ULTIMA ORA:

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

PRO

Pro Bz

FOTO - Stâlpii Tainiţei din Munţii Buzăului - Dosarul unei enigme (III) E. Iosif compune o partitură

 În PARTEA I - NAUFRAGIAŢI ÎNTR-UN OCEAN DE BASME se face o istorie a problemei ridicate de Stâlpii Tainiţei, insistându-se pe geneza enigmei şi pe modul în care ea a fost prezentată deformat publicului. De diverşi. În PARTEA a II-a - ÎN CĂUTAREA STÂLPILOR TAINIŢEI intrăm în miezul misterului,pentru a le desluşi în cadrul unei investigaţii pluri-disciplinare. PARTEA a III-a rămâne deocamdată o surpriză. Sperăm plăcută.

            Atragem atenţia cititorilor că drumul parcurs este câteodată la fel de important ca şi ţinta propriu-zisă. Am fi putut expedia rapid subiectul dacă nu ne-am fi propus să prezentăm în paralel un caz-model, metode de cercetare şi moduri de abordare care pot oricând fi asimilate şi multiplicate chiar de ei. 

 

Musceleanu Vlad-Ionuţ şi Redacţia "Buzău-News"

 

Stâlpii Tainiţei din Munţii Buzăului - Dosarul unei enigme  (III)

 

E. Iosif compune o partitură

 

Motto: ”… literatura nu e făcută de copiii care seamănă oamenilor mari,

ci de oamenii mari care seamănă copiilor".

            Ana Blandiana despre cartea Elisabetei Iosif

 

            Dacă prin interviul din 1980 Rudan Vasile dă tonul muzicii, scriitoarea Elisabeta Iosif va scrie nu numai o carte de povestiri fantastice pentru copii, ”Zeiţa fără Chip”1, ci însăşi Partitura. Din dorinţa de a nu ne repeta, vom relua idei generale şi doar câteva particularizări din lucrarea noastră anterioară dedicată enigmelor din Munţii Buzăului.       Elisabeta Iosif a strânse într-un volum câteva povestioare ”subţiri”, pe care le publică în anul 1985. Există câteva elemente buzoiene reale în unele dintre povestirile din "Zeiţa fără chip", iar ele creează fundalul (suportul, pânza), pe care se ţese fantezia. Majoritatea acestora pot fi însă identificate în surse publice la acea vreme.

            Cărţulia este interesantă deoarece printre rânduri descoperim întreaga osatură a legendariumului ulterior vehiculat de Rudan: Legenda Luanei şi a ţării sale, apele vii folosite la vindecări miraculaose, cetatea ei, copii paranormali şi câte şi mai câte.  Este ca şi cum ai urmări un trailer al unui film căruia îi ghiceşti cu greu scenariul şi sfârşitul.    Primul capitol al cărţuliei se numeşte chiar ”Aventuri la Stâlpii Tainiţei” şi descrie aventurile profesorului Vasile şi ale elevilor săi în pădurea cu acelaşi nume.

            Pe alocuri, din text răzbat unele idei cunoscute ca fiind ale lui Rudan Vasile: "Era un tărâm pe care oamenii locului îl ocoleau"2 (5); "Nimeni nu îndrăznea să se aventureze în această zonă a curburii Carpaţilor"3; "Unora dintre noi li se făcea frică atunci când localnicii vorbeau despe urşi care atacă omul"4; "...detectorul. Dar dacă rocile sunt radioactive?"5.

Să vă reamintim câteva rânduri din Episodul I? ”Atenție la urșii din pădure, sunt carnivori. Ascendenții lor au fost aduși din Polonia, unde au fost hrăniți cu carne". ”Te sfătuiesc când mai mergi în zonă, să iei un dozimetru pentru radiații gamma".

            Ba chiar aflăm şi de curajul Ruxandrei, pe atunci eleva lui Rudan, ulterior şi membră a familiei acestuia:

"Ruxandra, conducătoarea expediţiei, deşi era firavă ca un lujer de floare, era foarte curajoasă. "Eu am să pun prima piciorul în pădurea Tainiţa" - spunea. N-o speria nimic. Iscodea totul. Ochii ei migdalaţi şi ageri nu scăpau nici un amănunt. Nu se temea nici de urşi"6. Acestea par a fi calităţile pe care le-a văzut şi Vasile Rudan la eleva Ruxandra Rizescu pe care şi-o va face femeie şi soţie.

