VIDEO Trailer Războiul Stelelor - episodul IX - e la numai câteva luni de marile ecrane. Disney a publicat astăzi primul trailer pentru ultimul episod Star Wars, cel care va pune punct celei de-a treia trilogii a seriei

Star Wars IXNoul film se va numi „The Rise of Skywalker” și va avea premiera aproape de Crăciun, pe 20 decembrie. Va fi regizat de J.J. Abrams și va duce la bun sfârșit povestea reluată în urmă cu patru ani cu „The Force Awakens”. „Every generation has a legend”/„Fiecare generație are o legendă” e descrierea folosită de Disney pentru trailer-ul publicat în această seară.

Pe lângă Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Adam Driver (Kylo Ren) sau Lupita Nyong'o (Maz Kanata) vor mai apărea și actorii care au făcut celebră seria cu trilogia originală: Mark Hamill (Luke Skywalker), Billy Dee Williams (Lando), Anthony Daniel (C-3PO), dar și Carrie Fisher (Leia Organa). Fisher, decedată în 2016, ar fi urmat să aibă un rol principal în noul film. J.J. Abrams a anunțat deja că imaginile cu Leia vor fi unele înregistrate pentru filmele precedente, însă neutilizate, refuzând să folosească imagini create digital cu actrița.

Războiul stelelor (engleză Star Wars) este o serie de filme științifico-fantastice despre spațiul cosmic, concepută de George Lucas. Primul film din serie a fost difuzat în 25 mai 1977 de 20th Century Fox și a devenit un fenomen de cultură populară, răspândit în lumea întreagă, după care au urmat încă două filme, difuzate la distanță de trei ani. La șaisprezece ani după difuzarea ultimului film din trilogie, a fost difuzat primul film dintr-o nouă trilogie a cărei acțiuni se petrece înaintea celei dintâi, tot la o distanță de trei ani, iar ultimul film a fost difuzat în 19 mai 2005.

În 2012, compania Walt Disney a cumpărat Lucasfilm, obținand astfel dreptul de a distribui toate filmele viitoare. Astfel, în 2015 a fost începută o a treia trilogie care are loc după evenimentele celei originale. În 2016 a fost începută o serie de filme Războiul stelelor, care formează trilogia "antologică". Ele au loc între evenimentele filmelor principale (episoadele). Singurele filme antologice lansate pană acum sunt "Rogue One" și "Solo".

Din 2008, câștigurile seriei de filme formată din șase părți Războiul stelelor au fost totalizate la aproximativ 4.3 miliarde $, făcându-l să fie a treia serie cu cele mai mari încasări din lume,[1] după seria James Bond și Harry Potter.

Seria de filme Războiul stelelor a dat naștere altor mijloace ale mass-mediei, incluzând cărți, seriile de televiziune, jocuri video și benzi desenate. Aceste suplimente ale trilogiilor filmului cuprind Universul extins al filmelor Războiul stelelor și au avut ca rezultat dezvoltarea semnificativă a universului fictiv al seriei. Aceste mijloace ale mass-mediei au continuat seria în perioada intermediară dintre trilogiile filmului. În 2008, Războiul stelelor: Războiul clonelor (film) a fost lansat în cinematografe, ca fiind primul film din lume din seria Războiul stelelor lansat în afara principalelor trilogii. A fost primul film animat din această serie și era conceput pentru a fi o introducere în Universul extins al filmelor seriale cu același nume, o serie animată în 3 dimensiuni, făcută pe calculator, pe baza seriei animate în două dimensiuni din 2003, Războiul stelelor: Războiul clonelor (serial TV din 2003). În 2008, a început să fie difuzat serialul "Războiul Stelelor: Războiul Clonelor", ca o continuare a filmului cu același nume și înlocuitor al serialului din 2003. El s-a încheiat în 2014 și a fost succedat de "Războiul stelelor: Rebelii".

SURSE: GSP, Wikipedia.

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

furt-societati-buzoiene.jpg