Asa cum de Inviere chiar si dracul este pomenit in Biblie, si in Buzau aratarea lui intrupata – Toma faliment a fost prezent prin dispozitiile sale dracesti si in bataie de joc – BEZNA IN PARCURILE ORASULUI DE INVIERE!
Cu totala lipsa de consideratie pentru credinciosi, primarul degeaba al municipiului “deschis, circular, magnet” la parandarat - a lasat in bezna un oras intreg, mai ales in parcurile din Buzau. Dupa cum se stie, dispozitia aberanta a primariei de a nu se circula de la miezul noptii pana pe la 6 dimineata prin parcuri (masura inutila, neaplicabila si in bataie de joc), nu a fost suspendata macar nici in noaptea de Inviere din acest an. Total dezinteresat de nevointele oamenilor care se intorc, dupa traditie, cu “Lumina” in candele spre casa si de cea mai importanta slujba a Bisericii Ortodoxe, melteanul comunistoid si-a varsat ura, dezinteresul si zoaiele comuniste peste “Lumina Invierii” (probabil la ora aia era abtiguit” – spun zvonacii).
Dupa cum se observa in filmarea din Parcul Marghiloman, Facalet a facut economie pana si de Lumina Sfanta!
Halal primar, halal sclavi si sfatuitori din jurul lui!
Daca ați uitat cumva, vă readucem aminte că Europa „creștină” sau „civilizată” cum încă insistă unii comentatori să o numească, a dat omenirii unele dintre cele mai mizerabile ființe umane cunoscute istoriei. De Sade e una dintre ele. Îl putem numi „apostolul” depravării și putem spune același lucru și despre Siegmund Freud, „apostolul” emancipării sexuale. Lista depravaților Europei e lungă și la ea zilnic se adaugă noi nume. Iar după astfel de depravați sunt numite străzi, muzee, instituții, programe de burse, ca nu cumva să uităm depravarea și nenorocirile pe care acești oameni le-au adus asupra continentului nostru.
Asus, unul dintre liderii în industria tehnologică, s-a impus ca un brand de încredere în domeniul laptopurilor. De-a lungul anilor, Asus a lansat unele dintre cele mai performante modele, căpătând o reputație solidă în ceea ce privește inovația, calitatea și designul. Unul dintre aceste modele de succes este Asus Vivobook, care oferă performanță remarcabilă, design elegant și o experiență de utilizare de neuitat.
În acest articol, vom explora evoluția brandului Asus, vom analiza specificațiile și performanța Asus Vivobook și vom menționa și gama Asus Zenbook, o altă gamă foarte cunoscută de la ei. Mai mult, poate fi o opțiune validă și dacă ești în căutarea unui laptop gaming Asus.
Duminica 28 mai 2023, in frumoasa comuna buzoiana Gura Teghii a avut loc sarbatoarea “Gheorghilaș”. Iniţiată de profesorul Constantin Pietriceanu în anul 1969, pentru valorificarea bogăţiei zestrei folclorice din nordul judeţului Buzău, sărbătoarea sub denumirea "Pe urme de baladă", a rezistat în ciuda vremurilor, pentru că tot ce este adevărat trece prin timp.
Creierul uman continuă să fascineze, chiar și după atâta timp. Capacitățile creierului de a procesa informația ne permit să învățăm și să ținem minte toate experiențele. Dar cum anume se formează memoria și unde se află aceasta în creier?
Deși neurologii au identificat diferite regiuni ale creierului în care sunt stocate amintirile, cum ar fi hipocampul din mijlocul creierului, neocortexul din stratul superior al organului și cerebelul de la baza craniului, ei nu au identificat încă structurile moleculare specifice din aceste zone implicate în memorie și învățare.
Un studiu revoluționar a arătat că plantele pot elimina în mod eficient din aerul din interior vaporii toxici ai benzinei, inclusiv compușii cancerigeni precum benzenul.
Studiul a fost condus de profesorul asociat Fraser Torpy, cercetător în domeniul bioremedierii la Universitatea de Tehnologie din Sydney (UTS), Australia, în parteneriat cu Ambius, companie australiană de top în domeniul soluțiilor de plantare.
Potrivit cercetărilor făcute de Stanford și Universitatea British Columbia, reactoarele modulare mici vor genera de fapt mai multe deșeuri radioactive decât centralele nucleare convenționale, se arată într-un articol publicat în Stanford News. Printre cele trei reactoare modulare analizate în studiu se numără și cel de la NuScale, care urmează a fi amplasat, pentru prima oară, în România.
O nouă inițiativă anunțată în colaborare cu SETI încearcă să afle ce ar face oamenii dacă ar primi vreodată o transmisiune extraterestră din spațiu.
Intitulat „Un semn în spațiu” (A Sign in Space), proiectul implică un grup interdisciplinar de experți astfel încât să găsească un mod de a decodifica și înțelege un astfel de mesaj de la extratereștri, dacă vom primi vreodată unul.
Astfel, sonda ExoMars Trace Gas Orbiter (TGO) de la Agenția Spațială Europeană (ESA), care orbitează planeta Marte, va trimite un mesaj codificat pe Pământ în ziua de miercuri, 24 mai 2023. Transmisiunea va fi o simulare a momentului în care omenirea ar putea primi un semnal de la o civilizație extraterestră inteligentă.
Jacheta bărbați potrivită poate transmite un mesaj puternic despre stilul și caracterul unui bărbat. Gândește-te la Indiana Jones într-un pieptănaș robust din piele sau la James Bond într-un sacou sport ușor. Chiar și jachetele sezoniere care protejează împotriva frigului iernii sau a vântului de primăvară pot fi mai mult decât funcționale.
O echipă de cercetare alcătuită din climatologi și un astronom a făcut progrese substanțiale în înțelegerea climei Pământului și a mecanismelor care stau la baza ciclului glaciar-interglaciar.
Cercetătorii au reușit să reconstituie cu succes ciclul erelor glaciare, concentrându-se pe perioada glaciară dintre 1,6 și 1,2 milioane de ani în urmă, cu ajutorul unui model computerizat actualizat, potrivit Interesting Engineering.
Dacă dai crezare poveștilor de pe Internet, Leonardo da Vinci ar fi prezis că Sfârșitul Lumii va veni mai devreme decât ne-am fi dorit. Potrivit mai multor articole apărute în presa tabloidă, faimosul polimat al secolului al XV-lea ar fi prezis Sfârșitul Lumii și ar fi ascuns indicii despre data acestui moment nefast în tablourile sale cu „Cina cea de Taină”.
„Există un cod al lui Da Vinci, nu doar cel al lui Dan Brown”, a spus Sabrina Sforza Galitzia, un cercetător care a analizat anumite schițe și manuscrise ale lui Da Vinci.
Deși oamenii se schimbă și învață pe tot parcursul vieții, experții recunosc că anumite perioade de formare, cunoscute sub numele de ferestre de dezvoltare, sunt cruciale pentru dobândirea anumitor abilități. De exemplu, folosirea vocalizelor și a cuvintelor pentru a interacționa cu oamenii în primii ani de viață este esențială pentru învățarea limbajului de către copii.
Un studiu realizat de o echipă internațională de la UCLA, din România și Israel sugerează că ar putea exista o fereastră de dezvoltare și pentru abilitățile de raționament – primii 25 de ani de viață – și că mediul social, politic și economic influențează puternic modul în care aceasta dobândește aceste abilități.
Toată lumea știa că urmează un CME; Fotografii erau deja afară, așteptând aurore. Dar când aurorele au apărut, erau foarte ciudate.
„Nu văzusem niciodată așa ceva”, spune Heiko Ulbricht din Saxonia, Germania. „Aurorele au început să se despartă, pulsand în timp ce formau bulburi individuale care pluteau sus pe cer”.
„Mi-a tăiat literalmente respirația”, spune el. „Pulsul îmi batea încă câteva ore mai târziu!” Aceleași pete au fost văzute în Franța și Polonia, iar în Danemarca au fost surprinse clipind ca o lumină stroboscopică disco.
Sezonul cald este tot timpul o provocare din punct de vedere vestimentar. Pe timpul zilei temperatura este ridicată și soarele strălucește, iar pe timpul nopții este mai frig. Astfel, dacă nu te îmbraci preventiv, vei risca să răcești. Totuși, dacă ai prea multe straturi de haine pe tine, transpiri. Trebuie să înveți să alegi haine care să permită respirația pielii ziua, iar noaptea confort și să te apere împotriva frigului.