            Însă Elisabeta Iosif amestecă mostre de imaginaţie butucănoasă cu fragmente vagi de realitate, într-un compost omogen, din care este imposibil de extras fapte: micii exploratori (cum erau denumiţi) din cercului "Burebista" conduşi de profesor (sic!) descoperă luaniana apă a vieţii şi chiar îşi vindecă cu ea rănile.

            Fără îndoială, scriitoarea a contribuit după propriile puteri la popularizarea profesorului, locurilor, Stâlpilor şi Pădurii Tainiţa. Totuşi, legătura dintre ce propune ea cititorilor şi filonul moştenit de la Basil Iorgulescu este aproape nulă.

            Ideea că această carte vehiculează o serie de informaţii şi fapte (acţiuni) reale, camuflate sub aspectul fanteziei infantile pentru a penetra rigorile cenzurii comuniste, este relativ nouă. Deşi autoarea plasează naraţiunea în contextul poveştilor pentru copii, Rudan Vasile a susţinut public că cel puţin unele întâmplări sunt calchiate pe realitatea obiectivă. El nu face trimitere expresă la această carte, dar în articolele sale, cât şi în unele apariţii televizate, preia aproape la indigo unele fire narative. Şi unii au observat asta.

            Ne vom opri la unul dintre momentele cheie din ”Aventuri la Stâlpii Tainiţei”, pentru a vedea în ce măsură fantezia scriitoarei este transformată de Rudan Vasile în realitate. În economia lucrării acest lucru este necesar, deoarece un alt episod din ”Aventuri la Stâlpii Tainiţei”, va genera probabil şi va consolida ulterior o poveste inventată de alţii: dispariţia brăilenilor de la Tihărie. Ba chiar, va translata scena acţiunii la Stâlpii Tainiţei.  

            Iosif băsmeşte un episod pe care iniţial l-am pus pe seama fanteziei de care trebuie să dea dovadă o povestire fantastică:

            "- Ah! M-a lovit o piatră în ochi! strigă Gabriela. [...] Avem nevoie de un doctor, mai spuse îngrijorat profesorul, examinând ochiul Gabrielei. [...] Pleoapa era tăiată pe orizontal. Acolo cred că este izvorul Luanei, cel care vindecă rănile. [...] Gabi găsise un firicel de apă şi-şi tot uda batista şi şi-o punea pe ochi. Eu urmăream curios evoluţia rănii. Pleoapa prinse o crustă. Ca prin minune a treia zi a dispărut şi crusta. M-am uitat atent. Cu adevărat, nu mai avea nimic. Era ca şi înainte, fără nici un semn.

            - Măcar spune-mi cu ce te-ai tratat? a întrebat-o profesorul, contrariat, după ce coborâsem lângă ceilalţi.

            - Cu apă, spuse Gabi calmă. Cu apa izvorului. [...]

            - Ochiul este fără nici un semn, interveni şi Ruxandra.

            - Amintiţi-vă de legenda acestui tărâm, insistă Gabriela"7.

            Recunoaştem că doar târziu am avut răbdarea să urmărim integral emisiunile televizate care l-au avut invitat în platou pe Rudan Vasile. De obicei, după câteva minute, ne enervam, în cunoştinţă de cauză fiind, de neadevărurile şi fabulaţiile spuse "ca pe apă". Nu mare ne-a fost mirarea să-l auzim pe Rudan relatând într-o astfel de emisiune, transpunerea elementului "fantastic" în realitate:

            "Mădălin Ionescu: ... Secrete bine păzite cum le-am numit. Ştiţi ceva despre Nicolae Ceauşescu şi pasiunea lui pentru cele "7 izvoare"? A vrut să-şi prelungească viaţa, s-a gândit la asta, să devină nemuritor...

            Vasile Rudan: Da, am auzit, am auzit de, de treaba aceasta şi asemenea izvoare există, totuşi,... Întâmplător, am găsit şi eu unul în Curbura Buzăului. Mi s-a întâmplat odată ca cineva din echipa mea să fie accidentat, adică în sensul că pe parcursul unui accident i s-a produs o tăietură la pleoapa ochiului drept, care necesita o operaţie urgentă. Pentru că tăietura era orizontală şi avea o lungime de vreo 7-8 mm, şi, se vedea deja globul ocular.

            M.I.: Prin pleoapă...

            V.R.: Exact, prin tăietura respectivă. Şi unde mai pui că ochiul era şi plin de ţărână. Şi în situaţia respectivă, noi practic eram disperaţi, pentru că până când reuşeam să-l transportăm (genul masculin - n.n.) la cel mai apropiat spital ar fi trecut câteva ore. Şi atunci am rugat două persoane să alerge la un izvor despre care localnicii bătrâni spuneau că e un izvor de "apă vie" şi că ar vindeca rănile.... Aproape instantaneu. S-au întors cu o, alergând cu o găleată de apă de acolo... I-a fost spălat ochiul cu apa respectivă, pleoapa a fost bandajată împreună cu ochi cu tot şi i-am tot schimbat noi pansamentul timp de vreo patru zile. Cam aşa ceva. Spre surpriza noastră, pleoapa s-a vindecat în totalitate. Ca să ne dăm seama dacă se mai vede vreo cicatrice, dacă se vede urma tăieturii, noi a trebuit să luăm un obiectiv de la o cameră de filmat şi ne-am uitat cu obiectivul. Abia se vedea ca o, ca un fir de păianjen domne acolo. Deci există asemenea izvoare"8.

            Acum noi nu putem şti dacă Rudan suferă de acea "incapacitate de a diferenția evenimentele trăite de propria persoană de cele din vis, citite sau auzite", al cărei nume de specialitate este Criptomnezia sau este doar un mincinos lipsit de orice urmă a bunului simţ. Spunem asta deoarece este posibil ca Elisabeta Iosif să fi glosat pe o relatare de-a lui Rudan, şi nu Rudan pe urma povestirii fantastice "Aventuri la Stâlpii Tainiţei". 

            Nu numai că nimeni din zonă nu a mai auzit decât din basme de o astfel de apă, dar ea ar echivala ca valoare cu aurul lichid. Este extrem de improbabil ca Rudan să fi "descoperit" un astfel de izvor miraculos, pe care sătenii să nu-l cunoască. Sau dacă l-ar şti, să-l ţină tăinuit şi să nu-l folosească la rândul lor, din nu se ştie ce motive.

            Deşi Iosif a creat o popularitate efemeră Stâlpilor Tainiţei, contribuţia sa la cunoaşterea reală a subiectului este inexistentă. Ba am putea glosa pe marginea răului făcut. Poate involuntar. Poate. Vom vedea însă cum un scurt pasaj narativ din  "Aventuri la Stâlpii Tainiţei" va căpăta o dezvoltare spectaculoasă.

 

            Mulţumim pentru cele 2 fotografii de epocă cu expediţia pionierească Burebista-2050, ing. Dan Corneliu Brăneanu.

 

Note:

1. Elisabeta Iosif - Zeiţa fără Chip, Ed. Ion Creangă, Bucureşti, 1985, cap. Aventuri la Stâlpii Tainiţei.

2-4, 5, 6, 7.  Op. cit, pg. 5, 17, 5, 6-9.

8. Naţional TV, emisiunea: Miezul problemei, moderator: Mădălin Ionescu (transcript). Nu cunoaştem data difuzării. Înregistrarea emisiunii se găseşte pe Internet cu titlul "Secrete bine păzite" (partea a II-a).

 

Corul brăilenilor dispăruţi la Tihărie

 

Motto: ”Domnul Fantomas: Bună, mă numesc Dl. Fantomas!

mă bucur să vă cunosc, am să vă zic o poveste!”

Poveste 002

 

            În anul 1994, într-un săptămânal din Iaşi, Monitorul Expres, sunt publicate două articole senzaţionale: ”Misterele muntelui Zboiu: La Tihărie. Un loc ciudat unde dispar oameni”1, autor Dan Fodorşi ”Uriaşii din Munţii Buzăului”2, autor Nicolae Manoliu (nume de redacţie, corespunzând unui material neasumat).

            Prima apariţie introduce povestea halucinantă a doi alpinişti care au dispărut în neant, escaladând o stâncă din Munţii Buzăului:

            "În anul 1980, doi brăileni s-au dus "La Tihărie". Cu ajutorul echipamentelor speciale de alpinism, unul din ei s-a căţărat pe o stâncă. Ajuns sus, i-a spus celuilalt: "Uite ce-am găsit", apoi s-a aplecat şi a ridi­cat ceva ce semăna a lanţ metalic. În acel moment, s-a votatilizat sub privirile stupefiate ale celuilalt brăilean. Martorul a plecat urgent la Brăila, unde l-a anunţat pe fratele dispărutului despre cele întâmplate. De această dată, au plecat "La Tihărie" vreo zece bărbaţi (câţiva lucrau la Ministerul de Interne). Fratele dispărutului s-a suit pe stâncă, a ridicat "lanţul" şi a dispărut şi el în neant. De data aceasta au existat vreo zece martori. Cercetările au continuat"3.

            Locaţia Tihăriei este precizată extrem de vag, iar coerenţa internă lipseşte: "în Munţii Zboiului, într-un loc numit, La Tihărie", "satul Brătileşti este localitatea cea mai apropiată de locul numit La Tihărie", "despre La Tihărie sătenii nu cunosc legende, unii - deşi localnici, nici măcar n-au auzit de locul respectiv", "La Tihărie este mai sus. Între Bozioru şi Nuci (Nucu - n.n.). Da, undeva spre dreapta, încolo", "este pur şi simplu o încâlcitură de stânci uriaşe şi copaci chirciţi, situată pe o întindere de câţiva kilometri pătraţi, pe valea pârâului Tainiţa". Locul descris în articol ar putea fi oriunde în zona muntoasă delimitată la vest de Gura Teghii, la est de Brătileşti şi la sud de Nucu (Bozioru).

            Am destructurat cu alte ocazii această poveste şi ramificaţiile sale. Doritorii pot  consulta atât capitolul "După 20 de ani. Misterul dispariţiei unor oameni în zona munţilor Buzăului" din ”România enigmatică şi insolită vol. II”4, cât şi aprofundarea problemei din lucrarea noastră mai nouă despre enigmele din Munţii Buzăului.

            Deşi bazată integral pe ficţiune şi imaginaţie neancorată în concret, povestea a prins. A avut şi proptele puternice: seria cărţilor de inspiraţie MISA publicate de Radu Cinamar (pseudonim), jurnalista Adina Mutăr, cercetătorul tehnotronic5 (sic!) Rudan. Lor li s-au adăugat cârduri de ”bidoane” internautice şi ”releele” mass-media, care au preluat şi repetat la infinit story-ul, fără a-i chestiona nici un moment valoarea de adevăr.

            Dat fiind apetitul unora pentru ”fenomene şi mistere”, turiştii au început să se intereseze în Munţii Buzăului de Tihărie şi să ceară să fie duşi acolo. Cum însă localnicii nu auziseră de aşa ceva (un toponim ”Tihărie” nu există în zonă!), punctul fierbinte a început să se plimbe pe hartă mai ceva ca o albină din floare-n floare. Nu a durat mult până când un localnic mai zurliu, Ciprian Gâdiuţă, l-a identificat cu Stâlpii Tainiţei.

 

Note:

1. Dan Fodor - Misterele muntelui Zboiu: La Tihărie. Un loc ciudat unde dispar oameni în Monitorul Expres, an II, nr. 20 (68)/20-26.05.1994, pg. 4.

2. Nicolae Manoliu - Uriaşii din Munţii Buzăuluiîn Monitorul Expres, An II, Nr. 41 (89)/14-20.10.1994, pg. 5.

3.şi cont. Dan Fodor - Op. cit.

4. Vlad-Ionuţ Musceleanu, Emil Străinu - România enigmatică şi insolită vol. II, Ed. Triumf, Bucureşti, 2014, pg. 239-252.

5. Diana Liana Gavrilă - Enigme din trecutul îndepărtat în Munţii Buzăului, Ed. Alpha MDN, Buzău, 2012, pg. 200. Cu mare probabilitate, s-a intenţionat folosirea cuvântului "psihotronic", dar...

 

            Nou!Atribute foto:

Foto 1. Zeiţa fără chip are chipul Ruxandrei Rudan, fostă elevă, fostă soţie;  

Foto 2. Elisabeta Iosif, scriitoare;

Foto 3. Expediţiile Rudan. Pioniereşti, nu militare!

Foto 4. O şuetă adolescentină, nu cazonă!

Foto 5. Dan Fodor - Misterele muntelui Zboiu La Tihărie. Un loc ciudat unde dispar oameni (facsimil);

Foto 6. Nicolae Manoliu - Uriaşii din Munţii Buzăului (facsimil);

Foto 7. Vlad-Ionuţ Musceleanu, Emil Străinu - România enigmatică şi insolită vol. II.

 

 

EDITORIAL

Constantin Florescu News BuzauO POVESTE CU FALIMENT ASTEPTAT” - fostul judecator si consilier local PSD – Constantin Florescu il face praf pe primarul Toma!

Intr-o postare pe pagina sa de facebook, fostul judecator si consilier local PSD – Constantin Florescu, o voce din ce in ce mai auzita, il face praf pe primarul faliment Toma! Iata ce scrie el: “Gruparea care a pus mana din nou pe Buzau, reusind sa prelungeasca pentru inca 4 ani "transferul" de bani publici catre buzunarele largi ale baietilor din PSD, nu este formata doar din Toma si conducerea PSD.
Aducerea lui Toma in PSD si candidatura lui nu au fost intamplatoare, ci au survenit intr-un moment in care
1) acesta isi bagase in faliment si insolventa toate firmele pe care le-a avut pe mana si
2) era perchezitionat, fiind suspect intr-un dosar se evaziune fiscala si spalare de bani, despre care voi face dezvaluiri extinse in scurt timp.
Odata ajuns Toma primar, Gruparea s-a focusat pe virusarea societatilor aflate sub autoritatea Consiliului Local. Sa le luam pe rand:

Astarastoae COVID 19Au trecut peste 90 de zile (mai precis 95 de zile) de când am scris prima notiță despre Covid-19. În aceste 95 de zile, am analizat măsurile impuse în pandemie și am încercat să combat isteria colectivă și panica indusă artificial. Am intrat în această dezbatere cu intenția declarată de a aduce un strop de liniște și speranță oamenilor dezinformați, izolați, amenițați și înfricoșați.Nu am bagatelizat sau nu am recunoscut existența epidemiei, dar nici nu am hiperbolizt-o. Am argumentat fiecare afirmație făcută și am primit drept replică insulte și înjurături de la adepții apocalipsei covid. Am sancționat derapajele anti-democratice și am atras atenția asupra pericolului instaurării unui regim autoritar politico-medical și mi s-a răspuns cu presiuni și amenințări. Am mers mai departe, deoarece am considerat că am datoria (pe care mi-am asumat-o) de a prezenta și un alt punct de vedere față de cel propagat cu obstinență în spațiul public de către oficialități și presă. 

Big BrotherGuvernul de la Stockholm lucrează la crearea unei agenții care să depisteze și să contracareze „operațiunile psihologice” (psyops) îndreptate împotriva Suediei.

Noua Autoritate de Apărare Psihologică ca fi însărcinată cu protejarea „liberei formări a opiniei” (sic!) în Suedia, împotriva „psyops”, oferind cetățenilor o „imagine diferită” a țării decât cea prezentată de „adversar”, relatează site-ul Samhällsnytt.

episcopi homoNe bucuram de faptul ca lucrurile au mers asa de departe in ceea ce priveste ancheta legata de problemele din randul ierarhilor BOR. Si noi ne-am ocupat de-a lungul timpului de problemele din Episcopia Buzaului si Vrancei, devenita Arhiepiscopie intre timp si de unii ierarhi (Epifanie, Ciprian, etc - LINKURI  mai jos!) sau preoti neaveniti in radul clericilor Bisericii si ne bucuram cand alti credinciosi reusesc sa "sparga buba" puturoasa a celor nechemati si nevrednici pentru functia ce o ocupa. Potrivit unor surse bine informate - exista un dialog inregistrat la DNA al lui Onila (aflat in copie si la alte persoane) in care acesta il indeamna pe iubitul sau seminarist sa manance un mar, pentru a-si curata gura, dupa "s.xul oral" facut: "Ia un mar, asa m-a invatat vladica Ciprian sa fac dupa asta...!" (citat aproximativ, al sursei noastre). De asemenea relatarile despre "glumele respectivilor aflati la studii teologice aprofundate in Grecia..abunda: de la glumele cu urinarea in mitra unui ierarh pana la planuirea de compromitere a unui inalt ierarh al BOR, (dupa ce i-au introdus in bautura un anumit drog) varandu-i un tanar dezbracat in pat...pentru o fotografie compromitatoare!? Iata insa, revenind la subiect, ce au scris colegii de la: "Sa fie Lumina" si Libertatea:


"Potrivit jurnaliștilor platformei independente Să fie lumină, reținerea fostului episcopBOR este o premieră, fiind pentru prima oară când un cleric ortodox de grad atât de mare este arestat pentru asemenea infracțiuni. De Elena Petre, Joi, 21 mai 2020, 16:09 Fostul episcol al Hușilor, Cornel Onilă, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Curții de Apel Iași, fiind acuzat de viol și abuz sexual împotriva unui fost elev de-ai săi, de la seminarul teologic ortodox de la Huși. În același dosar, alături de Onilă a mai fost reținut și fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale din Huși, Sebastian Jitaru, acuzat, la rândul său, de multiple fapte de viol și abuz sexual asupra unor minori, elevi ai seminarului teologic Ioan Gură de Aur din orașul vasluian. Acesta este în prezent închis, fiind condamnat pentru că-l șantaja pe Onilă pentru a obține funcția de episcop vicar la Huși, cu filmări compromițătoare. În luna august 2019, reporterii „Să fie lumină” au dezvăluit că cel puțin o probă video care demonstrează abuzurile sexuale ale fostului episcop de Huși, Corneliu Onilă, nu a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Probele video au fost ridicate de DNA Iași în dosarul de șantaj în care victimă a fost fostul episcop, însă după ce șantajiștii au fost condamnați, înregistrările au fost puse la fișet, în loc să fie trimise la Parchetul Curții de Apel Iași, unde puteau fi folosite ca probă în dosarul în care acesta era cercetat pentru act sexual cu un minor".

 AMANUNTE: aici!

SURSE: "Sa fie Lumina", Libertatea

Despre subiect si implicarea IPS Ciprian, arhiepiscopil Buzaului si Vrancei...AICI si... AICI!

EPIFANIE ...AICI si AICI!

 

https://www.youtube.com/watch?v=KPVG2quSbj0

Dosarele lui Didimos Romascanu PSDA fost marți, a fost conferința de preșă a PSD, a fost nimeni altul decât Lucian Romașcanu ! Preocupat mai mult decât oricând de soarta poporului, adică ăla pe care l-au tot jefuit fără încetare de foarte mulți ani, Lucian Romașcanu, vocea (străzii) în PSD anunță printre alte fantasmagorii, minciuni și abureli ieftine și populiste înființarea unei comisii de anchetă pentru verificarea achizițiilor efectuate de către actuala

Didimos transbusNu mulți buzoieni mai sunt cei care să nu știe despre faptul că binoamele edilului buzoian se află pe făraș; Toma + senatorul minune Romașcanu, Toma + SS, Toma + directorul de la Transbus etc. Ajunși la capătul ”puterilor”, șchiopătând din gafă în gafă, toate aceste ”cupluri” își arată tot mai clar adevărata față!

adrian patrusca editorial.jpgGeorge Soros: „Suntem într-un moment revoluționar, în care putem realiza ceea ce părea de neconceput” – 11 mai 2020.

Singapore: Câini roboți patrulează prin parcuri și, cu voci feminine, îi trimit pe oameni acasă.

Pătrăuți: Drone cu termo-detecție zădărnicesc un grătar nocturn.

Urmărirea populației prin aplicații smartphone și recunoaștere facială.

Poliția Gândirii pe Internet. Ai grijă ce postezi! Se închid site-uri. Control total.

Facebook a redirecționat 2 miliarde de utilizatori către surse de informații oficiale, de încredere. Cum ar fi OMS.

Impartasanie“Hristos a înviat! Frate episcop și preot ortodox, au trecut patru ani de la primul mesaj pe care ți l-am transmis (LINK). Patru ani trecuți ca vântul, cu bunele și relele lor. Noi, preoții alungați din bisericile și comunitățile lor ne-am întrebat: Cum va răspunde Bunul la nedreptatea vădită? Cum va lucra Dumnezeu? Chiar ne-a uitat? Suferința noastră a fost fără rost?

     Dar Viu este Dumnezeu! În modul cel mai curios și neașteptat Dumnezeu a lucrat. Iată cum a îngăduit să vină o boală peste omenire, un simplu virus, nevăzut, iar această boală a făcut ca timp de două luni bisericile să fie închise, iar binele vostru să dispară, oamenii să fie izolați în case iar clericii au ajuns să simtă ceea ce noi, pe nedrept am simțit: ruperea de comunități, mâhnirea de a sluji singuri, urmărirea de organele de stat, reclamațiile ”binevoitorilor”, amenzi, dosare penale, oprobiul public, o presă ostilă, lipsuri materiale.

schimbare denumire strazi TomaSunt absolut revoltată de faptul că în plină pandemie tot ce au găsit autoritățile de făcut mai urgent și mai creativ a constat în redenumirea străzilor din Buzău. Prin urmare, te culci pe Bd. UNIRII, unde trăiești de 30 de ani, și te trezești pe Strada Transilvaniei. Fără să fii informat, fără să fii notificat în prealabil nici de autorități, nici de asociația de proprietari. Domnule Primar Constantin Toma, considerați că o asemenea schimbare îmbunătățește viața cetățenilor pe care îi aveți de cârmuit?

Injurii Beceni BuzauFilmarile de mai jos le avem de ceva vreme, de dinaintea declansarii Starii de Urgenta, dar le-am difuzat acum dintr-un motiv foarte simplu: “D’AIA”! Totul a inceput zilele trecute, cand am primit pe mailul redactiei mai multe randuri de la cativa imbecili din Beceni si din Capitala care nici mai mult nici mai putin incercau sa ne intimideze cu tot felul de prostii tipice unor minti obosite si perverse. Da, le-am zis imbecili si credeti-ne, cuvantul este prea bland.

faliment balamuc Toma BuzauNebunia atinge cote alarmante. Disperat că eșecurile îi bat la ușă, edilul buzoian se face din nou de râs, spre agonia preșei locale și a ălor 3 babe care îi dau like. Că despre postacii obișnuiți am tot vorbit; apropo, punem de-o listă a conturilor false ale specialistului în para-piro-bolo-psihologie din camarilă? Cred că da, și o să le publicăm, inclusiv cu algoritmul pentru descoperirea conturilor false (sâc!). Oricum, zilele astea, în fața preșuiților locali, ăia care sunt tot un fel de angajați la stat, adică preșarii plătiți de Toma, edilul a avut un atac furibund la adresa Prefectului Județului Buzău. Cunoscătorii știu însă că nu este prima demisie pe care o cere băiețașul ăsta, fost senator-marionetă, fost patron falimentar, fost fabricant de căruțe. Din acest motiv putem scrie o istorie a cererilor de demisii ale lui Tomiță.

balamucul lui Toma BuzauApropierea mult așteptatei așa-zise eliberări din carantină face ca lupta politică să se ascută din ce în ce mai mult. Este tot mai clar, pentru noi, votanții, că tomii, romașcanii și ciolacii au tras multe învățăminte din această perioadă. Fără vreun interes pentru poporul român, fără vreun interes pentru buzoianul de rând și cu gândul la iachturile și viloaiele lor nesimțite, ăștia – că nu am cum să le spun altfel, își simt foarte aproape sfârșitul politic. Până și Viorica Dăncilă a ajuns să le sufle în ceafă, iar baronii precum cei de la Vaslui sau Vrancea au început să ridice din sprâncene. Dar, hai să le luăm pe rând:

Manciu GCSUn fost ziarist mediocru este personajul care decide ce site de stiri sa inchida si care nu. Este vorba despre Andi Eduard Manciu - seful pe aceasta linie la „Grupului de Comunicare Strategică”.

"După interzicerea site-ului „Justiţiarul.ro”, toată lumea s-a întrebat cine sînt cei din „Grupul de Comunicare Strategică” şi, mai ales, cine îl conduce. Presa n-a reuşit pînă acum să afle decît că şeful acestei „instanţe de cenzură” care decide suspendarea publicaţiilor este ANDI-EDUARD MANCIU, restul grupului fiind format din reprezentanţii altor ministere, conform răspunsului primit de cei de la Newsweek: Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Momentul zilei

Dracii in biserica Toma si IPS CiprianSpun Sfintii Bisericii ca atunci cand vom vedea "Uraciunea pustiirii intrand in Sfantul Altar, sfarsit este aproape" - vedem noi al cui sfarsit?! (Matei 24:15 "De aceea , când veţi vedea urâciunea pustiirii, despre care a vorbit prorocul Daniel, aşezată în Locul Sfânt – cine citeşte să înţeleagă!"). Iata in imaginea alaturata cum dracii si securistii s-au adunat ca sa.... chiar asa: ca sa ce?

Parandaraturi TranbusCuplul celebru in parandaraturi - “Toma si Gica” se face ca respecta regulile de distantare…dar fura pe rupte, prin achizitii duble si preturi “umflate”! Care este combinatia momentului? “Manivela” & “Macac”! Care e interesul? Sa fure pe rupte, pe timp de criza! Cat? “Cat cuprinde”, cat pot! Cum? Fara licitatie, la suprapret! De ce? Ca “asa vrea muschii lor” Cine ii lasa? ANAF, Curtea de Conturi, politia si…toate partidele! “Boborul”, se mai trezeste si el oleaca?

Izoleta Ramnicelu buzauDe cand cu coronavirusul asta buclucas, borhotul din mintile umane a iesit obraznic la suprafata, infectand aerul si asa de abia respirabil de prosti! Combinezoanele, mastile, manusile, izoletele sunt vedetele la aceasta ora...dar ce zic eu? Si bipezii...unii mai dihai ca altii.

Paste 2020 1Priviti aceasta fotografie, care "vorbeste" cat o mie de cuvinte! Voi ce ziceti?

Hristos a inviat!

lavoar jeg Toma BuzauCe era de asteptat...s-a intamplat! Lavoarele lui Donald Tom, infundate! Priviti ce oras "modern", in plina criza de coronavirus... jeg plutind, in plin centru orasului ("Deschis", "Magnet", "Circular") - Winmarket. Cat de prost sa fii sa nu prevezi asa ceva?

Dr Damian ElenaZilnic îi mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a fost dat să întâlnesc, în momente dificile de sanatate, un medic extrem de profesionist, pentru care pacientul este în primul rând un OM, și apoi un bolnav.

