ULTIMA ORA:

PNL Buzau

Banner Zoican PNL Bz 2

USR Buzau

gif gabi irinel

banner Happy cinema online

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

PRO Romania Buzau

Ionescu PRO

FOTO - Stâlpii Tainiţei din Munţii Buzăului - Dosarul unei enigme (IV) Intermezzo - ”Personal, am văzut într-o noapte...”

Motto: ”Atunci când te afli printre nebuni, devii şi tu nebun, ba mai mult, găseşti că nebunia asta are puţin farmec”. Henryk Sienkiewicz- Quo Vadis.

            În data de 18.02.2009, Ciprian Gâdiuţă1, asistent medical la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de siguranţă Săpoca, Secţia Ojasca, din comuna Ojasca îi relatează lui Ionel Grama ”câteva întâmplări cu adevărat senzaţionale”. Extras dintr-un articol publicat în revista Lumea Misterelor:

            ”Tot în acesta zonă, mai precis la Stâlpii Tainiţei, două stânci înalte care se află pe drumul care duce de la Plaiul Nucului la Gura Teghii, au dispărut doi cercetători. În apropiere se află un fost depozit de trotil, folosit când s-a construit barajul. Mai sus şi la stânga lui se află acest loc în care s-au petrecut lucruri bizare. Oamenii de acolo povestesc că, în urmă cu vreo 20 de ani, au venit doi geologi. Aceştia au găsit pe una dintre cele două stânci un lanţ. Au tras de el să vadă ce este şi… au dispărut amândoi. A venit securitatea, au înconjurat locul şi au scotocit mai multe zile, dar nu au mai fost găsiţi niciodată. Această întâmplare nu s-a petrecut la Nucu, la Bozioru, aşa cum au scris unele reviste, ci la aceste două stânci înalte de vreo 30 de metri, la Stâlpii Tainiţei. Personal, am văzut într-o noapte, când venem de la Plai (Plaiul Nucului - n.n.) spre Brătileşti, o lumină roşie, puternică, cerul parcă luase foc acolo la Stâlpi. Parcă ardea pădurea. Lumina aceea s-a mişcat întruna, deşi nu bătea niciun pic de vânt”2.

 

Note:

1. Ciprian Gâdiuţă este fiul lui Ion Gâdiuţă (†), om respectat de comunitate. Din păcate, tatăl a murit, iar fiul a început să-şi amintească lucruri pe care nu le-a cunoscut niciodată;

2. Interviu publicat de Ionel Grama. Deşi deţinem fizic articolul cu pricina, publicat în anul 2009 în Lumea misterelor, nu cunoaştem data apariţiei propriu-zise.

 

Improbabila Tihărie de la Stâlpii Tainiţei

 

Motto: ”Nebunia este începutul bucuriei fără motiv”.

Victor Martin

 

            Sub pana Elisabetei Iosif, "Aventuri la Stâlpii Tainiţei"1 dezvoltă, într-o însăilare greu digerabilă, afirmaţia lui Rudan din Flacăra: "Vom încerca să găsim o modalitate de a escalada "stâlpii tainiţei""2.

            Deşi este greu de reconstituit firul poveştii lui Iosif, reţinem că, pe undeva prin pădurea Tainiţa, grupul este despărţit de un aparent cutremur. Un "mic explotaror" din cercul Burebista, Florin se accidentează în timpul unei escaladări "cu frânghii şi pitoane", prilej de a ajunge la "apa vie a Luanei" (devenită din izvor, râu - sic!) şi la Stâlpii Tainiţei:

            "- Am găsit Stâlpii Tainiţei"! [...]

            - Ai trecut dincolo de Coloane?

            - Sunt în mijlocul pădurii. Ştiţi doar ce spun localnicii: nimeni n-a trecut dincolo sau, după unii, a mai trecut cineva prin 1930 şi nu s-a mai întors"3.

            Semnificativ este că acest Florin este despărţit cumva de grup, mult timp neştiindu-se unde şi ce era cu el:

            "După ce norul acela adusese întunericul, nu ne-am mai văzut. [...] Cât am strigat... Să ştii măcar tu, unde ne aflăm. Apoi, ce te-am mai căutat! În sfârşit, te-am regăsit! [...] Te căutăm de şapte ore"4.

            Sunt aici unele nuanţe la care trebuie să fim atenţi. Deşi cărticica a avut un impact nesemnificativ la public, unele fantezii debitate în ea au fost reciclate de Rudan după mulţi ani, fiind prezentate ca fapte şi/ sau realităţi. Poate că vârsta să fie de vină, poate individul suferă de o formă de Criptomnezie, poate să fie altceva...  

            În viziunea noastră, "dispariţia" lui Florin, personaj literar (de altfel grupurile lui Rudan erau formate exclusiv din fete) a constituit prototipul dispariţiei brăilenilor. "Dispărutul" Florin reapare într-un final (happy-end!); la fel va reapărea restilizată povestea fantastică a Elisabetei Iosif în Monitorul Expres. Numai că fantezia, într-un alt timp şi cu alte personaje, devenise între timp realitate.    

            Mult timp, Stâlpii au prezentat un interes restrâns: era vorba de o locaţie încă neidentificată în teren, despre care se ştia că există numeroase legende, fără a li se cunoaşte conţinutul.

            Odată cu apariţia primului articol din Monitorul Expres (1994), unii au presupus (gratuit) că punctul "La Tihărie" se identifică cu Stâlpii Tainiţei. Cel mai probabil, legătura a fost făcută subliminal, pe baza elementelor comune: locaţii necunoscute din aceeaşi zonă, misterul şi ascensiunea: "escaladare" (în Flacăra), ”alpinişti dispăruţi” (în Monitorul). Nu este de neglijat însă teza unor conexiuni mai complicate: dacă la primul articol nu avem date că Vasile Rudan a contribuit direct, la cel de-al doilea a contribuit sigur.

            Ca o picanterie: ţineţi minte "lanţul" brăilenilor?

            "Cu ajutorul echipamentelor speciale de alpinism, unul din ei s-a căţărat pe o stâncă. [...] a ridicat ceva ce semăna a lanţ metalic. În acel moment, s-a votatilizat [...] şi a dispărut şi el în neant"5.

            Acum să comparăm cu "Aventuri la Stâlpii Tainiţei":

            "Eu am bătut pitonii în stâncă şi am trecut coarda printre ei. [...] Eram târât ca de un şuvoi. Într-un târziu m-am simţit că mi s-a agăţat lănţişorul de la gât, de "ceva". Am întins braţul prin întuneric. Am dat de un colţ de granit. Mă ţineam astfel legat de un punct fix. Simţeam cum totul se roteşte în vârtej. Eram ca într-o centrifugă. Doar o rază de lumină venea din depărtare"6.

            Alpinism, lanţ, dispariţie...

            Ştim că mulţi nu vor credita niciodată ceea ce afirmam noi aici: pur şi simplu s-ar umple de ridicol. Cum ar mai da ei ochii cu publicul, fanii şi "supuşii" când ar trebui să mărturisească că sursa "marii dispariţii a brăielnilor" este ... o carte de copii. Şi aia scrisă prost. Însă asemănările sunt izbitoare şi nu pot fi ignorate doar pentru a conserva interesul cuiva.

            Cum pentru anumite persoane nu prea contează pragul dintre realitate şi "wishful thinking", s-a tot glosat pe tema identificării "La Tihărie" = Stâlpii Tainiţei.  Mereu probabilistic, mereu indecis. Pentru că este uşor de afirmat, dar greu de argumentat proiecţia unei întâmplări imaginare într-un loc neidentificat. Până în anul 2009, când Ionel Grama publică în revista "Lumea Misterelor" un interviu luat unui localnic, Ciprian Gâdiuţă, în data de 18 februarie a aceluiaşi an [vezi Intermezzo].

            Unii s-au grăbit să-şi vadă teoriile confirmate. Desigur, ei n-au verificat credibilitatea lui Dlui. Ciprian, asistent medical la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de siguranţă Săpoca, Secţia Ojasca, din comuna Ojasca, cum n-a verificat-o nici Ionel Grama. Ar fi aflat că zidesc himere pe nisipuri mişcătoare!

