Ultimele cutremure din Buzau au legatura cu fracturarea hidraulica de la Scutelnici?

Ultimele cutremure inregistrate in Buzau dau de gandit atat specialistilor cat si oamenilor simpli. Nu stim daca au vreo legatura cu seismele, dar ieri am primit un semnal de la un grup de tineri care au prins de veste faptul ca la Scutelnici, in judetul nostru, in mare secret se fac prospectiuni si forari penru viitoarele exploatari ale gazelor de sist. Iata ce am gasit deja postat pe reteaua de socializare Facebook – redam in intregime. In linkurile de mai jos gasiti si filmulete interesante legate de acest aspect. Ce ziceti, merita distribuit si sa ne implicam si noi dupa modelele din tara?

“Astazi, 22 Ianuarie 2014 ne-am decis in urma unei postari care a fost raspandita pe Facebook, sa mergem sa vedem care e treaba la Buzau. Zvonurile erau legate de faptul ca Prospectiuni S.A. este in zona, intinde cabluri pe terenurile oamenilor, iar locuitorii din zona se afla in deplina necunostinta de cauza.

Ajunsi in zona, am constatat ca stalpii de care erau suspendate cablurile care se intindeau pe campuri, sunt din 500 in 500 metri pe o distanta de cativa km (nu pot aproxima). Am cules cativa tarusi, drept amintire si am decis sa mergem sa intrebam lumea prin sate daca are habar ce se intampla. Raspunsurile le puteti auzi in video-urile de mai jos.

Ajunsi in comuna Scutelnici, ne intalnim si cu o parte din prospectionistii angajati, care isi parcasera masinile in fata primariei si savurau linistiti cafea la un bar de peste drum. I-am filmat, am auzit cum transmiteau prin statii ca suntem acolo, dar si ca vor urma niste detonari (avem intr-un video si marturia unui taran care a auzit, astazi, in jurul orei 11:20, o bubuitura, in urma careia s-a declansat un mic cutremur). Acelasi om ne povesteste ca undeva mai incolo, daca facem dreapta, stanga, apoi iar dreapta, dupa liniile de tren, vom gasi o sonda. Sincer, nu ne-a venit sa credem, insa odata ajunsi in zona descrisa de taran, am ramas stupefiati: o sonda de proportii uriase statea nestingherita in fata noastra, la doar 250 m de casele din comuna.... (filmarile si pozele de mai jos spun totul)....

Ce e de facut? Dupa cum ati vazut in filmari, oamenii habar nu au ce se intampla, ba mai mult, au fost mintiti cum ca se strang date pentru ridicarea de eoliene. Unii din ei au semnat si acorduri pe acest considerent, fiind si despagubiti in prealabil.

Propun sa formam o echipa de 20-30 de indivizi dispusi sa faca informare in zona. Ar fi ideal ca cineva din Buzau sa organizeze, stiind mai bine zona. Este vorba de aproximativ 8 sate direct vizate, aflate la distante destul de marisoare unul fata de altul. Deci avem nevoie de multe echipe de 2, 3 oameni pe teren. Noi planuim sa revenim in zona vineri. De asemenea, daca stiti pe cineva care ne-ar putea pune la dispozitie o masina de off-road ar fi minunat. Vrem sa aducem un reprezentant al presei si un avocat, care sa le explice oamenilor drepturile pe care acestia le au.

Va rog sa ne mobilizam, este musai! Lasati comentarii la acest album daca doriti sa va implicati direct in campania de informare.

 

1. Țarusii -

.be

2. Stalpii, cablurile si geofonii -

.be

3. Ce faceti baieti, detonati? -

.be

4. Marturii -

.be

5. Confruntarea -

.be

6. Sonda -

.be

7. Ispistii - http://youtu.be/9hPxjRA-AjU

8. Utilaje de constructii -

.be

 

Anexe (foarte interesante de altfel) - http://www.prospectiuni.ro/files/384_anunt_decizia_etapei_de_incadrare.pdf

 

http://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/responsabil-despagubiri-despagubitor-perioada-determinata/595283/sqi

 

Iulian Gavriluta

 

Sursa: Facebook (https://www.facebook.com/hettimanakarma )