Papa BOR COVIDMesaj dur al unui credincios din Italia, adresat Papei Francisc: "Nu mai intru in biserica pana ce tu Papa nu cumperi din averile tale masti si aparate de respirat la toti credinciosii...!". In BOR cand vedem asa ceva? Unde sunt credinciosii adevarati nu cei de "duminica" spalati pe creier de ierarhi si popi flausati? Cereti bani pentru catedrala Neamului? Acum cine intra in ea? "Vindeti tot si urmati MIE" zice Hristos, voi de ce predicati ceva ce nu urmati? Vipere! IPS Ciprian al Buzaului si Vrancei, nu ai nimic de zis? Te ascunzi in resedinta platita de buzoieni si numeri banii?

toma nas rosuS-a fasait si Eurovision Buzau 2020! Un esec total! Muzica mediocra, acustica de doi lei, 200.000 de euro din bugetul buzoienilor aruncati pe imaginea si grandomania primarului Toma faliment! Buzoienii au platit fara voia lor in euro, un spectacol de tot rasul, cu artisti "no name", care au interpretat elucubratiile lor muzicale intr-un mod ce ar face invidios orice magar care rage. Multi dintre ei nu au avut acces, pentru ca invitatiile s-au impartit "pe spranceana"...rosie! Au platit deci si s-au uitat la televizor! Adevarata batjocura! Singura cu prestatie ceva mai buna a fost Dora, buzoianca noastra, care sincer nu intelegem ce cauta la sindrofiile de partid si campania elctorala a PSD!

tei taiati Crang piroane marmura Platou DaciaIncepand cu sfarsitul saptamanii trecute, cititorii ne-au semnalat niste fapte de nedescris pentru un oras modern, cu respect fata de lege: sub pretextul “toaletarii”, se marcheaza pentru taiere si teii sanatosi de pe aleea principala din Crang! La fel – cu zel specific, comerciantii "de la cortul cu martisoare", acreditati tacit de primarul Toma faliment (sau de unii consilieri contra votului din CLM) au fost zariti de cativa buzoieni cum bat cu barosul piroane in placile de marmura de pe Platoul Dacia - monument istoric - (daca tot e plin cu gropi si jeg si respectivii scuipa si arunca cojile de semninte pe jos, de ce sa nu o faca?

copaci botezati CrangBuzauEpisod demn de “Cascadorii rasului”, intamplat astazi 11 februarie 2020 – in Parcul Crang din Buzau. Toma si “personalitatile” lui (multiple) au descins in Crang si au…”botezat” copacii cu numele unor din “laureatii” de la Palatul Comunal. Imaginea, ca si actiunea este una mai mult decat ridicola – a se vedea colajul foto! Din peisaj nu au lipsit..."tzarcovnicii" presari platiti din banii publici si "maestrii de ceremonii" de la B.P.H.! Una peste alta, actiunea este atat de ridicola, incat respectivii au jubilat si au ras tamp la actiune, nestiind ca prin acest gest de fapt…isi sapa groapa – “unul-altuia”!

SpataruMai multi locuitori din Spataru (jud Buzau) au iesit la un protest spontan astazi - 01.02.2020, pentru ca au inteles ca autoritatile vor sa schimbe iesirea din Spataru si sa  puna alte restrictii de viteza in zona! Primarul comunist din localitate fuge de dialogul cu populatia si are impresia ca poate actiona in detrimentul intereselor comunitatii, dupa cum vrea "muschii lui", sau cum ii dicteaza gasca lui..."interlopa"!

Toma PMP BZDuminica 26 ianuarie 2020, "senzorii" nostri ne-au transmis ca Donald Tom se afla in vizita "de lucru" la Partidul Miscarea Populara Buzau, cu sediul pe strada Pacii din Buzau (sediu dat din "generozitaea" aceluiasi edil, dar cu conditionare precisa: sa se voteze in CLM - Proiectele PSD!!!) Cum martzafoiul este deprins cu astfel de escapade, a dat porunca slugilor de la PMP sa "sigileze" poarta.

parasuta lui Donald Tom"Un tip cade de la etaj pe trotuar

în fara unei femei în vârsta:

- Vai maica, te-ai lovit?

Tipul se ridica Si zice:

- Ce vorbesti mamaie,

eu sunt parasutist de la Buzau,

oras al aviatiei si al

parasutismului militar !

- Si parasuta unde e ?

- E sus, o bate barba-su!"

SURSA: facebook

 

ELCOR 

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image

ziare
Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE