Thriller-ul romanesc „Cainii”, filmat in Buzau, desemnat cel mai bun lungmetraj strain de debut la Cinemateca din Paris

Afis filmul Cainii

Filmul "Caini", regizat de Bogdan Mirica, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj strain de debut, luni seara, la gala premiilor decernate de Sindicatul Francez al Criticilor de Cinema (SFCC), informeaza site-ul The Hollywood Reporter. Sindicatul Francez al Criticilor de Cinema (SFCC) organizeaza Semaine de la Critique, o sectiune paralela in cadrul Festivalului de Film de laCannes.

Gala de decernare a trofeelor anuale SFCC a avut loc la Cinemateca Franceza din Paris . Filmul "Caini", regizat de Bogdan Mirica, ce a fost filmat si in locatii din judetul Buzau, mai exact in apropiere de Ramnicu Sarat, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj strain de debut. Reamintim ca, aceasta pelicula a avut premiera la editia din 2016 a Festivalului de la Cannes in sectiunea Un Certain Regard. Thrillerul "Caini", lungmetrajul de debut al regizorului Bogdan Mirica, a fost recompensat cu Premiul criticii - FIPRESCI pentru sectiunea Un Certain Regard la Cannes, Trofeul Transilvania la TIFF 2016 si cu doua premii la Festivalul de Film de la Sarajevo. Pelicula spune povestea lui Roman, un tanar de la oras, care ajunge intr-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gand sa vanda pamantul mostenit de la bunicul sau care a murit cu cateva luni in urma. In timp ce face demersurile pentru vanzarea mosiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. In distributie, alaturi de Dragos Bucur, Vlad Ivanov si Gheorghe Visu, apar Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cascaval si Constantin Cojocaru. Sindicatul Francez al Criticilor de Cinema (SFCC) este alcatuit din peste 250 de jurnalisti si critici de film si televiziune. In prezent, SFCC este prezidat de Isabelle Danel, critic de film la publicatia Premiere.

 

Sursa: ziarulmetropolis, hotnews.ro

A.D.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

furt-societati-buzoiene.jpg