 

            Mulţumim pentru cele 3 fotografii de epocă cu expediţia pionierească Burebista-2050, ing. Dan Corneliu Brăneanu.

 

Note:

1.Elisabeta Iosif - Zeiţa fără Chip, Ed. Ion Creangă, Bucureşti, 1985, cap. Aventuri la Stâlpii Tainiţei;

2. Imagini despre un război cosmic într-o grotă dinaintea epocii fierului - Flacăra nr. 6/1287,  7.02.1980, pg. 24;

3. Elisabeta Iosif - Op. cit, pg. 16-17;

4. Ibidem, pg. 16;

5. Dan Fodor - Misterele muntelui Zboiu: La Tihărie. Un loc ciudat unde dispar oameni în Monitorul Expres, an II, nr. 20 (68)/20-26.05.1994, pg. 4;

6. Elisabeta Iosif - Op. cit, pg. 9-11.

 

C. Gâdiuţă - o sursă incredibilă

 

Motto: ”Cine e mai nebun, nebunul sau nebunul care îl urmează?”

Obi-Wan Kenobi- Războiul stelelor (Ep.  IV)

 

Ionel Grama este unul dintre rarii redactori lucrători la reviste ”de fenomene şi mistere” care se deplasează şi în teren. Însă nu este de ajuns: mai trebuie să ştii şi ce să faci pe acolo.

Acum mulţi ani, investigând dispariţia brăilenilor de la Tihărie l-am cunoscut în Brătileşti (sat, com. Brăeşti)pe profesorul şi directorul de şcoală Ion Gâdiuţă (†). Alături de ceilalţi membri ai familei, Ciprian Gâdiuţă, fiul, era şi el în peisaj: pe atunci habar n-avea de astfel de întâmplări. Am putut să ne convingem personal (şi există martori în acest sens).

Nu vrem să insistăm asupra lui Ciprian Gâdiuţă; credibilitatea lui este zero şi cititorii se pot convinge la faţa locului de opiniile sătenilor din Brătileşti vis-a-vis de calul cel breaz.De dragul unei notorietăţi vremelnice şi înşelătoare, unii şi-ar vinde şi sufletul. Fenomenul Criptomnezie(falsei memorii) s-ar putea să nu fie suficient aici; am fi tentaţi să vorbim de vedetism gratuit şi aflare cronică în treabă. 

Nu numai martorul, dar şi declaraţia este aiurea. Tihăria migrează la Stâlpii Tainiţei, iar alpiniştii se metamorfozează în cercetători geologi. Numai că Ciprian Gâdiuţă plasează o întâmplare dovedită între timp fictivă într-un loc pe care nu îl cunoaşte. Cum descrie el Stâlpii Tainiţei?

 ”Două stânci înalte de vreo 30 de metri”, ”care se află pe drumul care duce de la Plaiul Nucului la Gura Teghii”1, ”în apropiere se află un fost depozit de trotil [...] mai sus şi la stânga lui”. În regulă, doar el descrie Colţii Tainiţei, nu Stâlpii...

Dacă cititorii Lumii Misterelor ar verifica articolele, probabil n-ar mai fi cititori ai revistei. Cât despre cei convinşi de teoriile lor, fără a le pune la încercare valabilitatea, aşa o să rămână şi în viitor.

 

Fragmentul de hartă a fost extras din Gr. Posea, M. Ielenicz - Munţii Buzăului (Colecţia Munţii Noştri), Ed. Sport-Turism, Bucureşti, 1977.

 

Notă:

1. Cele două citate sunt extrase din interviul din Lumea misterelor, menţionat anterior.

 

Atribute foto:

1. Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de siguranţă Săpoca, Secţia - Ojasca, Judeţul Buzău;

2. Expediţiile ”militare secrete” Rudan din Buzău - ”Militarii” erau de fapt pioniere la vârsta trecerii dintre pubertate şi adolescenţă;

3. Agatonul Nou transformat în ”Popotă”. În colţul stânga sus, Rudan îşi face de lucru. Fetele iau o gustare, iar frageda Ruxandra Rizescu (ulterior Rudan), deşi cu gura plină, nu-l scapă din ochi pe Profesor;

4. Agatonuil Nou - ”La popotă”. Fetele cu gustarea, Ruxandra tot cu admiraţia dintre 2 îmbucături, Rudan încă îşi face de lucru. De remarcat în prim-planul inferior cozile uneltelor de săpat. Săpat ilegal!

5. Tihăria în viziunea lui Dan Fodor. Un perete de stâncă oarecare, prezentat într-un format ilizibil;

6. O confuzie des întâlnită! Colţii Tainiţei sunt una, Stâlpii Tainiţei cu totul altceva. 

 

EDITORIAL

TomNeaguLoveMare freamăt, mare zbucium zilele acestea în PSD Buzău, fieful liderului intermar al partidului. Înțelegem că o ședință ce trebuia să fie complet formală s-a transformat într-o furtună tropicală. Tomiță, primatul Buzăului, cel care ne cheltuie banii în propriul interes și după bunul plac de vreo 4 ani, l-a propus la candidatura CJ pe nimeni altul decât pe tovarășul Romașcanu jr., nimeni altul decât fostul director de la Cancan și Kanal D, nimeni altul decât nulitatea de senator și ministru al culturii,

covide et imperaTot încerc să păstrez imaginea de ansamblu. Isteria asta nu este doar românească și, să fim atenți, nu noi suntem cei mai nebuni în acest atac global de panică.

Întreaga lume a luat-o razna.

campanie dezinformare PSD Buzau 2Campania electorală a început de mult, pentru unii imediat după alegerile din 2016. La nivel local, dar și la nivel național jocurile de culise s-au încins de mult! Afacerile, întotdeauna transpartinice, sunt cele care primează. Cine are dubii ori este prost, ori este prost. Clientela politică trebuie servită, uneori peste limita inimaginabilului. Posturile din instituțiile de stat, de la portar la director sun amanetate și notate pe șervețele murdare de sos de roșii. Amantele, șoferii, secretarele deja se visează directori de marketing, asistenți personali prin diferite cabinete, uneori ministeriale și tot așa. Lipitorii de afișe se gudură și dau din ei toată transpirația doar – doar de se vor vedea pe liste la consiliile județene sau la primării. Fostelor pile le tremură lenjeria căci se știu pe făraș, mă rog, cele care nu au schimbat ștuțul între timp, și nu au avut spiritul de orientare dezvoltat.

Toma ultimul bolsevicGata, am ajuns și la mia de infectați cu noul virus ucigaș! În sfârșit suntem în top (a se citi printre rânduri sarcasmul trist al afirmației). Fără a face nimic, sau aproape nimic în acest sens, mega-edilul faliment al municipiului Buzău ne mai împrumută o dată de vreo 10 milioane de euro. În actualul context ar fi de înțeles dacă de acești bani se achiziționau tuneluri dezinfectante pe intrarea în toate unitățile de învățământ de pe teritoriu municipiului, dacă se montau sisteme de dezinfectare în zonele aglomerate (tuneluri sau altceva, nu panaramele acelea de lavoare din taberele pentru refugiați cumpărate la suprapreț), dacă se spălau străzile și trotuarele, dacă instituțiile publice primeau materiale pentru dezinfectare etc. Dar nu!

Lenin BLM„... ce se stabileşte în spatele uşilor închise, muritorii de rând află de la istorici, poate peste 100 de ani. Aşa că să nu ne facem probleme, că ce se discută astăzi în „cercurile elitiste”, poate vor afla şi urmaşii, urmaşilor noştri, peste...”

Se spune că Revoluţia din 1917 a fost făcută de Lenin. Dar el va afla despre Revoluţia Socialistă (adevărata Mare Revoluţie Socialistă) de la 27 februarie 1917 din Rusia abia la 2 martie 1917 din ziare, când se afla la Zurich. Ajungând acasă i-a spus N. Krupskaia: Este zguduitor! Ce surpriză! Închipuie-ţi! Trebuie să mergem acasă, dar cum? Totul mi se pare atât de neaşteptat! (în cartea lui Volkogonov, pag. 138).

valorile neamului romanescIncepem un serial de prezentare a falselor valori ale poporului roman scoase "pe tapet" de unii recenti flausati care vor sa inoculeze tinerei generatii false idei despre principiile care au guvernat acest neam de-a lungul timpului. Asta in timp ce adevaratii oameni de calitate sunt scosi din carti si nu li se mai publica aproape nicio carte si nici nu sunt prezentati publicului larg prin mass-media. Incepem ciclul nostru cu HOARIA ROMAN PATAPIEVICI si tangential - Vladimir Tismaneanu.

COVIDUL a invins la primaria buzauAșa ar putea înțelege oricine citește 10 minute preșa aservită buzoiană. Primarul Buzăului dănțuiește în interesul PSD-ului și dezinteresul cetățeanului, guriștii și scribii pesedei se agită ca maimuțele în haită, iar oamenii care văd și înțeleg ce se mai întâmplă în jurul lor speră cu lacrimi de tristețe la justiție, care, cândva, o să își facă datoria.

statuie americaUn admirabil editorial de Gabrielle Cluzet pentru Boulevard Voltaire pe care l-am tradus pentru cititorii Evenimentului zilei.

După Churchill, Baden-Powell, Roosevelt, Colbert sau Cervantes, neo-iconoclaștii compulsivi îi atacă acum pe sfinți: în Statele Unite, statuia spaniolului Junipero Serra a fost dărâmată, cea a lui Ludovic cel Sfânt sălbatic degradată și mânjită.

bolnavi covidZiarele sunt pline de relatari privind "bomba epidemiologica" aruncata de politrucii din CCR si inconstienta unora de la Guvern. București, Sibiu, Dolj, Teleorman – acestea sunt doar câteva dintre zonele din care sute de pacienți internați în spital cu diagnosticul coronavirus sau persoane carantinate pentru că veneau din zone roșii au plecat pe proprie răspundere, arată presa locală. Plecările au fost posibile după ce Curtea Constituțională a decis că internarea, carantinarea sau plasarea în izolare a acestora ca urmare a unui ordin de ministru este neconstituțională, aceste restrângeri ale drepturilor putând fi făcute doar prin lege.

NEWS BUZAU Drept la replica la Ciorba reincalzita a unui proces al jurnalistilor avocat C tin Florescu 03.07.2020Niciodat nu mi-au placut jumatatile de "adevar" sau "adevarul" partinitor si asta pentru ca in aceste cazuri nu exista de fapt un "ADEVAR"! Nu-mi plac nici oamenii prefacuti, mediocrii, turnatori sau lasi... si oriunde m-au purtat pasii am fugit de asemenea specimene.

Grajduri darapanate MarghilomanAceasta este declarația edilului buzoian apărută în oficiosul Opinia zilele trecute (https://opiniabuzau.ro/toma-alexandru-marghiloman-o-mostenire-pe-care-trebuie-sa-o-punem-in-valoare/?fbclid=IwAR2ktlx0HIJKF1O-buV4AlGyvhOAyU5QCXwhFVQMUqhZS3tZDmyufp0CXhE). Perfect de acord, de data aceasta, cu primarul!!! Cu toate acestea, așa cum deja ne-am obișnuit cititorii, o să dezvoltăm puțin știrea, ca să o apropiem de adevăr.

Dosarele lui Didimos Barjocorirea primarului TomaUrbea noastră, prăduită și batjocorită de atâția ani când de unii când de alții, are nevoie de fântâni arteziene. Așa susține falimentarul edil al Buzăului în anul 2020 în contextul în care vara trecută am rămas fără apă caldă și în iarna dintre ani am rămas fără căldură. Urbea noastră fără locuri de parcare și fără trotuare civilizate are nevoie de pasaje subterane, la fel ca Parisul. Urbea noastră cu străzi mizere și ghene ce duhnesc a Ev Mediu are nevoie de panseluțe, lalele și copăcei pitici. Cine stabilește asta? Același primar falimentar.

Stefan cel Mare batjocorit de un militarPe 26 iunie, de Ziua Drapelului Național al României. o persoană publică – cu state de plată destul de groase semnate de către edilul municipiului Buzău, postează pe o rețea de socializare o fotografie ce aduce o gravă atingere unui simbol național, voievodul Ștefan cel Mare. Lăsând la o parte contextul internațional creat de ”noua revoluție culturală”, lăsând la o parte semnificația cu totul deosebită a zilei de astăzi, postarea cu pricina este de un prost gust indubitabil. Oligofreniada care a cuprins anumite paliere ale primăriei orașului nostru a atins, prin astfel de momente, cote foarte înalte. Cu siguranță că instituțiile statului nu se vor sesiza. Cu siguranță că autoritățile locale (Primărie, Consiliul Județean, Prefectură) nu vor avea o poziție față de un astfel de demers. Tocmai de aceea, noi, cetățenii acestui încă frumos oraș, ar trebui să luăm atitudine.

Momentul zilei

Toma oras Buzau faliment PSDComunismul si neocomunismul au nenorocit si slutit Romania la trup, minte si suflet…si totusi nu au invins cu totul, pe toti! Cu toate ca Buzaul este in urma cu zeci, poate sute de ani, fata de tarile si orasele civilizate, spiritul mereu viu si observatia pertinenta nu au murit in aceste vremuri devalmasite! Iata cum arata municipiul dupa 30 de ani de neocomunism…ultimii 4 ani fiind cei mai crunti – sub “ultimul bolsevic” Toma, emanatia activistilor second-hand flausati, de ce-a mai joasa speta.

acc transbusUn accident rutier in care a fost implicat o rabla a cuplului celebru: "Gica - Toma", s-a produs miercuri 1 iulie 2020, pe strada Al. Marghiloman din Buzau. Soferii "lu peste prajit", adusi de Toma de te miri unde au aratat inca o data cat de nesigur este transportul in comun.

bataie de joc primaria Buzau Stefan cel MareColaboratorul pe bani publici, al primarului faliment Toma - Alfred Vasilescu isi bate joc de istoria tarii! Intr-o postare pe facebook, Freddy il prezinta pe Voievodul Moldovei Stefan Cel Mare sub chip de barbat de...culoare! Chiar nu aveti limite? Biserica ce spune, ca doar este si canonizat domnitorul roman, nu? 

inundatii BZBuzaul dupa 4 ani de "Tomnie": raiul hotilor, al clanurilor interlope, al bolilor (vezi ultimele statistici despre imbolnavirea cu COVID 19), al saraciei, al gunoaielor si poluarii, al somajului, al angajarilor "de partid", al lucrarilor de asfaltare prost facute, al lucrarilor fantezist-schizoide, al intunericului pe strazi si al..inundatiilor! Toate cu Fonduri UE, nationale si locale. "Votati" gasca penala: Toma and Co!

VIDEO - Strada Al. Maghiloman din municipiu Buzau!

 

https://www.youtube.com/watch?v=IHkSX531Hvg

TriaTOMVizibil suferind din cauza ca nu e mai poate sa se “dea in barci” pentru imagine, Donald Tom si-a “tras” totusi o manifestare (“TriaATOM”), chemand slugile din dotare, sa participle! Toata “floarea cea vestita” tomadiana a fost prezenta: Inalt Prea Nesimtitul Spirache, PiȘtol “cu apa”, “Valvoi” – istoricul flausat, Popa “TOMAto-securica”, maestro de ceremonii – Fredy cel maniPULAtor, profi si profe colorate si bosumflate aduse cu arcanul (ii suna directorii si ii ameninta) si “duamna” de la Canal (“si Apa”) – ce dracu o fi cautat aia, nu stim! Ne ietati daca ma sarit vreun dement! Pacat ca publicul "ales" a scapat din vedere ca Donald Tom a inceput iarasi sa se "dea in stamba" si sa i se umezeasca fortat...ochii (si sa-i curga ceva din "borcanat"!) de atata LABIlitate cand a pomenit numele de Marghiloman - stra-stra-stra-stra-stra...reincarnarea lui (asa crede el!).

Dracii in biserica Toma si IPS CiprianSpun Sfintii Bisericii ca atunci cand vom vedea "Uraciunea pustiirii intrand in Sfantul Altar, sfarsit este aproape" - vedem noi al cui sfarsit?! (Matei 24:15 "De aceea , când veţi vedea urâciunea pustiirii, despre care a vorbit prorocul Daniel, aşezată în Locul Sfânt – cine citeşte să înţeleagă!"). Iata in imaginea alaturata cum dracii si securistii s-au adunat ca sa.... chiar asa: ca sa ce?

Parandaraturi TranbusCuplul celebru in parandaraturi - “Toma si Gica” se face ca respecta regulile de distantare…dar fura pe rupte, prin achizitii duble si preturi “umflate”! Care este combinatia momentului? “Manivela” & “Macac”! Care e interesul? Sa fure pe rupte, pe timp de criza! Cat? “Cat cuprinde”, cat pot! Cum? Fara licitatie, la suprapret! De ce? Ca “asa vrea muschii lor” Cine ii lasa? ANAF, Curtea de Conturi, politia si…toate partidele! “Boborul”, se mai trezeste si el oleaca?

Izoleta Ramnicelu buzauDe cand cu coronavirusul asta buclucas, borhotul din mintile umane a iesit obraznic la suprafata, infectand aerul si asa de abia respirabil de prosti! Combinezoanele, mastile, manusile, izoletele sunt vedetele la aceasta ora...dar ce zic eu? Si bipezii...unii mai dihai ca altii.

Paste 2020 1Priviti aceasta fotografie, care "vorbeste" cat o mie de cuvinte! Voi ce ziceti?

Hristos a inviat!

lavoar jeg Toma BuzauCe era de asteptat...s-a intamplat! Lavoarele lui Donald Tom, infundate! Priviti ce oras "modern", in plina criza de coronavirus... jeg plutind, in plin centru orasului ("Deschis", "Magnet", "Circular") - Winmarket. Cat de prost sa fii sa nu prevezi asa ceva?

Dr Damian ElenaZilnic îi mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a fost dat să întâlnesc, în momente dificile de sanatate, un medic extrem de profesionist, pentru care pacientul este în primul rând un OM, și apoi un bolnav.

Papa BOR COVIDMesaj dur al unui credincios din Italia, adresat Papei Francisc: "Nu mai intru in biserica pana ce tu Papa nu cumperi din averile tale masti si aparate de respirat la toti credinciosii...!". In BOR cand vedem asa ceva? Unde sunt credinciosii adevarati nu cei de "duminica" spalati pe creier de ierarhi si popi flausati? Cereti bani pentru catedrala Neamului? Acum cine intra in ea? "Vindeti tot si urmati MIE" zice Hristos, voi de ce predicati ceva ce nu urmati? Vipere! IPS Ciprian al Buzaului si Vrancei, nu ai nimic de zis? Te ascunzi in resedinta platita de buzoieni si numeri banii?

toma nas rosuS-a fasait si Eurovision Buzau 2020! Un esec total! Muzica mediocra, acustica de doi lei, 200.000 de euro din bugetul buzoienilor aruncati pe imaginea si grandomania primarului Toma faliment! Buzoienii au platit fara voia lor in euro, un spectacol de tot rasul, cu artisti "no name", care au interpretat elucubratiile lor muzicale intr-un mod ce ar face invidios orice magar care rage. Multi dintre ei nu au avut acces, pentru ca invitatiile s-au impartit "pe spranceana"...rosie! Au platit deci si s-au uitat la televizor! Adevarata batjocura! Singura cu prestatie ceva mai buna a fost Dora, buzoianca noastra, care sincer nu intelegem ce cauta la sindrofiile de partid si campania elctorala a PSD!

ELCOR 

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image

ziare
Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE