ULTIMA ORA:

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

FOTO - Stâlpii Tainiţei din Munţii Buzăului - Dosarul unei enigme (IV) Intermezzo - ”Personal, am văzut într-o noapte...”

Motto: ”Atunci când te afli printre nebuni, devii şi tu nebun, ba mai mult, găseşti că nebunia asta are puţin farmec”. Henryk Sienkiewicz- Quo Vadis.

            În data de 18.02.2009, Ciprian Gâdiuţă1, asistent medical la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de siguranţă Săpoca, Secţia Ojasca, din comuna Ojasca îi relatează lui Ionel Grama ”câteva întâmplări cu adevărat senzaţionale”. Extras dintr-un articol publicat în revista Lumea Misterelor:

            ”Tot în acesta zonă, mai precis la Stâlpii Tainiţei, două stânci înalte care se află pe drumul care duce de la Plaiul Nucului la Gura Teghii, au dispărut doi cercetători. În apropiere se află un fost depozit de trotil, folosit când s-a construit barajul. Mai sus şi la stânga lui se află acest loc în care s-au petrecut lucruri bizare. Oamenii de acolo povestesc că, în urmă cu vreo 20 de ani, au venit doi geologi. Aceştia au găsit pe una dintre cele două stânci un lanţ. Au tras de el să vadă ce este şi… au dispărut amândoi. A venit securitatea, au înconjurat locul şi au scotocit mai multe zile, dar nu au mai fost găsiţi niciodată. Această întâmplare nu s-a petrecut la Nucu, la Bozioru, aşa cum au scris unele reviste, ci la aceste două stânci înalte de vreo 30 de metri, la Stâlpii Tainiţei. Personal, am văzut într-o noapte, când venem de la Plai (Plaiul Nucului - n.n.) spre Brătileşti, o lumină roşie, puternică, cerul parcă luase foc acolo la Stâlpi. Parcă ardea pădurea. Lumina aceea s-a mişcat întruna, deşi nu bătea niciun pic de vânt”2.

 

Note:

1. Ciprian Gâdiuţă este fiul lui Ion Gâdiuţă (†), om respectat de comunitate. Din păcate, tatăl a murit, iar fiul a început să-şi amintească lucruri pe care nu le-a cunoscut niciodată;

2. Interviu publicat de Ionel Grama. Deşi deţinem fizic articolul cu pricina, publicat în anul 2009 în Lumea misterelor, nu cunoaştem data apariţiei propriu-zise.

 

Improbabila Tihărie de la Stâlpii Tainiţei

 

Motto: ”Nebunia este începutul bucuriei fără motiv”.

Victor Martin

 

            Sub pana Elisabetei Iosif, "Aventuri la Stâlpii Tainiţei"1 dezvoltă, într-o însăilare greu digerabilă, afirmaţia lui Rudan din Flacăra: "Vom încerca să găsim o modalitate de a escalada "stâlpii tainiţei""2.

            Deşi este greu de reconstituit firul poveştii lui Iosif, reţinem că, pe undeva prin pădurea Tainiţa, grupul este despărţit de un aparent cutremur. Un "mic explotaror" din cercul Burebista, Florin se accidentează în timpul unei escaladări "cu frânghii şi pitoane", prilej de a ajunge la "apa vie a Luanei" (devenită din izvor, râu - sic!) şi la Stâlpii Tainiţei:

            "- Am găsit Stâlpii Tainiţei"! [...]

            - Ai trecut dincolo de Coloane?

            - Sunt în mijlocul pădurii. Ştiţi doar ce spun localnicii: nimeni n-a trecut dincolo sau, după unii, a mai trecut cineva prin 1930 şi nu s-a mai întors"3.

            Semnificativ este că acest Florin este despărţit cumva de grup, mult timp neştiindu-se unde şi ce era cu el:

            "După ce norul acela adusese întunericul, nu ne-am mai văzut. [...] Cât am strigat... Să ştii măcar tu, unde ne aflăm. Apoi, ce te-am mai căutat! În sfârşit, te-am regăsit! [...] Te căutăm de şapte ore"4.

            Sunt aici unele nuanţe la care trebuie să fim atenţi. Deşi cărticica a avut un impact nesemnificativ la public, unele fantezii debitate în ea au fost reciclate de Rudan după mulţi ani, fiind prezentate ca fapte şi/ sau realităţi. Poate că vârsta să fie de vină, poate individul suferă de o formă de Criptomnezie, poate să fie altceva...  

            În viziunea noastră, "dispariţia" lui Florin, personaj literar (de altfel grupurile lui Rudan erau formate exclusiv din fete) a constituit prototipul dispariţiei brăilenilor. "Dispărutul" Florin reapare într-un final (happy-end!); la fel va reapărea restilizată povestea fantastică a Elisabetei Iosif în Monitorul Expres. Numai că fantezia, într-un alt timp şi cu alte personaje, devenise între timp realitate.    

            Mult timp, Stâlpii au prezentat un interes restrâns: era vorba de o locaţie încă neidentificată în teren, despre care se ştia că există numeroase legende, fără a li se cunoaşte conţinutul.

            Odată cu apariţia primului articol din Monitorul Expres (1994), unii au presupus (gratuit) că punctul "La Tihărie" se identifică cu Stâlpii Tainiţei. Cel mai probabil, legătura a fost făcută subliminal, pe baza elementelor comune: locaţii necunoscute din aceeaşi zonă, misterul şi ascensiunea: "escaladare" (în Flacăra), ”alpinişti dispăruţi” (în Monitorul). Nu este de neglijat însă teza unor conexiuni mai complicate: dacă la primul articol nu avem date că Vasile Rudan a contribuit direct, la cel de-al doilea a contribuit sigur.

            Ca o picanterie: ţineţi minte "lanţul" brăilenilor?

            "Cu ajutorul echipamentelor speciale de alpinism, unul din ei s-a căţărat pe o stâncă. [...] a ridicat ceva ce semăna a lanţ metalic. În acel moment, s-a votatilizat [...] şi a dispărut şi el în neant"5.

            Acum să comparăm cu "Aventuri la Stâlpii Tainiţei":

            "Eu am bătut pitonii în stâncă şi am trecut coarda printre ei. [...] Eram târât ca de un şuvoi. Într-un târziu m-am simţit că mi s-a agăţat lănţişorul de la gât, de "ceva". Am întins braţul prin întuneric. Am dat de un colţ de granit. Mă ţineam astfel legat de un punct fix. Simţeam cum totul se roteşte în vârtej. Eram ca într-o centrifugă. Doar o rază de lumină venea din depărtare"6.

            Alpinism, lanţ, dispariţie...

            Ştim că mulţi nu vor credita niciodată ceea ce afirmam noi aici: pur şi simplu s-ar umple de ridicol. Cum ar mai da ei ochii cu publicul, fanii şi "supuşii" când ar trebui să mărturisească că sursa "marii dispariţii a brăielnilor" este ... o carte de copii. Şi aia scrisă prost. Însă asemănările sunt izbitoare şi nu pot fi ignorate doar pentru a conserva interesul cuiva.

            Cum pentru anumite persoane nu prea contează pragul dintre realitate şi "wishful thinking", s-a tot glosat pe tema identificării "La Tihărie" = Stâlpii Tainiţei.  Mereu probabilistic, mereu indecis. Pentru că este uşor de afirmat, dar greu de argumentat proiecţia unei întâmplări imaginare într-un loc neidentificat. Până în anul 2009, când Ionel Grama publică în revista "Lumea Misterelor" un interviu luat unui localnic, Ciprian Gâdiuţă, în data de 18 februarie a aceluiaşi an [vezi Intermezzo].

            Unii s-au grăbit să-şi vadă teoriile confirmate. Desigur, ei n-au verificat credibilitatea lui Dlui. Ciprian, asistent medical la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de siguranţă Săpoca, Secţia Ojasca, din comuna Ojasca, cum n-a verificat-o nici Ionel Grama. Ar fi aflat că zidesc himere pe nisipuri mişcătoare!

 

            Mulţumim pentru cele 3 fotografii de epocă cu expediţia pionierească Burebista-2050, ing. Dan Corneliu Brăneanu.

 

Note:

1.Elisabeta Iosif - Zeiţa fără Chip, Ed. Ion Creangă, Bucureşti, 1985, cap. Aventuri la Stâlpii Tainiţei;

2. Imagini despre un război cosmic într-o grotă dinaintea epocii fierului - Flacăra nr. 6/1287,  7.02.1980, pg. 24;

3. Elisabeta Iosif - Op. cit, pg. 16-17;

4. Ibidem, pg. 16;

5. Dan Fodor - Misterele muntelui Zboiu: La Tihărie. Un loc ciudat unde dispar oameni în Monitorul Expres, an II, nr. 20 (68)/20-26.05.1994, pg. 4;

6. Elisabeta Iosif - Op. cit, pg. 9-11.

 

C. Gâdiuţă - o sursă incredibilă

 

Motto: ”Cine e mai nebun, nebunul sau nebunul care îl urmează?”

Obi-Wan Kenobi- Războiul stelelor (Ep.  IV)

 

Ionel Grama este unul dintre rarii redactori lucrători la reviste ”de fenomene şi mistere” care se deplasează şi în teren. Însă nu este de ajuns: mai trebuie să ştii şi ce să faci pe acolo.

Acum mulţi ani, investigând dispariţia brăilenilor de la Tihărie l-am cunoscut în Brătileşti (sat, com. Brăeşti)pe profesorul şi directorul de şcoală Ion Gâdiuţă (†). Alături de ceilalţi membri ai familei, Ciprian Gâdiuţă, fiul, era şi el în peisaj: pe atunci habar n-avea de astfel de întâmplări. Am putut să ne convingem personal (şi există martori în acest sens).

Nu vrem să insistăm asupra lui Ciprian Gâdiuţă; credibilitatea lui este zero şi cititorii se pot convinge la faţa locului de opiniile sătenilor din Brătileşti vis-a-vis de calul cel breaz.De dragul unei notorietăţi vremelnice şi înşelătoare, unii şi-ar vinde şi sufletul. Fenomenul Criptomnezie(falsei memorii) s-ar putea să nu fie suficient aici; am fi tentaţi să vorbim de vedetism gratuit şi aflare cronică în treabă. 

Nu numai martorul, dar şi declaraţia este aiurea. Tihăria migrează la Stâlpii Tainiţei, iar alpiniştii se metamorfozează în cercetători geologi. Numai că Ciprian Gâdiuţă plasează o întâmplare dovedită între timp fictivă într-un loc pe care nu îl cunoaşte. Cum descrie el Stâlpii Tainiţei?

 ”Două stânci înalte de vreo 30 de metri”, ”care se află pe drumul care duce de la Plaiul Nucului la Gura Teghii”1, ”în apropiere se află un fost depozit de trotil [...] mai sus şi la stânga lui”. În regulă, doar el descrie Colţii Tainiţei, nu Stâlpii...

Dacă cititorii Lumii Misterelor ar verifica articolele, probabil n-ar mai fi cititori ai revistei. Cât despre cei convinşi de teoriile lor, fără a le pune la încercare valabilitatea, aşa o să rămână şi în viitor.

 

Fragmentul de hartă a fost extras din Gr. Posea, M. Ielenicz - Munţii Buzăului (Colecţia Munţii Noştri), Ed. Sport-Turism, Bucureşti, 1977.

 

Notă:

1. Cele două citate sunt extrase din interviul din Lumea misterelor, menţionat anterior.

 

Atribute foto:

1. Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de siguranţă Săpoca, Secţia - Ojasca, Judeţul Buzău;

2. Expediţiile ”militare secrete” Rudan din Buzău - ”Militarii” erau de fapt pioniere la vârsta trecerii dintre pubertate şi adolescenţă;

3. Agatonul Nou transformat în ”Popotă”. În colţul stânga sus, Rudan îşi face de lucru. Fetele iau o gustare, iar frageda Ruxandra Rizescu (ulterior Rudan), deşi cu gura plină, nu-l scapă din ochi pe Profesor;

4. Agatonuil Nou - ”La popotă”. Fetele cu gustarea, Ruxandra tot cu admiraţia dintre 2 îmbucături, Rudan încă îşi face de lucru. De remarcat în prim-planul inferior cozile uneltelor de săpat. Săpat ilegal!

5. Tihăria în viziunea lui Dan Fodor. Un perete de stâncă oarecare, prezentat într-un format ilizibil;

6. O confuzie des întâlnită! Colţii Tainiţei sunt una, Stâlpii Tainiţei cu totul altceva. 

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #2 Acces DirectMusceleanu Ionut 30-12-2015 05:51
D-na Claudia Popa, puteţi fi mai explicită? Ce fel de acces direct, deoarece banui ca nu va referiti la defuncta emisiune. Acces direct la materialul publicat in foileton aici sau la locul cu pricina?
Dacă vă refereaţi la locul propriu-zis, se poate ajunge, după cum am ajuns şi noi acolo.
Citat
0 #1 detaliuPopa Claudia 26-12-2015 20:19
exista posibilitatea unui acces direct?
Citat

EDITORIAL

statul de dreptSe spunea ca SIPA si DGPA au facut politie politica si au fost decapitate. Avem indoieli in acest sens. Nu excludem ca au fost si unele abateri . Ce se intampla in prezent insa ? Este democratie? Este transparenta? Alte abuzuri? NKVD rediviva? Trebuie sa acordam, potrivit normalitatii, dreptul la libertatea de exprimare al unui agent din cadrul Penitenciarului Bacau care ne relateaza o speta pe care o putem considera de o imensa gravitate pentru statul de drept.

silvana racoviceanuȘacali, „rău necesar”, șnapani, „morți după bani” sunt câteva dintre etichetele și sintagmele folosite când vorbești despre avocați. Pe doamna avocat Silvana Racoviceanu n-am cunoscut-o personal până acum două săptămâni când ne-am întâlnit într-o crâșmă la Obor, după ce tocmai îl chestionasem pe soțul ei, colegul meu Alecu Racoviceanu, cu privire la un caz celebru al anilor ’90, asasinarea lui Ioan Luchian Mihalea. Mai vorbisem cu ea la telefon prin martie, când m-a sunat și m-a rugat să-i scriu câteva rânduri despre el, că tocmai urma să intre în al șaselea deceniu de viață grea.

schitul Sf Andrei AthosIntrăm în curtea Schitului Sf. Andrei din Athos. Oprirea nu era în program. Dar ”fratele” Daniel voia să cerceteze magazinul cu obiecte de cult. După vreo 20 de minute, așteptându-l să cumpere suvenirurile sfințite, se apropie de mine călugărul care avea în grijă magazinul.

BOR(Preluat și adaptat de la alți anonimi...de prin interentul, uneori și benefic, chiar dacă face parte din puterile duhurilor răutăților răspândite prin văzduhuri​, alături ​de stăpânitorii întunericului acestui veac ​(​Efeseni ​6, 12)

Din BOR n-a mai rămas decît un SISTEM bisericesc, o BIROKRATURĂ religioasă, menită să gestioneze/controleze corect-politic, adică să veștejească, orice energie duhovnicească și națională autentică. Patriarhul fiind ales de mulți masoni infiltrați în Adunarea Națională Bisericească, devine astfel, sluga unui sistem masonic, care a penetrat la toate nivelurile Biserica.

Donald Tom profil PsihicZilele aceste nu am avut ce a face si am dat curs invitatiei unui colaborator de la MI5 din Londra de a-l vizita, in concediu. Nu, nu a fost ceva oficial, dar schimbul de impresii si experienta intre G.I.M. (Buzau, Bucuresti, Cluj si Iasi) a fost benefic si plin de reusite. Brusc, la ceaiul de la ora 5, amicul meu m-a invitat la un local sa cunosc o parte din echipa lui. Surpriza : la intalnire a fost prezenta si o studenta a faimoasei Leanne ten Brinke - asistent profesor doctor la Universitatea din Denver și un expert de top în ceea ce privește limbajul trupului. Brusc, stiind parca despre ce vreau sa o intreb, mi-a intins o carte si am rasfoit-o impreuna. Mi-a venit ideea sa-i arat un videoclip cu Donald Tom si sa o intreb « ce vede » ? Iata ce mi-a subliniat, printre alte comentarii si glume, inevitabile :

halep nervoasaDe la bun inceput trebuie sa spun ca ceea ce este scris mai jos parca sunt scris de mine...dar nu sunt! Cu toate acestea, gandurile asternute de bunul meu prieten din America mi-au fost impletite cu uriasa bucurie a victoriilor Simonei Halep ! Si cum gesturile mici fac totul, mi-a placut ca si voua, unele atitudini ale Simonei, dar intr-un mod cu totul ciudat s-au impletit cu altele, dizgratioase si chiar scarboase facute de ea.  Da, mereu a existat ceva care m-a intrigat, am vorbit cu cei apropiati despre asta si nu am spus-o in public…pana ce nu am citit randurile altora care, intamplator sau nu, observase aceleasi carente de caracter si gandire gaunoasa la campioana Halep. Sa fi fost mereu asa si sa se fi ascuns atat de bine de ochiul lumii, sau... banii au schimbat-o ? Oricum, in ultima perioada a inceput sa isi dea rau in petic si sa lase la suprafata din ce in ce mai mult caracterul ei dictatorial si avar dupa succes si bani ! Ceea ce m-a deranjat insa cel mai mult a fost lipsa de sentiment patriotic din ce in ce mai pregnant si un fel de tupeu….pacat amestecat cu smecherie ieftina ! Las acum sa vorbeasca altii despre asta, in randurile si interviul de mai jos (I.G.)!

ACUZ mDa. Acum este o certitudine. Alexandra a fost violată și ucisă. Am aflat despre aceste orori, numai prin curajul supraomenesc al unei fete de numai 15 ani. Dar odată cu Alexandra, am aflat că, în fapt, România a fost violată și ucisă.

trazneaPuţin peste jumătate de veac. Aşa ar începe în cuvinte descrierea unor cifre seci şi goale ale bilanţului vieţii mele. O soţie minunată, înţelegătoare, care şi cu cele mai grele sacrificii, mi-a fost alături. Tot timpul, necondiţionat. Un băiat la facultate, tânăr, frumos şi sănătos. În dese rânduri, mi-am pus familia, adică ce am mai de preţ pe lume la egalitate cu ce trăiesc şi respir: fotbalul. Mi-am dedicat ani din viaţă, am sacrificat timpul, sănătatea şi am mers din datorii în datorii, mi-am făcut din prieteni duşmani şi nici în al doisprezecelea ceas nu am învăţat că bunătatea şi dorinţa de a realiza lucruri într-o manieră corectă, echidistantă şi profesionistă sunt lucruri anormale pentru „normalitatea” societăţii în care trăim. Nu ştiu nici măcar să descriu în cuvinte ce simt.

0 eurocrisisÎn timp ce ne uităm la macabrul spectacol politico-juridic pus în scenă în ţărişoara noastră, în spatele uşilor închise, dar perfect transparent, se desfăşoară cea mai mare operaţiune de jefuire a ţării şi de intrare a ei într-o spirală fără ieşire.

Aşa-i că sunteţi surprinşi? Aşa-i că vă miraţi „cum de nu spune nimeni nimic”?

Sfetoslav Cremarenco matematician BuzauAșa se spunea în Buzău, timp de aproape 50 de ani, când venea vorba de învățat matematică la nivelul de sus, rezervat minților frumoase. Era bătaie pe locurile din clasa lui. La el, adică la Sfetoslav Cremarenco, apostolul matematicii. Unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun profesor de matematică din România în ultimii 50 de ani. Așa a spus unul dintre elevii săi geniali, Bogdan Enescu, iar matematicienii români nu l-au contrazis. La 77 de ani, de 10 ori câte 7, plus încă 7, venerabilul profesor urmează drumul trist al intelectualului român de elită ajuns la pensie, uitat de autorități, căutat doar de boli și de poștașul cu facturi, înseninat numai de amintiri și, rar, dar atât de intens, de recunoștința foștilor elevi.A mai trecut un an peste dansul...acum la 78 de ani...

Asociatia Nevazatorilor Buzau Proiect BucovinaPe 8 iulie 2019 începea activitatea din cadrul proiectului „Bucovina, ținut de istorie și legendă”, de care beneficiau persoane cu dizabilități vizuale din cadrul Filialei Judetene Buzau, proiect finantat de Consiliul Judetean Buzau din fonduri nerambursabile. Urma să aibă loc vizitarea unei serii de obiective turistice și desfășurarea unor activități cu caracter cultural și educativ, menite să elimine factorul izolare din rândul nevăzătorilor.Participarea în calitate de voluntar mi-a permis să intru în contact cu beneficiarii proiectului și să aflu cum se descurcă aceștia în viața de zi cu zi, ținând cont de dizabilitățile pe care le au.

TURISM CULTURAL News BuzauUn festival şi un târg turistic medieval. O modalitate optimă de promovare a patrimoniului istoric la nivel interjudeţean. Valorizarea acestor obiective de patrimoniu istoric impune, după cum afirmam, o viziune mai largă şi aplicată, şi anume ofertarea, în plan turistic, a unor acţiuni culturale de impact. După cum în spaţiul transilvănean conceptul de festival şi de târg medieval a devenit o realitate, tot astfel, la o scară redusă şi mai bine centrată pe obiectivele de patrimoniu, se poate lansa o astfel de acţiune culturală, direct legată de aceste foste centre mănăstireşti fortificate din zona Carpaţilor Curburii şi a Subcarpaţilor Moldovei.

mincoinele gogoneleIeri , 27.07.2019, la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”a avut loc o baie de biodiversitate legumicola dupa tiparele europene indelung uzitate. Gusturi europoide aclimatizate in Valahia. In baia de multime, administratia locala si Onor. Minister al Agriculturii si al Plugariei, destalinizate cu portia, au avut ocaziunea sa insamanteze indelung un asalt de imagine printre poporenii din Targul Buzaului. Oras deschis, nu ? Te pui cu gustul traitorului din mitoc ( metoc)?

Momentul zilei

UIE candidatiDuminica 15 septembrie 2019, in plin centru Buzaului, sub nasul lui Donald Tom, au fost vandalizate corturile electorale ale tuturor candidatilor la Alegerile Prezidentiale din 2019! Mai multe inscrisuri - "M..E", au aparut atat in interiorul corturilor cat si in afara!

risipa apa CABSe intampla in aceasta seara (14.09.2019), In Buzaul haituit de Toma si Savulescu: In timp ce edilul se plimba la OSLO cu Asociatia "Mucipiilor", in Buzau este haos. Cetatenii sunt nevoiti sa plateasca apa neagra de la robinete si sa isi desfunde apometrele, filtrele si tevile din cauza malului de incompetenta al directorului Savulescu, protejata lui Toma Faliment. Pe strada Visinului, colt cu Bicaz (unde pentru "Dobrica view" s-a spart asfaltul si tevile de apa si canalizare)...curge apa...neincetat.

TROIA Premium Construct Buzau 2019 1AU INCEPUT! Sa darame tot....soferii de la TROIA Premium Construct (controlata de IPS Ciprian, arhiepiscopul Buzaului si Vrancei) care a luat prin incredintare directa lucrarile (de la Toma)pentru Podul din "Bariera Brailei" - Buzau...! :D

autobuze rable Transbus BuzauNu a trecut mult de cand am semnalat ca Gica Toader si Traian Cucu – cei doi « mahari » de la societatea Transbus SA, controlata de primarul faliment Toma (LINK), dau date tehnice false despre autobuzele second hand si iata ca primele masini din baza societatii crapa de uzura fizica si morala. Imaginile ne-au fost transmise de un buzoian revoltat pe situatie.

Lopata in asfalt Ramnicelu BuzauDOREII SUNT PESTE TOT! S-a intamplat la Ramnicelu, Judetul Buzau - un muncitor (se pare ca lucra la firma apropiata de PSD - ALKARON - patron un anumit F. T.) dupa chipul si asemanarea renumitului "DOREL" din povestile urbane ale Romaniei - a facut-o lata: a uitat O LOPATA in asfaltul turnat de firma! Asa ceva....mai rar!

Transbus BZ 85 VFGDupa ce au modificat computerul de bord la rablele de autobuze cu peste un million de km la ACTIV, aduse pe spagi de la rudele din Olanda si au montat compostoarele de bilete de pe vremea « Lu ‘ Ceasca »…. « Cuplu celebru » Gica – Cucu , a mai inventat una : « geam » din policarbonat, pentru o vizibilitate "mai buna" a realizarilor bulibasei TOMA ( BZ.85 VFG)!!! « SIGURANTA SI INCREDERE »... da, ma ?

asfaltare bataie de joc BuzauAnuntata cu surle si trambite, de sclavii primarului Toma, “Marea asfaltare” s-a dovedit o mare bataie de joc, pe bani publici. Daca acum putin timp am facut un reportaj cu asfaltarea fara cap si coada de pe varianta din zona Oborului de animale de la marginea orasului (LINK), iata inca o “realizare” de acelasi fel: asfaltarea de pe strada Depozitului, din cartierul Simileasca (facuta cu nici un an in urma - 2018)!

Buzau orasul buhait TomaDe 3 ani, Buzaul s-a buhait la fata! Mizerie, nesimtire tipica adusa de un meltean, jeg moral si fizic, nesiguranta pe strada si totala lipsa de viziune din partea celor platiti sa vegheze la bunastarea contribuabililor! Nimic nou - o mafie inlocuita cu alta, mai fomista si second-hand! Potrivit DEXonline, “Buhait”, inseamna “Umflat (de somn, de beție, de boală etc.); buhav. Ochii mari încercănați cu pungi vinete, buhăiți de somn ori de nesomn. Vorba lui Rebreanu: “Era încă buhăit și mahmur:, sau daca-l preferati pe Sadoveanu: “Un buhăit cu nasul vînăt de beție”. Iata va prezentam, fara prea multe comentarii, cateva imagini din Buzau, primite de la cititorii nostri, care evident sunt mult mai destepti ca ai altora.

caricioplan Toma BuzauAvem nevoie de un avion in rondul de la intrarea in Buzau (Nord)? Categoric, NU ! Puteau sa fie cheltuiti banii mai eficient, pentru lucruri concrete, in slujba cetatenilor ? Categoric, DA ! Ne vom incalzi la iarna cu…. Avionul lui Toma ? « Cu cherosenul de la el » - raspunde un buzoian !

WC scoliO parte din banii pentru toaletele-container, aprobaţi de către Guvern pe 31 mai prin HG 363/2019, va fi retrasă de la 27 de şcoli, potrivit unui proiect de hotărâre publicat de Ministerul Educaţiei.

Desene pe asflat Micro IIIIubire, zambete si veselie prin toata fiinta lor... Voci cristaline, culori, priviri calde si...desene pe asfalt. Asa si-au petrecut o parte din timp un grup de copii din cartierul buzoian Micro III.

blocat de politieIn urma cu putin timp, un buzoian ce a refuzat sa opreasca la semnalul politistilor a fost urmarit si blocat in cartierul Micro III.

Ecaterina STROESCU

totul despre bulau Toma halucinantDelir total a’ la TOMA! Vizualizati cu atentie! :)) Citate celebre: "Aia "marii angrosisti...daca sunt comercianti...sa aprovizioneze numai noaptea!" (de pe Transilvaniei)....despre Gigacalorie: "Daca o sa fie gigacaloria mai mare....O SA-MI CER SCUZE...! " ... "Ordonanta PRESEDENTIALA...", O sa incercam sa livram caldura si la cei care raman bransati la RAM....dar nu cred ca o sa pot livra caldura asa ca ii rog sa se debranseze ...!!!" :))

ELCOR 

ziare
Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE