UPDATE (precizare IPJ) - SOCANT!!! Jurnalistul buzoian Cosmin Sontica, amenintat in propria casa de doi indivizi mascati, din cauza unui articol cu dezvaluiri despre un politician local important

In urbea noastra, lucrurile au luat-o razna, astfel ca se intampla tot felul de lucruri cel putin dubioase, fara ca nimeni sa ia vreo masura. Ne referim, asadar, la o intamplare produsa ieri, menita sa intimideze presa locala. Este vorba despre jurnalistul Cosmin Sontica, intrat de curand in randul jurnalistilor, dar

care a inceput o serie de dezvaluiri incredibile despre personajele locale. Conform surselor, ieri, doi indivizi care purtau cagule pe fata au intrat in curtea casei unde locuieste Cosmin Sontica, in cartierul 23 august, insa nu l-au gasit acasa. In schimb, la domiciliu se afla mama lui Cosmin, pe care mascatii au intrebat-o despre fiul sau, amenintand-o. Cei doi i-au spus femeii ca fiul sau a scris un articol despre averile unui politician important din oras, in cotidianul Ziua de Buzau, iar in final s-a lasat cu amenintari si chiar violare de domiciliu. La ceva vreme dupa plecarea celor doi indivizi mascati, Cosmin a revenit acasa, iar mama lui i-a povestit ingrozita despre vizita pe care a primit-o. Mai mult, despre intamplare au fost informati si politistii, care, se pare, aproba faptul ca de vina este articolul scris de Cosmin despre un politician local. Ulterior, articolul a fost scos.Cosmin Sontica este novice in presa buzoiana, insa si-a inceput cariera in presa cu articole bine documentate si cu dorinta de a scoate la iveala matrapazlacurile pe care le fac personajele locale.

 

I.G.

UPDATE: Din surse, se pare ca mama jurnalistului si-a retras plangerea de la IPJ, datorita presiunilor (de servici) facute asupra persoanei sale.

Precizare IPJ: "In sesizarea depusa la Politia municipiului Buzau, femeia respectiva a precizat ca cele doua persoane care au venit la ea (un barbat si o tânara) au intrebat-o de fiul sau, spunându-i ca il cauta in legatura cu un anunt pe care acesta l-ar fi dat intr-un ziar.

- Nici barbatul, nici tânara nu purtau cagule.

- In momentul in care a fost audiata pentru a detalia cele sesizate, femeia a declarat ca niciuna dintre cele doua persoane nu a amenintat-o si ca nu doreste sa formuleze vreo plângere penala impotriva acestora.

- In acest caz, verificarile sunt efectuate de politisti din cadrul Politiei municipiului Buzau, in vederea clarificarii situatiei".

Comments are now closed for this entry

Comentarii

0 #5 posbil altcevaxulescu 31-03-2014 20:29
Daca politia ii prindea exista riscul ca jurnalistii sa fie cu ochii pe agresori si sa nu poata musamaliza cazul.. cei din urma fiind fortati oarecum sa zica de cine au fost pusi si iesea mare scandal... *acum pot sta linistiti cu AN-ul domnii de la pol*
0 #4 Boscodeala, Bigiu sau DobricaFocusache Ghergheiad 31-03-2014 19:44
Cine putea sa ameninte bietul copil? Boscodeala, Bigiu sau lepra de Dobrica. Toti sunt razbunatori si se cred bossii bossilor. Bag mai Cosmine daca ai coaie, baga desvaluirile alea cu care tot te lauzi!
0 #3 Si-a retras plangerea de fricasocialistul 31-03-2014 19:40
Mai baieti mai de ce nu spuneti adevarul? femeia si-a retras plangerea - asa cum obisnuieste militia sa intimideze - femeia s-a speriat de frica sa nu isi piarda serviciul sau din altele, iar tanarul nostru ziarsit este necopt si fricos.....asta este!
+1 #2 De ce nu spuneti tot?Barbarossa 31-03-2014 12:46
Dragilor jurnalisti, va dau un sfat: daca incepeti o dezvaluire, va rog sa o duceti pana la capat, nu asa cum faceti voi. deci, aveti sange-n voi sa spuneti despre ce politician e vorba? Cum de isi permit leprele astea si sugatorii sa ameninte? Vrem sa stim si noi lepra asta sa ii fac eu o vizita lui si nemaurilor lui!!!
+1 #1 ....xulescu 31-03-2014 12:10
pai doar nu poti sa te astepti la ceva bun intr-un oras full de ciuma rosie...