mpărtăşim din darurile acestei Taine mai presus decât orice taină şi sa ne facem vrednici de chemarea Pruncului Sfânt! Să-L încălzim cu aburul viselor noastre alb-verzi, zămislitor de Taină netăinuită! ”.

poza bazar vizibilitateIn aceasta urbe a noastra , a Buzaului, este un om care sfideaza toate legile si mai ales pe cele ale unei bune cresteri. Acesta este edilul acestui oras. Pentru acest semen, ridicat la un rang pe care nu poate sa il onoreze cu prestanta, spatiul urban buzoian a devenit o proprietate personala . Ce ne ofera domnia sa?

Momentul zilei

Toma PMP BZDuminica 26 ianuarie 2020, "senzorii" nostri ne-au transmis ca Donald Tom se afla in vizita "de lucru" la Partidul Miscarea Populara Buzau, cu sediul pe strada Pacii din Buzau (sediu dat din "generozitaea" aceluiasi edil, dar cu conditionare precisa: sa se voteze in CLM - Proiectele PSD!!!) Cum martzafoiul este deprins cu astfel de escapade, a dat porunca slugilor de la PMP sa "sigileze" poarta.

parasuta lui Donald Tom"Un tip cade de la etaj pe trotuar

în fara unei femei în vârsta:

- Vai maica, te-ai lovit?

Tipul se ridica Si zice:

- Ce vorbesti mamaie,

eu sunt parasutist de la Buzau,

oras al aviatiei si al

parasutismului militar !

- Si parasuta unde e ?

- E sus, o bate barbasu!"

SURSA: facebook

 

asfaltare cabJupanul Toma continua sarabanda actiunilor de imagine, fara menajamente si bun simt! Astazi, vineri 20.12.2019 URBISUl, asfalta pe ploaie, pe repede inainte, o alee ce dadea la Hotelul Simonei Savulescu (noul sediu al Companiei de Apa Buzau).

Concert Vienez pentru partidDaca si-a inchipuit cineva ca spectacolul de seara trecuta este pentru muritorii de rand, buzoienii care isi dramuiesc banii pentru traiul de zi cu zi se inseala amarnic. Inca o data Primaria Buzau a dat dovada de recompensa din banii publici a sustinatorilor PSD, a pilelor de partid, a angajatilor din institutiile publice platiti si asa cu salarii cu multe cifre gen Compania de Apa, ISJ Buzau, URBIS, RAM. A fost o pomana electorala pe care credeam ca multi dintre cei prezenti o inteleg si nu o accepta din demnitate, am fost dezamagita.

News Buzau colinde CJ BuzauJoi 19 decembrie 2019, zeci de colindatori au trecut pe la Consiliu Judetean Buzau si au incantat auditoriu prin interpretarea unor colinde traditionale de Craciun. Au fost copii, oameni maturi, cunoscatori ai folclorului sau amatori. Toti s-au plimbat prin fata consilierilor judeteni si a presedintelui Petre Emanoil Neagu. Inca o data "elful" PEN a dat dovada de ceva ce nu au multi conducatori de institutii: diplomatie si fler!

Toma MedicamenteUn altfel de plugusor, bantuie la Palatul Comunal: “Semne de boala, anul are…!” – “zicala” preferata a edilului Toma! In timp ce Donald Tom merge pe banii romanilor (Asociația Municipiilor din România) la JW Marriott Bucharest Grand Hotel sau se rupe in figuri si balbe pe la “fratii” moldoveni, tinand alocutiuni poticnite in “tintesteana veche”, Guvernul Orban ii “taie macaroana” finantarilor electorale! Acum cateva zile, prim-ministrul Ludovic Orban i-a anunțat la întrunirea Asociațiilor Municipiilor din România că va sista alocarea de bani prin FSDI, acolo unde nu s-au semnat contracte. Neputand sau nevrand sa aduca vreun cent din Fonduri Europene la Buzău (se fura cam greu banii europeni, nu?), Toma se vede cu promisiunile electorale in aer – cele 15 milioane de euro pentru reabilitarea (a se citi “cumpararea electorala”) a profesorilor, parintilor si directorilor de scoli si gradinite din oras.

autobuze rable Toma Gica Toader transbus BuzauNu de putine ori am semnalat problemele de la societatea Transbus SA, patronata de cuplul de mistocareala paradigmatica “CUCU- TOADER”, rudele lui Toma faliment zis si “facalet penalul” sau “instrument mic si slinos”! Nu, nu ne referim la cum il fura pe Toma, Toader si nici la primele experiente sexuale de la Metalurgica, ingurgitate si de “Facalet”, ci facem misto (din pacate, pe banii buzoienilor) de rablele aduse la Buzau, care sa-i faca meandrele flausate a ultimului bolsevic – Toma!

RAmCulmea cinismului si mistocariei: cuscru penal Gubandru, directorul RAM, se "milostiveste" de buzoienii care au tremurat de frig si anunta ca pentru zilele urmatoare v-a fi "un pic de caldura si un strop de apa calda", cu….program (CA PE VREMEA COMUNISTILOR)!! Evident, "cutra" lui Toma isi cere si scuze! Hai sictir!

Panselute pavele toma falimentAm semnalat intr-un articol trecut (LINK) faptul ca primarul faliment Toma face totul anapoda si pe…"interes"! Totul! Absolut! Unele voci din urbe zic parca hipnotizate: “Dar a facut totusi ceva...se vede!”

Luxemburg CJUn oficial al Consiliului Judetean Buzau a primit mandat de la reprezentanti ai institutiei mentionate sa se intalneasca cu procurorul sef al UE - Laura Codruţa Kövesi. Intalnirea a vut lor la Ambasada tarii la Luxemburg si l-a avut ca protagonist, din partea judetului Buzau pe ...

Donald Tom profil falimentPrimăria municipiului Buzău s-a împrumutat in 2018 de 14 milioane lei pe 20 de ani și în 2019 - 50 milioane lei pe 10 ani, adică 13.617.021 euro (informații apărute în presă de altfel). Asta nu e nimic.

Toma Dancila“Costica, vin maine la Buzau. Am o rugaminte: Sa nu-I lasi pe jurnalistii incomozi sa ma vada. Adica: Gavriluta, Silvestru si “maie” era unu’! Scuze am gresit iarasi propozitia!

Toma illustrationPe tot ce pune mana Toma…se usuca! Asa s-ar traduce toate “campanile” primului meltean al Buzaului. Arogant, plin de prostie si cu pamant sub unghii, Donald Tom are destinul pecetluit! Dar El inca nu stie asta!

ELCOR 

furt-societati-buzoiene.jpg

ziare
Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE