ULTIMA ORA:

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

FOTO - Un apus al istoriei - Stâlpii Tainiţei din Munţii Buzăului - Dosarul unei enigme (VI)

 Musceleanu Vlad-Ionuţ şi Redacţia "Buzău-News". 

Un apus al istoriei - Stâlpii Tainiţei din Munţii Buzăului - Dosarul unei enigme  (VI)

Am început cu Basil Iorgulescu. Am parcurs colpoltorii moderni ai senzaţionalului de duzină. Trăgând linia, să facem totalul. La 123 de ani de la publicarea Dicţionarului, ştim mai puţine chiar decât ştia Iorgulescu. El amintea de ”o mulţime de legende”. Câte dintre ele mai sunt acum cunoscute? Exact nici una. Cel puţin de către publicul larg. Subliniem, legende autentice, apărute şi transmise oral în aria de referinţă.

            În schimb, ne-am ”îmbogăţit” cu folclor urban şi cu informaţii care frizează patologicul: coloane sculptate de tătarii care erau ”ceilalţi” (?!?), alpinişti care dispar în alte sfere, râuri de ape ”vii” care vindecă cât ai bate din palme, populaţii-cârtiţă care sapă bezmetic şi inutil subsolul.

            Apoi este amestecul: într-un talmeş-balmeş de nedescris, locuri şi obiective sunt reinterpretate şi mutate pe hartă - şi în timp - aidoma pionilor unui joc de societate lipsit de reguli şi frecventat doar de trişori. Atunci când sunt prinşi, ei, trişorii, se fac că nu pricep, se revoltă şi dau vina pe neînţelegeri doar de ei ştiute. Tipic: cunoaşteţi vreun infractor care să-şi recunoască fapta, chiar prins în flagrant delict fiind? 

Una peste alta, Stâlpii Tainiţei rămân pentru cei mulţi o locaţie incertă, de care se leagă o sumă de legende nedefinite şi unele întâmplări extrem de improbabile.

            Societatea vremii lui Iorgulescu era marcată de fiorul romantic generat de (pre)naşterea unei ţări: viitoarea Românie. Societatea actuală e bolnavă. Doar bolnavă. Bolnavă şi atât. 

 

PARTEA II - ÎN CĂUTAREA STÂLPILOR TAINIŢEI

 

Erori de identificare

 

La începutul acestei cărţi, spuneam că Stâlpii Tainiţei au trezit pasiuni şi a stârnit patimi. Nu este de mirare că în lipsa unei soluţii corecte, erorile s-au multiplicat. Şi s-au multiplicat. Şi s-au multiplicat...

Motivele sunt diverse. Unii au fost păcăliţi la rândul lor de terţi. Ei sunt ”vinovaţii fără vină” ai poveştii. Alţii au dorit cu tot dinadinsul să se afle în treabă, să fie ”în problemă”. Chiar dacă în realitate habar n-aveau despre ce vorbesc. Nu în cele din urmă, în căutarea gloriei sau doar a audienţei facile, unii şi-au falsificat cu bună ştiinţă discursul.

În cele ce urmează, vom prezenta ferparul câtorva erori de identificare cu ”viaţă lungă”.

1° Stâlpii Tainiţei sunt peste tot!

 

Că unii vorbesc despre Stâlpii Tainiţei fără să-i fi văzut niciodată, e una. Că mai şi împrăştie poze ilustrând orice altceva decât ceea ce se afirmă că ar reprezenta, este într-un fel o escaladare menită să le susţină discursul. În 1980, Rudanafirma că ”până acum n-a reuşit nimeni râvnita escaladare"1. Dacă n-au reuşit să escaladeze Stâlpii, câţiva s-au hotărât să escaladeze măcar situaţia.

            În toată această ”afacere”, unii şi-au văzut de căutările lor, alţii au inventat rezultate în lipsa faptelor. Fiecare cu ce ştie şi ce poate. O analiză a fotografiilor vehiculate pe Internet oferă o  retrospectivă interesantă şi plină de semnificaţii.

            Într-o postare din data de 02.03.2011, Georgiana Rizescu2 oferă câteva fotografii care surprind un pinten stâncos oarecare de la Nucu, cu legenda ”Stâlpii de taină”. Spre deosebire de Stâlpii Tainiţei, toponimul ”Stâlpii de taină” este total necunoscut în zona Buzăului. Georgiana nu are nici o vină în această eroare: ea doar a repetat spusele unui neştiutor, plin de rea-voinţă. Îl cunoaştem, dar la rugămintea ei îi vom trece numele sub tăcere.

            Urmează un articol din Enaţional3 (02.09.2011), semnat Adina Mutăr. Printre ilustraţii, două reţin atenţia. Una apare cu legenda ”Stâlpii Tainiţei”, deşi denumirea de save a imaginii ”stilpii-de-taina-2-copy” lasă să transpară facil sursa inspiraţiei.

            La un moment dat, derutaţi de profilul surprins în imagine, nu înţelegeam cum A. Mutăr operează o astfel de identificare. Jurnalista l-a însoţit prin 2000 şi ceva pe Rudan Vasile într-o vilegiatură buzoiană, cei doi plimbându-se cu paşi mărunţi pe la Nucu, Fişici, Scăieni şi Bozioru. Dar era cvasi-imposibil să fi avut timp să ajungă atunci la ei:  Stâlpii reali sunt în cu totul altă parte. Explicaţia este relativ simplă. Calitatea fotografiei indica că este nouă: nu are patina timpului. Ziarista a pozat aceeaşi stâncă iconică de la Nucu, apoi a preluat din mers legenda care însoţeşte fotografia Georgianei. Fără doar şi poate, Mutăr a identificat Stâlpii pe Internet, nu în teren. Deşi ar dori ca lumea să creadă altceva…

            Cu adevărat derutant este userul Xanadron de pe Forumul Rufon, care, în data de 06.12.2011 (#424)  se introduce în problemă:

            ”Dacă tot am postat însă, hai să vin cu nişte poze ale Stîlpilor (sic!) şi Colţilor Tainiţei (confundaţi de majoritatea non-localnicilor - doar ultimii fiind mai uşor accesibili)”4.

            Una dintre pozele postate - Stâlpii cum îi crede el - este cea din Enaţional; nici măcar definiţia de save nu este schimbată. Aşa ”vin” unii cu pozele altora. Mai mult, deşi căinează după ”confuzii”, individul e perdant de-a dreptul: nici una dintre denumirile avansate de el nu corespunde imaginilor: a doua este tot de la Nucu - Piatra Fetii, nici vorbă de Colţii cuiva. Aşa e când te dai expert în ce nu cunoşti.

            În Formula As (nr. 1130/2014), Erica Negreanu publică un articol intitulat “Mistere din subteranele României”. Reia atât fotografia lui Mutăr, cât şi năstruşnicele idei ale acesteia despre subteranele de la Stâlpi. Ambele eronate; ambele pe lângă subiect.

            Ultimul sosit pe listă este dl. Girel Barbu, ot Pinu. Depăşindu-i pe toţi la un loc, din mers, acesta nu numai că afirmă că a ajuns la Stâlpii Tainiţei, dar a mai făcut şi un Grup Facebook pe această temă. De studiu. Grupul.

            Barbu introduce Stâlpii într-o postare pe unul dintre blogurile sale, Izvorul Vieţii:

            ”Sunt niște stânci, colțuroase de culoare alb-cenușiu, ce cresc parcă din pământ ca niște colțuri de măsele uriașe, cu forme neregulate. Se găsesc între localitățile Ruginoasa din comuna Brăești și Gura-Teghii, în pădurea Tainița din Munții Buzăului, în apropierea locului numit Poiana Fulgerișului. Venind dinspre Gura-Teghii, pe o veche potecă care lega în trecut cele două sate, aceștia se află pe partea stângă, cam la jumătatea distanței dintre apa celor două Bâști, și Muchea Stâlpilor, - un vârf din pădurea Băleanca, într-o zonă aproape de cărare, dar greu accesibilă, unor oameni, neantrenați pentru urcușul pe munte”5.

            Întâi îi descrie; apoi să se introducă personal în subiect: ”Am văzut absolut întâmplător aceste ciudățenii, acum mai bine de patru decenii, când nu le-am dat nici cea mai mică atenție”. Pentru ca finalul să fie apoteotic: ”Mergeți, vedeți, dar ”ciocul mic””.

            O bună parte din conflictul nostru actual cu Girel Barbu a fost generat de modul deplasat în care a ”rezolvat” un dialog care se vroia unul civilizat. Ce nu ştiam la acea dată este că-l puneam pe nea Girel într-o postură ingrată: aceea de a-şi recunoaşte impostura. Poetul pinean nu ştie mai nimic despre Stâlpi, deşi vorbeşte/ scrie despre ei, iar replicile sale ”în doi peri” erau mai mult un mod de apărare decât o marcă a aroganţei.

            Ulterior, el a oferit publicului o poză cu patina timpului, dar vai, e acelaşi loc de la Nucu ca şi al surselor citate anterior. Cât despre descrierea locaţiei şi traseului de acces, dl. Barbu era şi este departe rău de realitate.

            Cadrele fotografice la care ne-am referit circulă pe Internet. Le-am comparat cu o fotografie din cartea Prof. Ilie Mândricel - Vestigii rupestre şi alte locuri magice din Munţii Buzăului6, pe care am folosit-o ca referinţă şi etalon. Georgiana Rizescu, Adina Mutăr, Girel Barbu şi toţi care le-au preluat şi/ sau distribuit imaginile prezintă una şi aceeaşi locaţie de la Nucu, doar unghiurile şi anotimpurile diferă. Nu numai imaginea de ansamblu coincide, dar tiparul vegetal - foioase, conifere - este hotărâtor în validarea identificării. Nici vorbă de Stâlpii Tainiţei, care arată altfel şi sunt în altă parte. Sigur la Nucu nu sunt.

           

            N.B.: Singura inocentă de aici este Georgiana Rizescu. Îi mulţumim şi pe această cale pentru deschiderea arătată. Nu este puţin lucru să stai de vorbă la 3 AM cu un necunoscut, doar pentru că pe acesta îl frământă o fotografie postată acum ani şi ani de zile.

 

Note:

1. Imagini despre un război cosmic într-o grotă dinaintea epocii fierului - Flacăra nr. 6/1287,  7.02.1980, pg. 24.

2. http://turismjudetulbuzau.blogspot.ro/2011/03/traseul-v-lunca-frumoasa-bozioru-fisici.html#comment-form

3. http://www.enational.ro/dezvaluiri/romania-mea/uriasii-din-scaieni-82853.html/

4. http://www.rufon.org/forum/fenomene-conexe-si-paranormale/vasile-rudan-si-misterul-din-carpati/msg67863/#msg67863

5şi urm. https://izvorulvietii.wordpress.com/2014/06/22/stalpii-tainitei/

6. Ilie Mândricel - Vestigii rupestre şi alte locuri magicedin Munţii Buzăului,Ed. Victor B Victor, Bucureşti, 2008, pg. 100 (ilustraţie).

 

Atribute foto:

1. Fotografia Georgianei Rizescu cu legenda ”După încă 1 km de la ieşirea din satul Nucu, îşi fac apariţia Stâlpii de taină”. Un banal pinten stâncos la Nucu şi o toponimie hazardată;

2. Fotografia Adinei Mutăr. Acelaşi pinten cu o toponimie (pre)luată de la Georgiana;

3. Pe Rufon, bravul  Xanadron ”vine” cu pozele lui Mutăr din Enaţional!

4. Erica Negreanu face la fel, dar într-un mediu mai select: săptămânalul Formula As;

5. ”Stâlpii” lui Girel Barbu. Sub patina timpului se ascunde acelaşi pinten de la Nucu;

6. Un colaj lămuritor - cum-necum, un pinten de la Nucu a fost branduit ca ”Stâlpii Tainiţei”. Rostogolită în neştire în presă şi pe Internet, lumea chiar a luat de bună această farsă străvezie!

 

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

0 #2 Militar plictisitorMusceleanu Ionut 02-01-2016 19:02
Coane Militaru,dacă ai vreo obiecţie "la obiect", va astept cu ea. V-am vorbit respectuos atâta timp cât am presupus că aveţi o urmă de decenţă şi bun-simţ. Nu aveţi. Sunteţi doar un plictisit plictisitor care-i plictisiţi pe alţii. Mai rău, mă plictisiţi şi pe mine.
Citat
0 #1 AiureliMilitaru 02-01-2016 16:20
Domnule Vlad, dumneata aiurezi incontinuu...ma intreb cand ti-ai facut ultimul control.....sa fim seriosi, nu ai niciun fel de pregatire pentru a-ti da cu parerea despre ce se gaseste in Munctii Buzaului si despre ceea ce incercam noi sa facem la Origini. pacat!
Citat

EDITORIAL

statul de dreptSe spunea ca SIPA si DGPA au facut politie politica si au fost decapitate. Avem indoieli in acest sens. Nu excludem ca au fost si unele abateri . Ce se intampla in prezent insa ? Este democratie? Este transparenta? Alte abuzuri? NKVD rediviva? Trebuie sa acordam, potrivit normalitatii, dreptul la libertatea de exprimare al unui agent din cadrul Penitenciarului Bacau care ne relateaza o speta pe care o putem considera de o imensa gravitate pentru statul de drept.

silvana racoviceanuȘacali, „rău necesar”, șnapani, „morți după bani” sunt câteva dintre etichetele și sintagmele folosite când vorbești despre avocați. Pe doamna avocat Silvana Racoviceanu n-am cunoscut-o personal până acum două săptămâni când ne-am întâlnit într-o crâșmă la Obor, după ce tocmai îl chestionasem pe soțul ei, colegul meu Alecu Racoviceanu, cu privire la un caz celebru al anilor ’90, asasinarea lui Ioan Luchian Mihalea. Mai vorbisem cu ea la telefon prin martie, când m-a sunat și m-a rugat să-i scriu câteva rânduri despre el, că tocmai urma să intre în al șaselea deceniu de viață grea.

schitul Sf Andrei AthosIntrăm în curtea Schitului Sf. Andrei din Athos. Oprirea nu era în program. Dar ”fratele” Daniel voia să cerceteze magazinul cu obiecte de cult. După vreo 20 de minute, așteptându-l să cumpere suvenirurile sfințite, se apropie de mine călugărul care avea în grijă magazinul.

BOR(Preluat și adaptat de la alți anonimi...de prin interentul, uneori și benefic, chiar dacă face parte din puterile duhurilor răutăților răspândite prin văzduhuri​, alături ​de stăpânitorii întunericului acestui veac ​(​Efeseni ​6, 12)

Din BOR n-a mai rămas decît un SISTEM bisericesc, o BIROKRATURĂ religioasă, menită să gestioneze/controleze corect-politic, adică să veștejească, orice energie duhovnicească și națională autentică. Patriarhul fiind ales de mulți masoni infiltrați în Adunarea Națională Bisericească, devine astfel, sluga unui sistem masonic, care a penetrat la toate nivelurile Biserica.

Donald Tom profil PsihicZilele aceste nu am avut ce a face si am dat curs invitatiei unui colaborator de la MI5 din Londra de a-l vizita, in concediu. Nu, nu a fost ceva oficial, dar schimbul de impresii si experienta intre G.I.M. (Buzau, Bucuresti, Cluj si Iasi) a fost benefic si plin de reusite. Brusc, la ceaiul de la ora 5, amicul meu m-a invitat la un local sa cunosc o parte din echipa lui. Surpriza : la intalnire a fost prezenta si o studenta a faimoasei Leanne ten Brinke - asistent profesor doctor la Universitatea din Denver și un expert de top în ceea ce privește limbajul trupului. Brusc, stiind parca despre ce vreau sa o intreb, mi-a intins o carte si am rasfoit-o impreuna. Mi-a venit ideea sa-i arat un videoclip cu Donald Tom si sa o intreb « ce vede » ? Iata ce mi-a subliniat, printre alte comentarii si glume, inevitabile :

halep nervoasaDe la bun inceput trebuie sa spun ca ceea ce este scris mai jos parca sunt scris de mine...dar nu sunt! Cu toate acestea, gandurile asternute de bunul meu prieten din America mi-au fost impletite cu uriasa bucurie a victoriilor Simonei Halep ! Si cum gesturile mici fac totul, mi-a placut ca si voua, unele atitudini ale Simonei, dar intr-un mod cu totul ciudat s-au impletit cu altele, dizgratioase si chiar scarboase facute de ea.  Da, mereu a existat ceva care m-a intrigat, am vorbit cu cei apropiati despre asta si nu am spus-o in public…pana ce nu am citit randurile altora care, intamplator sau nu, observase aceleasi carente de caracter si gandire gaunoasa la campioana Halep. Sa fi fost mereu asa si sa se fi ascuns atat de bine de ochiul lumii, sau... banii au schimbat-o ? Oricum, in ultima perioada a inceput sa isi dea rau in petic si sa lase la suprafata din ce in ce mai mult caracterul ei dictatorial si avar dupa succes si bani ! Ceea ce m-a deranjat insa cel mai mult a fost lipsa de sentiment patriotic din ce in ce mai pregnant si un fel de tupeu….pacat amestecat cu smecherie ieftina ! Las acum sa vorbeasca altii despre asta, in randurile si interviul de mai jos (I.G.)!

ACUZ mDa. Acum este o certitudine. Alexandra a fost violată și ucisă. Am aflat despre aceste orori, numai prin curajul supraomenesc al unei fete de numai 15 ani. Dar odată cu Alexandra, am aflat că, în fapt, România a fost violată și ucisă.

trazneaPuţin peste jumătate de veac. Aşa ar începe în cuvinte descrierea unor cifre seci şi goale ale bilanţului vieţii mele. O soţie minunată, înţelegătoare, care şi cu cele mai grele sacrificii, mi-a fost alături. Tot timpul, necondiţionat. Un băiat la facultate, tânăr, frumos şi sănătos. În dese rânduri, mi-am pus familia, adică ce am mai de preţ pe lume la egalitate cu ce trăiesc şi respir: fotbalul. Mi-am dedicat ani din viaţă, am sacrificat timpul, sănătatea şi am mers din datorii în datorii, mi-am făcut din prieteni duşmani şi nici în al doisprezecelea ceas nu am învăţat că bunătatea şi dorinţa de a realiza lucruri într-o manieră corectă, echidistantă şi profesionistă sunt lucruri anormale pentru „normalitatea” societăţii în care trăim. Nu ştiu nici măcar să descriu în cuvinte ce simt.

0 eurocrisisÎn timp ce ne uităm la macabrul spectacol politico-juridic pus în scenă în ţărişoara noastră, în spatele uşilor închise, dar perfect transparent, se desfăşoară cea mai mare operaţiune de jefuire a ţării şi de intrare a ei într-o spirală fără ieşire.

Aşa-i că sunteţi surprinşi? Aşa-i că vă miraţi „cum de nu spune nimeni nimic”?

Sfetoslav Cremarenco matematician BuzauAșa se spunea în Buzău, timp de aproape 50 de ani, când venea vorba de învățat matematică la nivelul de sus, rezervat minților frumoase. Era bătaie pe locurile din clasa lui. La el, adică la Sfetoslav Cremarenco, apostolul matematicii. Unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun profesor de matematică din România în ultimii 50 de ani. Așa a spus unul dintre elevii săi geniali, Bogdan Enescu, iar matematicienii români nu l-au contrazis. La 77 de ani, de 10 ori câte 7, plus încă 7, venerabilul profesor urmează drumul trist al intelectualului român de elită ajuns la pensie, uitat de autorități, căutat doar de boli și de poștașul cu facturi, înseninat numai de amintiri și, rar, dar atât de intens, de recunoștința foștilor elevi.A mai trecut un an peste dansul...acum la 78 de ani...

Asociatia Nevazatorilor Buzau Proiect BucovinaPe 8 iulie 2019 începea activitatea din cadrul proiectului „Bucovina, ținut de istorie și legendă”, de care beneficiau persoane cu dizabilități vizuale din cadrul Filialei Judetene Buzau, proiect finantat de Consiliul Judetean Buzau din fonduri nerambursabile. Urma să aibă loc vizitarea unei serii de obiective turistice și desfășurarea unor activități cu caracter cultural și educativ, menite să elimine factorul izolare din rândul nevăzătorilor.Participarea în calitate de voluntar mi-a permis să intru în contact cu beneficiarii proiectului și să aflu cum se descurcă aceștia în viața de zi cu zi, ținând cont de dizabilitățile pe care le au.

TURISM CULTURAL News BuzauUn festival şi un târg turistic medieval. O modalitate optimă de promovare a patrimoniului istoric la nivel interjudeţean. Valorizarea acestor obiective de patrimoniu istoric impune, după cum afirmam, o viziune mai largă şi aplicată, şi anume ofertarea, în plan turistic, a unor acţiuni culturale de impact. După cum în spaţiul transilvănean conceptul de festival şi de târg medieval a devenit o realitate, tot astfel, la o scară redusă şi mai bine centrată pe obiectivele de patrimoniu, se poate lansa o astfel de acţiune culturală, direct legată de aceste foste centre mănăstireşti fortificate din zona Carpaţilor Curburii şi a Subcarpaţilor Moldovei.

mincoinele gogoneleIeri , 27.07.2019, la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”a avut loc o baie de biodiversitate legumicola dupa tiparele europene indelung uzitate. Gusturi europoide aclimatizate in Valahia. In baia de multime, administratia locala si Onor. Minister al Agriculturii si al Plugariei, destalinizate cu portia, au avut ocaziunea sa insamanteze indelung un asalt de imagine printre poporenii din Targul Buzaului. Oras deschis, nu ? Te pui cu gustul traitorului din mitoc ( metoc)?

Momentul zilei

UIE candidatiDuminica 15 septembrie 2019, in plin centru Buzaului, sub nasul lui Donald Tom, au fost vandalizate corturile electorale ale tuturor candidatilor la Alegerile Prezidentiale din 2019! Mai multe inscrisuri - "M..E", au aparut atat in interiorul corturilor cat si in afara!

risipa apa CABSe intampla in aceasta seara (14.09.2019), In Buzaul haituit de Toma si Savulescu: In timp ce edilul se plimba la OSLO cu Asociatia "Mucipiilor", in Buzau este haos. Cetatenii sunt nevoiti sa plateasca apa neagra de la robinete si sa isi desfunde apometrele, filtrele si tevile din cauza malului de incompetenta al directorului Savulescu, protejata lui Toma Faliment. Pe strada Visinului, colt cu Bicaz (unde pentru "Dobrica view" s-a spart asfaltul si tevile de apa si canalizare)...curge apa...neincetat.

TROIA Premium Construct Buzau 2019 1AU INCEPUT! Sa darame tot....soferii de la TROIA Premium Construct (controlata de IPS Ciprian, arhiepiscopul Buzaului si Vrancei) care a luat prin incredintare directa lucrarile (de la Toma)pentru Podul din "Bariera Brailei" - Buzau...! :D

autobuze rable Transbus BuzauNu a trecut mult de cand am semnalat ca Gica Toader si Traian Cucu – cei doi « mahari » de la societatea Transbus SA, controlata de primarul faliment Toma (LINK), dau date tehnice false despre autobuzele second hand si iata ca primele masini din baza societatii crapa de uzura fizica si morala. Imaginile ne-au fost transmise de un buzoian revoltat pe situatie.

Lopata in asfalt Ramnicelu BuzauDOREII SUNT PESTE TOT! S-a intamplat la Ramnicelu, Judetul Buzau - un muncitor (se pare ca lucra la firma apropiata de PSD - ALKARON - patron un anumit F. T.) dupa chipul si asemanarea renumitului "DOREL" din povestile urbane ale Romaniei - a facut-o lata: a uitat O LOPATA in asfaltul turnat de firma! Asa ceva....mai rar!

Transbus BZ 85 VFGDupa ce au modificat computerul de bord la rablele de autobuze cu peste un million de km la ACTIV, aduse pe spagi de la rudele din Olanda si au montat compostoarele de bilete de pe vremea « Lu ‘ Ceasca »…. « Cuplu celebru » Gica – Cucu , a mai inventat una : « geam » din policarbonat, pentru o vizibilitate "mai buna" a realizarilor bulibasei TOMA ( BZ.85 VFG)!!! « SIGURANTA SI INCREDERE »... da, ma ?

asfaltare bataie de joc BuzauAnuntata cu surle si trambite, de sclavii primarului Toma, “Marea asfaltare” s-a dovedit o mare bataie de joc, pe bani publici. Daca acum putin timp am facut un reportaj cu asfaltarea fara cap si coada de pe varianta din zona Oborului de animale de la marginea orasului (LINK), iata inca o “realizare” de acelasi fel: asfaltarea de pe strada Depozitului, din cartierul Simileasca (facuta cu nici un an in urma - 2018)!

Buzau orasul buhait TomaDe 3 ani, Buzaul s-a buhait la fata! Mizerie, nesimtire tipica adusa de un meltean, jeg moral si fizic, nesiguranta pe strada si totala lipsa de viziune din partea celor platiti sa vegheze la bunastarea contribuabililor! Nimic nou - o mafie inlocuita cu alta, mai fomista si second-hand! Potrivit DEXonline, “Buhait”, inseamna “Umflat (de somn, de beție, de boală etc.); buhav. Ochii mari încercănați cu pungi vinete, buhăiți de somn ori de nesomn. Vorba lui Rebreanu: “Era încă buhăit și mahmur:, sau daca-l preferati pe Sadoveanu: “Un buhăit cu nasul vînăt de beție”. Iata va prezentam, fara prea multe comentarii, cateva imagini din Buzau, primite de la cititorii nostri, care evident sunt mult mai destepti ca ai altora.

caricioplan Toma BuzauAvem nevoie de un avion in rondul de la intrarea in Buzau (Nord)? Categoric, NU ! Puteau sa fie cheltuiti banii mai eficient, pentru lucruri concrete, in slujba cetatenilor ? Categoric, DA ! Ne vom incalzi la iarna cu…. Avionul lui Toma ? « Cu cherosenul de la el » - raspunde un buzoian !

WC scoliO parte din banii pentru toaletele-container, aprobaţi de către Guvern pe 31 mai prin HG 363/2019, va fi retrasă de la 27 de şcoli, potrivit unui proiect de hotărâre publicat de Ministerul Educaţiei.

Desene pe asflat Micro IIIIubire, zambete si veselie prin toata fiinta lor... Voci cristaline, culori, priviri calde si...desene pe asfalt. Asa si-au petrecut o parte din timp un grup de copii din cartierul buzoian Micro III.

blocat de politieIn urma cu putin timp, un buzoian ce a refuzat sa opreasca la semnalul politistilor a fost urmarit si blocat in cartierul Micro III.

Ecaterina STROESCU

totul despre bulau Toma halucinantDelir total a’ la TOMA! Vizualizati cu atentie! :)) Citate celebre: "Aia "marii angrosisti...daca sunt comercianti...sa aprovizioneze numai noaptea!" (de pe Transilvaniei)....despre Gigacalorie: "Daca o sa fie gigacaloria mai mare....O SA-MI CER SCUZE...! " ... "Ordonanta PRESEDENTIALA...", O sa incercam sa livram caldura si la cei care raman bransati la RAM....dar nu cred ca o sa pot livra caldura asa ca ii rog sa se debranseze ...!!!" :))

ELCOR 

ziare
Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE