Semne de boala, la edil? Toma mai tare ca SRI Buzau? Fapte: “Compania este a mea, sa va intre bine in cap!” “Primaria nu are nevoie de paza noaptea!” “Daca nu-ti convine si nu faci ca mine…da-ti demisia!”

Toma nebunPacat ca nu exista si la noi un amendament in Constitutie sau in Legile Speciale care sa-i puna “pe bara” pe alesi, cand o iau razna sau se imbolnavesc psihic! In timp ce hartuieste jurnalistii, Toma se comporta asa cum stie toata lumea: dictatorial, urla, injura si ameninta pe toata lumea (care nu face si nu zice ca el). “Asta nu o sa moara pe patul lui, daca nu face infarct, sigur face atac cerebral…o sa-l gasim pe strada mort!” – ne spune un reputat psiholog buzoian.

 

Schizofrenia (greacă Σχιζοφρένεια schizein = a despica, a scinda, phren = minte, suflet), (Bleuler, 1911), sinonimă cu Dementia praecox (Kraepelin, 1896) este o denumire a unui grup de boli mintale incluse în categoria psihozelor endogene[1]. Caracteristică este apariția unor manifestări psihopatologice majore, cum sunt halucinațiile, deliruri, tulburări formale de gândire, tulburări afective, tulburări de comportament, dezorganizarea personalității. Ereditatea, mediul din frageda copilărie, factorii neurobiologici, procesele psihologice și sociale apar drept factori importanți care contribuie la apariția tulburării; unele droguri recreaționale și medicamente par a cauza sau înrăutăți simptomele. (WIKIPEDIA)

Paranoia este un proces de gândire puternic afectat de anxietate sau frică, de multe ori până la iraționalitate și delir, decurgând fără halucinații și schimbări accentuate de personalitate. Gândirea paranoică este caracterizată de obicei de neîncredere sau suspiciune față de ceilalți. Paranoia este denumirea dată unei stări de orgoliu exagerate, de gândire greșită, de interpretări false, fiind o boală psihiatrică încadrată în clasa psihozelor. Istoric, această caracterizare a fost folosită pentru a descrie orice formă de delir. Un aspect important al gândirii paranoice îl reprezintă centralitatea: faptul că paranoicul se vede ca o personalitate centrală într-un scenariu care poate fi periculos sau grandios și interpretează evenimente care nu au nicio legătură cu ei în realitate ca fiind direcționate spre ei sau despre ei. Paranoia megalomaniacă, combinația între megalomanie și paranoia, este o descriere psihiatrică clasică. (WIKIPEDIA)

Cleptomania - este considerată ca fiind o boală. Pacientul simte nevoia să fure diverse obiecte nefolositoare lui, (rare ori folositoare) cu sau fără de valoare. Cleptomanii mereu aduc ca justificație pentru gestul lor o nemulțumire personală. Cauzele sunt mult mai profunde dar și explicațiile la rândul lor diferă. Psihiatria definește cleptomania ca fiind o obsesie ; bolnavul vine încadrat ca o persoana "pregătită" sa se gândească la asta dar niciodată să acționeze în acest sens. În psihanalitica, cleptomania este considerată ca fiind un început de boală, depresie și plictiseală. Această boala poate fi remediată cu ajutorul unui psiholog.

Iata ce am aflat:

  1. La ultima sedinta CA a CAB, Toma si-ar fi iesit din minti si ar fi facut foarte rau! Evident “i s-a pus pata” tot pe…News Buzau pentru ca a publicat niste documente ale Companiei (sumele luate de Directorat si emmbrii CA si contractele cu casele de avocati!), care oricum erau…publice (dar nu se dorea sa fie puse pe siteul CAB si CJ)! A urlat, i-au iesit ochii din orbite si ar fi zis: “Sa va intre bine in cap, Compania de Apa este a mea!” si altele. Intrebare: la ce afectiune se poate incadra asta?
  2. Toma catre Cornel Dumitrascu, directorul Politiei Locale – fost ofiter SRI: “Primaria nu are nevoie de paza noaptea!” “Daca nu-ti convine si nu faci ca mine…da-ti demisia!”. Un fel de a spune: “SPARGATORI DIN TOATE TARILE…ATACATI PRIMARIA, NU E PAZITA NOAPTEA!” (ca tot a fost Ziua preventiei furturilor din…locuinte). Si aici: la ce categorie de boala psihica poate fi incadrat, dupa manifestari?
  3. Isi trimite acolitii – Luminita de la Palat (administratorul ECOGEN si responsabila cu “gaurile europene”, ca doar ea nu are alta ocupatie si nici familie!!!) sa fotografieze nu stiu ce instalatii la diferite expozitii internationale pentru a le reproduce ilegal (“furt intelectual”) el si cu “specialsitii” lui (practica e veche …in curtea Statiei de Epurare Buzau zace de ani buni o instalatie de pre-epurare “copiata” – a se citi furata – din afara ce-I apartine – ne-a spus la un pahar de vorba fostul director Tescaru). Aici, despre ce obicei vecin cu boala psihica ar fi vorba?

Am putea continua, dar...

REVENIM

G.I.M.

* ATENTIE!

Rubrica MOMENTUL ZILEI este un pamflet si trebuie tratata ca atare!

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image