INCREDIBIL! VIDEO - Material de studiu pentru psihologi! “S-a inceput transformarea Padurii in Parc…”, “buzoienii au numai intr-un an o economie de…160 de ani…” – aberatiile lui Donald Tom si filmuletul de rahat lunar! Doamne, nu se mai face bine!

Donald Tom AnimafilmIn filmuletele lunare editate de niste  pupincuristi flausati si zelosi nevoie mare, Donald Tom, depune de fapt o marturie a nebuniei de care este cuprins tot mai mult (unii zic “schizofrenie paranoida”). Iata ce a elucubrat nu mai demult decat ieri 14 ianuarie 2019 (asezati-va si gustati…”coliva”), dupa ce s-a trezit dintr-un somn preluuung (dupa fata sifonata). Fiti atenti la limbaj, logica si gramatica: “70 de strazi asfaltate (“bucati de strazi”)…statia de asfaltare – 3 milioane de euro - cea mai moderna dotare care exista la un oras in Romania, in acest moment…

am dat sa avem spre studiu …sa montam platforme ingropate pe langa toate blocurile care in momentul asta folosesc ghene…am marit si vom mari flota de autobuze pentru a satisface in intregime tot ceea ce inseamna…aaa…traficul, transportul in comun in municipiu nostru, dar a extinde acest transport si la tara. Vom continua pentru ca somajul in municipiul nostru este oficial sub 0,4 %. Avem nevoie de foarte multi oameni in municipiul …de maine 15 ianuarie, vom extinde transportul in comunele, cu toate localitatile, Tintesti si Smeeni, urmand ca in urmatoarele 6 luni, pana la mijlocul acestui an sa ajungem in toate comunele care sunt in jurul municipiului Buzau…am inceput procedura de predare-primire de la Rom Silva catre Municipiul Buzau a Padurii Crang care se pare ca este la 198 hectare…prin Legea 220 din 2018…s-a inceput reabilitarea a Colegiului Eminescu...urmeaza Liceul Hanri Coanda…in luna ianuarie, dupa deciziile ce se vor lua in Consiliul Local, in luna asta si cea viitoare, vom preda proiectele finalizate pentru obtinerea de bani europeni pentru aprobare 70 milioane ieuro, investitii in infrastructura buzoiana din diferite domenii…vom continua cu implementarea menegementului de tip KAIZEN – imbunatatirea continua, pentru ca numai intr-un an de zile s-a obtinut niste rezultate absolute extraordinare…o economie de cel putin 160 de ani de timp pentru cetateanul buzoian, practic s-au redus procesele de timp intre 30 si 90 la suta pentru diferite conexiuni care le avem cu cetateanul buzoian…61,200 milioane de lei in plus, economie la Directia Economica…cand am venit aicia, in 2015…vreau sa transform orasul intr-un magent, cel mai frumos din Romania…!!!" - citat din el - Donald Tom!

Adevarul despre orasul lui Toma: locul 4 la coruptie pe tara!

Auditul efectuat de Curtea de Conturi asupra conturilor de execuție a bugetelor uni­tăților administrativ-teritoriale a scos la iveală prejudicii totale de 838,46 mili­oane lei, motiv pentru care Curtea a sesizat organele de urmărire penală în 99 de cazuri. Cele mai mari prejudicii au fost constatate în municipiul București - 287 mili­oane lei, din care 8,2 provenind din achiziții publice -, Satu Mare - 49,45 milioane lei, Cluj - 45,8 milioane lei, Buzău și Bacău - câte 38 milioane lei și Timiș și Constanța - câte 32 milioane lei. Prejudicii de peste zece milioane lei au fost constatate și în Mureș - 20,9 milioane lei, Prahova - 19 mili­oane lei, Brașov - 19 milioane lei, Bihor - 17, Tulcea - 16,7 milioane lei, Caraș-Severin - 16,4 milioane lei, Neamț - 14 mi­li­oane lei, Teleorman - 12,5   milioane lei, Suceava - 11,3   mili­oane lei și Ilfov - 10 mili­oane lei.

„Pe parcursul anului 2016, au fost sesizate organele de urmărire penală în 99 de cazuri, urmare a consemnării în rapoartele de audit a unor fapte pentru care există indicii că au fost săvârșite cu încăl­­carea legii penale; fapte de nerecuperare a prejudiciului, ca urmare a nedispunerii și neur­măririi de către condu­cerea entităților a măsurilor dispuse de camerele de conturi“, se arată în raportul Curții de Conturi. În cele 99 de sesizări, faptele se referă, în principal, la nerespectarea dispozițiilor legale din domeniul contabilității, finanțelor publice locale, fiscal și al achizițiilor publice, cum ar fi „însușirea necuvenită a unor su­me de bani, urmare nede­punerii în contul deschis la Trezorerie a tuturor sumelor reprezentând venituri ale bu­getului local, datorată exer­citării necorespunzătoare a atribuțiilor de casier de către persoanele desemnate cu încasarea veniturilor și pe fondul lipsei exercitării oricăror forme de control asupra activității acestora“.

Alte nereguli se referă la întocmirea cu bună-știință de documente nereale și însușirea de bani/plata unor sume în folos personal din casieria instituției; angajarea de cheltuieli peste limita creditelor bugetare aprobate, fără pre­vederi bugetare și surse de finanțare necesare plății acestora în același exercițiu bu­getar; efectuarea de cheltuieli bugetare fără existența documentelor justificative în­­tocmite conform legii care să confirme exactitatea lucrărilor contractate și să ateste exactitatea și realitatea sumelor achitate; plăți pentru lucrări supraevaluate ca urmare a utilizării de prețuri mai mari decât cele din ofertă sau majorarea nejustificată, începând chiar cu ziua încheierii acordului-cadru, a valorii acestuia și efectuarea de plăți nejustificate, prin acceptarea la decontare a unor servicii de dezinsecție, dezinfecție, larvicidare și tratamente fitosanitare prin încălcarea prevederilor contractuale; includerea în situa­țiile de lucrări și decontarea unor cantități de lucrări neefectuate la obiectivele de investiții sau care nu se regăsesc faptic pe teren.

„Se poate constata că faptele pentru care s-a aprobat sesizarea organelor de urmărire penală denotă o gestionare păguboasă, uneori frauduloasă a fondurilor publi­ce, aspecte ce au condus la situația producerii unor preju­dicii semnificative pentru entitățile respective“, notează Curtea de Conturi în raport. În baza prevederilor art. 64 din Legea nr. 94/1992 republicată, au fost sesizate organele de urmărire penală în 17 cazuri pentru fapta de nerecuperare a prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii și neurmăririi de către conducerea entităților a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi și fără ca entitățile să aducă argumente temeinice în sprijinul omisiunii de în­deplinire a măsurilor din decizie și de recuperare a prejudiciilor. Mai mult decât atât, au existat și situații în care nu au fost întreprinse demersuri pentru recuperarea prejudiciilor, deși instanțele jude­cătorești au respins definitiv și/sau irevocabil cererile entității de anulare a măsurilor dispuse prin deciziile Curții sau a soluțiilor pronunțate prin încheierile emise de comisiile de soluționare a contestațiilor.

Surse: FB si costintanasescu.com

* ATENTIE!

Rubrica MOMENTUL ZILEI este un pamflet si trebuie tratata ca atare!

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image