Fiscul buzoian cu putin sub planul de incasari

Potrivit comunicatului de presa al DGRFP Galati sumele colectate in primul semestru al acestui an au fost cu 21,6 la suta mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut. Incasarile realizate la nivelul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGRFP) Galati au fost, in primul semestru al acestui an, de peste 6 miliarde de lei, din care sumele colectate din activitatea fiscala au fost de aproape 4,2 miliarde de lei,

 iar cele din activitatea vamala de peste 1,8 miliarde de lei. In total, la nivelul DGRFP Galati, care coordoneaza activitatea fiscala din judetele Galati, Braila, Contanta, Vrancea, Buzau si Tulcea, incasarile au fost cu 3,45 peste planul de incasari fixat la nivelul ANAF, insa gradul de realizare a fost diferit de la judet la judet. Galatiul a stat in primul semestru cel mai bine, cu incasari din activitatea fiscala de aproape 842 milioane de lei, cu 6,19 la suta peste sumele planificate. Depasiri ale planului de incasari de pana intr-un procent s-au inregistrat in judetele Tulcea (309 milioane lei) si Vrancea (411,7 milioane lei). In schimb, Constanta, chiar daca a avut cele mai mari incasari din regiune (1,56 miliarde de lei), a fost cam cu jumatate de procent sub tinta de colectare. Buzau a fost, cu 587,5 milioane de lei, cam cu 1,4 la suta sub planul stabilit initial. Socotelile nu prea au iesit in judetul Braila, unde s-au incasat 477,5 milioane de lei, cu 5,65 la suta sub tinta fixata prin programul de incasari. Potrivit directorului general a DGRFP Galati, Eugen Ciorici, depasirea programului de incasari este rezultatul atat al eforturilor organelor fiscale, cat si al cresterii gradului de conformare voluntara a contribuabililor.

"In mod constant preocuparea noastra este orientata spre constientizarea contribuabililor pe care ii avem in administrare, avand in vedere faptul ca declararea si achitarea la termen a obligatiilor bugetare inseamna finantarea sectoarelor vitale pentru functionarea normala a unei societati moderne, cum ar fi: cel sanitar, educatia sau ordinea si siguranta publica. Merita evidentiate eforturile depuse de Administratiile Judetene ale Finantelor Publice Galati, Tulcea si Vrancea pentru realizarea si depasirea programului semestrial, precum si de catre structura Regionala Vamala, care a depasit acest program cu 195,59 milioane de lei. Un aspect negativ care trebuie evidentiat este acela al UAT-urilor (primariilor) care in primele 6 luni a.c. au avut un grad de realizare a veniturilor proprii, fara cote defalcate din impozitul pe venit, sub 50 la suta”, a aratat directorul general al DGRFP Galati, Eugen Ciorici.

 

Iulian Gavriluta

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează