New News Buzau header

FOTO – 2021, undeva in „Buzaul care a intrecut Parisul” (vorba primarului faliment - Toma), „Buzaul deschis...magnet...circular” – saracii targului isi tarasc zilele! Voi ce ati facut pentru ei, astazi?

saracii BuzauluiCum va simtiti cand priviti aceasta imagine? Voi ati mancat azi de pranz sau va pregatiti? Stati la caldura si feriti de ploaie? Cititi asta... Nu, nu ma adresam oamenilor obisnuiti ci „elitei” politice si inavutitilor recenti! In Buzaul „magnet, circular, deschis” sunt oameni care sufera in tacere, in timp ce voi va bucurati de reusitele efemere, semeni care nu au un acoperis de-asupra capului, in timp ce voi va lafaiti in vile goale, buzoieni care sunt infometati, in vreme ce voi va cumparati din Mall-uri mancaruri sclifosite....suflete care se acopera cu carpe si resturi de haine, in timp ce voi va faceti cumpraturi scimpe din strainatate...da, este adevarul crud! Beti un pahar, aruncati un ban saracilor si credeti ca v-ati facut datoria, nu? NU! Iazul Morilor nu este pentru unul ca el! Si nici Referendumul nu l-a interesat!

Pentru el cel mai important este cum sa se fereasca de picaturile de ploaie care-i patrund prin hainele de „bogdaproste”...cum sa manance ceva pana deseara ca sa nu-l mai doara stomacul de foametea cumplita, cum sa inchida ochii si sa viseze la familia pierduta sau copiii neglijenti... Nu stim istoriile fiecaruia, nu judecam, dar totusi daca v-ati cocotat acolo in „scaunul cel de sus” al urbei, aveti o datorie fata de ei....de noi toti! Lasati in ultimul ceas – parangheliile si visurile SF....iesiti in strada, mangaiati saracii care nu stiu cati morti de COVID sunt la zi, care nu au protectie, mangaiere...decat de sus, traiti viata reala, nu cea de la televizor si de pe internet! Creati case pentru ei, pentru voi - prin ei!  Suntem cu totii responsabili pentrua cestia..mai mici, cu siguranta vom da socoteala! Cand patiti cate ceva cumplit aduceti-va aminte de pedagogia divina si de ce vi s-a intamplat si...nu mai repetati prostiile mundane! Fiti esentiali, vedeti padurea si copacii, simtiti jumatatea goala a paharului deopotriva cu cea plina...fiti desavarsiti! Tu ce ai facut azi pentru ei?

saracii Buzaului

* ATENTIE!

Rubrica MOMENTUL ZILEI este un pamflet si trebuie tratata ca atare!

AdSense 4